Türkiye genelinde yapılan koronavirüs denetimleri kapsamında İnegöl'de de denetimler gerçekleştirildi. Kaymakam Şükrü Görücü Yeniceköy ve Cerrah Mahallelerini beraberindeki heyet ile denetleyerek uyarılarda bulundu.

Gerçekleştirilen denetimlere Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir ve Jandarma Komutanı Ferruh Mağden katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün için Türkiye genelinde tarihin en büyük salgın denetimi gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Talimat doğrultusunda harekete geçen İnegöl'deki yetkili kurumlar sabahın erken saatlerinden itibaren denetimlere ve uygulamalara başladı.

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ise, bugün beraberindeki heyet ile birlikte Yeniceköy ve Cerrah Mahallelerinde denetim yaptı. Denetimler esnasında vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarısı yapıldı.

SADECE CEZA DEĞİL, ÖDÜLDE VERECEĞİZ

Denetimlere katılan İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü Yeniceköy Mahallesi’nde yaptığı açıklamada;

 “Bugün ki denetimimizde örnek bir berber kardeşimize rastladık. Arkadaşımızın her türlü tedbirin yanı sıra kişiye özelde tedbirler aldığını gördük. Bu arkadaşımıza kaymakamlık tarafından teşekkür belgesi vereceğiz. Ben istiyorum ki bu örnekler çoğalsın. Ceza yerine ödül verelim. Bundan sonraki süreçte sadece ceza değil olumlu işler yapan vatandaşlarımıza da ödül vereceğiz. İnegöl’de maske konusunda epey mesafe aldık. Bugün buraya geleceğimizi hiç kimse bilmiyordu ancak geldiğimizde herkesin maske ve mesafe kuralına uyduğunu gördük. Bazı vatandaşlarımız hala bana birşey olmaz diyor bu yanlış bir düşünce. Karantina kurulanı uymayan vatandaşları da tespit ettiğimiz takdirde direk Bursa’da yurda göndereceğiz ve 14 gün orada karantinada kalacaklar. Düğünler, nikahlar, hanımların günleri gibi bir çok bulaşı nedenleri var. Biz bunları anlatmaktan dolayı dilimizde tüy bitti. Bu konularda ne kadar tedbir aksakta uymayanlar illaki oluyor. Bundan sonra artık uyarmak yok gerek iş yerlerine gerekse şahıslara gerekli cezaları uygulayacağız. Koronavirüs sayısı noktasında bu mahallemizde de artışlar var. Burada da gerekli tedbirleri alıyoruz. Özellikle buradan başlayarak vatandaşları bilgilendirmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim