SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Türkiye´de en demokratik oda seçimleri Ziraat Odalarında yapılır. Bizde bu seçimlerle işbaşına gelmiş bir yönetimiz. Bütün amacımız çiftçimize en iyi hizmeti vermek, zor gününde yanında olmaktır. Bu amaçla bizim dönemimizde odamıza laboratuvar kazandırdık, sigorta şirketi ile anlaşma yaptık, traktörler için yerinde muayene hizmeti sağladık, çiftçimizin sıkıntılarını en üst düzeyde duyurabilmek için çalışmalar yaptık. Aynı zamanda Bursa Ziraat Odası İl Koordinasyon Başkanlığı görevini yürütüyorum. Çiftçimiz para kazanamıyor. Bunun en büyük örneği kırsalın boşalmasıdır. Para kazanan insan köyden, kırsaldan niye kaçsın ki? Biz sorunlarımızı hiyerarşik yapıyla Ankara´ya iletiyoruz ancak bizim ilettiğimiz bilgiler, dertlerimiz bir yerlere takılıyor ve yetkililere ulaşmıyor. Bizim sorunlarımız müsteşarımıza, bakanımıza ulaşsa bir çözüm yoluna gidilir. Biz bu ülkeye üreterek hizmet edebilmek için önümüzdeki engellerin kalkmasını, sorunlarımızın çözülmesini beklerken bize darbe vuran icraatlara şahit oluyoruz. Yurt dışından et ithal edildiğini, her türlü bakliyatın ithal edildiğine şahit oluyoruz. Bunlar bizim belimizi büken icraatlardır” dedi.

TARIM VAZGEÇİLMEZDİR

Tarımın bu toplum için vazgeçilmez olduğunu belirten Çelik, bu yüzden mutlaka tarıma büyük destek verilmesi gerektiğini söyledi. Her şeye rağmen üretim yapmaya çalışan tarım sektörünün eli öpülesi bir durumda olduğunu ifade eden Çelik, bu sebeple başta hayvancılık ve hububat sektörü olmak üzere ciddi anlamda büyük desteklere ihtiyaçları olduğunu söyledi.

DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUM

Merhum Erbakan hocanın 20 yıl, 30 yıl önce söylediklerinin bugün bir bir ortaya çıktığını, dolayısıyla hocanın sözlerinin ciddiyetle dikkate alınması gerektiğini söyleyen Çelik, “Bugün Kıbrıs varsa Erbakan hocanın sayesinde vardır. Sizlerden Ziraat Odasına ve tarıma desteğinizi bekliyorum” dedi.

YENİDEN BÜYÜK TÜRKİYE

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ise, yeni oluşan 57 kişilik yönetim kurulu ile her hafta Salı günü yönetim toplantısını yaptıklarını, aynı zamanda Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve mahalle teşkilatları olarak haftalık toplantılarını düzenli olarak yaptıklarını belirtti. Bu insanların bütün derdi yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve hakka dayalı yeni bir dünyayı kurmak olduğunu belirtti.

YENİ NESİL TARIMDAN KAÇIYOR

İnegöl´ün Allah´ın bir lütfu olarak çok verimli tarım arazilerine sahip olduğunu belirten Eroğlu, “Ancak bu kadar verimli arazilere sahip olmamıza rağmen köylerimiz boşalıyor, yeni nesil tarımdan kaçıyor. Çünkü tarıma verilen emek para etmiyor. Dünyada tarım üretimi olarak kendi kendine yeten bir ülke iken, bugün ABD bayraklı milyon dolarlık yatlara komik rakamlarla verilen yakıtın, çiftçimize 5 TL´den verilmesi, et ve bakliyat başta olmak üzere birçok tarım ürününün yurt dışından ithal edilmesi, çitçinin her fırsatta bankaların kucağına itilmesi maalesef bugün tarım sektörünün belini bükmüştür. AB uyum yasalarıyla bizlere dayatılan en önemli konulardan biri de tarım nüfusunun yüzde 10 düşürülmesidir. Maalesef bu rakam bugün yüzde 10´un da altına düşürülmüştür. Bir ülkede tarım stratejik bir sektördür ve bu sektör kesinlikle güçlü olmalıdır. Her şart altında kendi kendimize yeten bir ülke olmak zorundayız” dedi.

HER ŞEYE RAĞMEN ÜMİT VAR

Refahyol döneminde çiftçiye ve tarıma verilen desteği hatırlatan Eroğlu, “Şimdi ise üreten, toprağa değer veren çiftçimiz çok dertli. Bunun sebeplerini de az önce saydık. Köyler boşalmasın, insanımız göç etmesin istiyoruz. Ancak mevcut iktidar döneminde bu yapının hızla bozulduğunu da görüyoruz. Her şeye rağmen ümit var. Bu millet başına gelen birçok sıkıntılı dönemlerden inançla nasıl kurtulduysa, bu sıkıntılı günlerden de kurtulacaktır. Yeter ki yaşananları doğru irdeleyelim, doğru sorgulayalım” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Sezai Çelik tarafından Eroğlu´na çiçek verilirken, Eroğlu ise Çelik´e merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan´ın “Davam” adlı kitabını hediye etti. HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim