Yeniden Refah İlçe Başkanı İlhan Baykan, “İnegöl Belediyemiz gerekli STK ve odalarla da ortak hareket ederek bir lojistik merkezi oluşturmalıdır. Bu merkezin kapsamı geniş tutulmalıdır” dedi.

İnegöl Belediyesinin Tandoğan Caddesi üzerinde yapmış olduğu 150 araçlık otopark çalışmasını değerlendiren Baykan, “İnşallah İnegöl Belediyesi bu güzel ihtiyaç ve hizmeti daha kapsamlı bir şekilde genişleterek yapar ve hem bizleri hem de tüm hemşerilerimizi memnun ederler” diyerek kapsamlı bir lojistik merkezi yapılması gerektiğini vurguladı. Baykan ayrıca, yapılacak olan geniş kapsamlı hizmetlerde istişare edilmesi için çağrı yaptı.

GENİŞ KAPSAMLI LOJİSTİK MERKEZİ İLE ŞEHİR RAHATLATILMALI

İlhan Baykan’ın konu ile alakalı açıklaması şu şekilde;

“21 Haziran ayında yapmış olduğumuz basın açıklamamızın ardından İnegöl Belediyesi, Ağaç İşleri Sanayi Tandoğan Caddesindeki 4000 metrekarelik alanda 150 araçlık otopark çalışmalarını başlattığını ifade etti. Nakliye ve lojistik alanında hizmet veren geniş araçlar için ayrı bir alan daha oluşturulacağını söyleyen Başkan Alper Taban,  sadece burayı kazandırmakla yetinmeyeceğiz. Bundan sonra hemen karşı adada yapacağımız bir çalışma daha var. Nakliye araçları tarzı lojistik işiyle ilgilenen araçları da o alanda yerleştirmiş olacağız. Yine vatandaşlarımız standardın bir tık daha büyüğü olarak kurgulanan yerde geniş araçlar park edebileceğini duyurdu. Bizler de Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanlığı olarak yapmış olduğumuz basın açıklamamızdaki bazı detayları tekrar hatırlatmak istiyoruz. Şehrimiz yoğunluktan kurtarılmalıdır  Araçların  parkla ile birlikte  bakımlarını da yapacakları bir alan  sağlamalıdır  İnegöl belediyemiz, gerekli STK ve odalarla da ortak hareket ederek bir lojistik merkezi oluşturmalıdır.  Bu lojistik merkezinin kapsamını geniş tutarak mobilya sanayimizdeki tedarikçi firmalarımızın da ana depolarını oluşturabilecekleri bir alan tahsis edilmesi ve tedarikçi firmalarımızın hammadde sevkiyatlarını mevcut mağazalarından değil de bu lojistik merkezinde oluşturacakları depolarından sevkiyat yapmaları ile birlikte sanayi trafiği rahatlatılmalıdır.”

BU MERKEZ SOSYAL ALANLAR VE İHTİYAÇLARLA DESTEKLENMELİ

“Yine bunlara ilaveten burada şoför kardeşlerimizin oturma yerleri, yemek yeme alanları, berber gibi her türlü ihtiyaçlarına yanıt verecek sosyal alanları da tamamlanmış olmalıdır. İlaveten bu alanda Tır ve Kamyonların yıkama servisleri, ürünlerin yükleme ve boşaltımını yapacak ekipman ve kuruluşlara da yer ayrılmalıdır. Bu alanda şoförlerimize her türlü kolaylık sağlanmalıdır. Çünkü ülkede üretimi yapılan her malın, gıdadan arabaya, tekstilden inşaata tüm malzemelerin gideceği adrese ulaşması için bu sektörün ne kadar zahmetli ve riskli bir iş yaptıklarını çok iyi biliyoruz. İnşallah İnegöl belediyesi bu güzel ihtiyaç ve hizmeti daha kapsamlı bir şekilde genişleterek yapar ve hem bizleri hem de tüm hemşerilerimizi memnun ederler.”

KALICI HİZMETLER ÖNCESİNDE TAVSİYE VE ÖNERİ ALIN

“Buradan bir kez daha söylüyoruz. Daha önceki basın demeçlerimizde de ifade ettik.  Sayın Belediye Başkanımız Alper Taban beyin İnegöl’deki siyasi parti ilçe başkanları ile yapmış olduğu toplantıda da ifade edilmişti. İnegöl’e yapılacak kalıcı hizmetlerin öncesinde geniş katılımlı tavsiye, teklif ve önerilerimizin alınması İnegöl’ümüz için daha güzel ve faydalı olacaktır. Fikirler noktasında yelpaze ne kadar geniş tutulursa hizmet de o kadar güzel olacaktır.  Hatırlatmak isterim bugün bulunmuş olduğunuz makamlarda yarın belki sizler olmayacaksınız ama İnegöl yarın da var olacak.  İnegöl sizin ya da bizim değil, İnegöl hepimizindir. Bir işi yaptıktan sonra değil, yapmadan önce gündeme getirmenizin daha aklı selim bir davranış olur düşüncesindeyiz. Önemli olan şairinde dediği gibi; “Bâki kalan bu kubbede hoş bir sadâ imiş” Yoksa yeni belediye binası inşaatı, mevcut hastane yeri, mevcut Ahmet Türkel Çevreyolu,  mevcut Avarlar Kavşağı, Kültürpark içine yapmaya başladığınız kaymakamlık lojmanı, sürekli tepkilere neden olan şölen ve etkinliklere yenilerini ilave ederek keşke zincirleri oluşturmaya devam edersiniz. Tekrarda fayda vardır. Bu sebeple bir kez daha tekrar ediyoruz. Tüm yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz “Bu tarz projeleri yaparken günlük ben yaptım oldu mantığı ile değil ileriye dönük uzun vadeli planlama yaparak hayata geçirmek gerekmektedir. Bu vesile ile ülkemizin 16. büyük ekonomisi olan İnegöl’e yakışır projelerin daha titizlikle ve kapsamlı ele alınmasını bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim