Önceki gün saat 20.00’de düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, Şube Müdürü Ali Doğru, Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hayrettin Doğan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Her ne kadar Kutlu Doğum Haftası dense de,  İnegöl’de maşallah ‘Kutlu Doğum Ayı’ gibi geçiyor. Yani bir ay boyunca etkinlikler sürüyor. Farklı sivil toplum örgütleri, okullarımız, derneklerimiz, belediyemiz, müftülüğümüz, farklı farklı organizasyonlar düzenliyorlar. Peygamber Efendimizin daha iyi anlaşılması, onun hayatının daha iyi öğrenilmesi adına, önemli çalışmalara aracılık ediyorlar. Bu çocuklar bizim geleceğimiz, onlar bizim her şeyimiz. Çok iyi mühendisler, doktorlar, devlet adamları, öğretmenler, siyasetçiler, milletvekilleri yetiştirebiliriz ama onların içine Allah korkusu ve insan sevgisi duygusunu vermez isek, inanın bu yetiştirdiğimiz insanların hiç bir emniyeti ve önemi olmaz. İmam Hatip Ortaokulu, Lisesi yada başka okullarımız olsun, çocuklarımıza maddi bilgiler ile beraber manevi bilgileri de yüklememiz gerekiyor. Bu yüzden çok değerli öğretmenlerimize, idarecilerimize çok büyük işler düşüyor. Hayrettin hocama ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Muhakkak çalışacaklar, spor yapacaklar, oyun oynayacaklar, eğlenecekler ama geleceğe en sağlıklı bir şekilde hazırlamak adına da, onlara yönelik faaliyetler programlar yapmamız gerekiyor. Anne ve babalardan istirhamım, lütfen çocuklarınızı bu tarz programların içine sokunuz.  İnşallah bu dönemde çok güzel ve önemli ve çalışmalara hep beraber imza atacağız. Sizler yeter ki, bu manada programdan bahsedin İnegöl Belediyesi her zaman maddi ve manevi yanınızda olacaktır. Yavrularımıza destek verdiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Onların ağızlarına yüreklerine sağlık diyorum” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, değişik semtlerde, mahallelerde, camilerde, beldelerde, güzel Peygamberimiz, en iyi şekilde anlatılmakta. Bu akşamda sevgili yavrularımız, Peygamberimizin hayatını ve ahlakını en güzel şekilde anlatmaktadırlar. Şükürler olsun ki, bugün burada bu güzel mekanlarda güzel insanımızı, rehberimizi, Peygamberimizi okullarımızın her köşesinde en iyi şekilde anlatıyoruz. Daha birkaç yıl önce İmam Hatip liselerinde okuyan öğrenci sayısı çok az iken, son 2 yıldan beri gerek İmam Hatip Liselerinde, gerek İmam Hatip Ortaokullarında büyük artış oldu. Daha doğrusu çokça İmam Hatip okulları açıldı. Bu fırsatı bize veren bütün devlet adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Geçen sene Yenice’de İmam Hatip Ortaokulu açsak acaba bize öğrenci gelir mi diye düşünüyorduk. Okulu açmadan öncede sizlere danıştık. Okulun açılması halinde 59 öğrenciye okula göndereceğinizi söylediniz. Ama 59 iki katı oldu 120 öğrenci gönderdiniz. Sizlere teşekkür ediyoruz. İnşallah bu senede 240 öğrenci bekliyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Yenice Ali Şefika Göztepe İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan Kutlu Doğrum programı icra edildi.

 

Editör: TE Bilişim