İnegöl’ün 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Hocaköy içme suyu barajı 2021 yılının ilk ayında yeniden ihale edilecek.

İnşaat çalışmalarının başlamasıyla birlikte, duraklamalar yaşanan barajda 2021 yılında yeniden iş makinelerinin sesleri gelmeye başlayacak.

AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telekonferans yöntemiyle İnegöl ve Bursa’da yapılması gereken hizmetler hakkında görüşme yaptı.

Bursa hayvancılığı, domates üretimi ve İnegöl Hocaköy içme suyu barajı hakkında talepleri bakana ileten Gürel, Bakan Pakdemirli’den sözünü aldı.

Konuyla alakalı açıklama yapan Gürel, “Tarım ve Orman Bakanımızla telekonferans yöntemiyle bir görüşme yaptık. Bursa’mızın taleplerini ilettik. İnegöl için önemli bir hizmet olacak olan Hocaköy barajımızın tamamlanmasını istedik. Barajın çalışmaları yüzde 40 seviyesine geldi. Pandemi dönemi nedeniyle çalışmalar yapılamadı. Bakanımız 2021 yılı başında ihalesinin yapılacağı sözünü verdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

YIL BOYU KAYNAK SUYU

Yüzde 40’ı tamamlanan Hocaköy Barajı’nın 2020 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyordu. İnegöllülerin yılın 12 ayında kaynak suyu kullanmasını sağlayacak Hocaköy İçme Suyu Barajı, temelden 100 metre yüksekliğe sahip olarak kil çekirdekli kaya dolgu tipinde olacak. 3 milyon 530 bin metreküp gövde hacmine sahip Hocaköy Barajı ile İnegöl ilçe merkezine yıllık 28,3 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak.

Editör: TE Bilişim