Yeni Mahalle’de yaptırılan Zübeyde-İbrahim Sülek Aile Sağlığı Merkezi ve 112 istasyonu hizmete başladı.

Yer tahsisi İnegöl Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve yapımı hayırsever Sülek ailesi tarafından karşılanan Zübeyde-İbrahim Sülek Aile Sağlığı Merkezi ve 112 istasyonu 1 yılda tamamlandı.

Mahalle sakinlerine hizmet vermeye başlayan Aile Sağlığı Merkezi, Alanyurt’un 4.sağlık ocağı olurken; 112 istasyonu sayısı da 5’e çıkartıldı.

Mahalledeki ihtiyacın giderildiğini aktaran Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler, “Uzun zamandan beri nüfus yoğunluğu bakımından bölgenin ihtiyacı olan ve sağlık ocağının temelini geçtiğimiz yıl atmıştık. Yaklaşık 5 senedir mahalleye bir sağlık ocağı yapılması için çok uğraştık. Birçok kapıyı çaldık. En son sağlık ocağını yapacak hayırseveri de buldum. Mahallemize böyle bir hizmeti kazandırmak bizleri çok mutlu etti. Bölgemizin böyle bir hizmete ihtiyacı vardı. Bu hizmetin yapılmasında da emeğimizin olması bizleri mutlu etti.  Bin 169 metrekare üzerine inşa edilen Zübeyde-İbrahim Sülek Aile Sağlığı Merkezi ve 112 istasyonu, 572 metrekare kapalı alana sahip. Aile Sağlık Merkezinin yapımını üstlenen hayır sever yapımcı firma olan İnegöl’ümüzün Sanayici iş adamlarından Sülekler ailesine mensup Hacı Zübeyde, İbrahim Sülek ve Sanayici ve İnegöl’ümüzün güzide iş adamları olan oğulları Sayın Salih Sülek, Sayın Sinan Sülek ve Sayın Kenan Sülek başta olmak üzere İlçe Kaymakamımız Sayın Şükrü Görücü’ye, İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban beye, İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Özcan Akan beye, İlçe Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Enver Ünal beye, bu projede katkısı ve hizmeti geçen işçisinden kalfasına bekçisinden mühendisine şahsım ve aza arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Mahallemize kazandırmış olduğumuz bu hizmetin Yeni Mahalleye halkına ve İnegöl’e  hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.

Editör: TE Bilişim