İlçe Başkanı Adem Demirel, “Yeniliğin zor, reformun meşakkatli olduğunu biliyoruz. Ancak zor ve meşakkatli diye, yeniliğe direnenlerin, yenilikten kaçanların, tarih sahnesinden kaybolduğunu unutmayalım” dedi.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Adil Kansu, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Halil İbrahim Özgeriş, AK Parti  Bursa eski Milletvekili Sedat Kızılcıklı, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, yönetim kurulu üyeleri, bazı belediye meclis üyeleri, mahalle temsilcileri ile partililer katıldı.

DEĞİŞİM HEYECANIMIZDAN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEDİK

Danışma Meclis Toplantısının açış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, “Terörle mücadele sırasında ülkemizin birliği, dirliği ve istiklali için hayatını seve seve veren şehitlerimize, 15 Temmuz alçak darbe girişiminde, bayrak, vatan ve ülke için hayatını seve seve veren şehitlerimize, El Bab´da, Fırat Kalkanında hayatını kaybeden değerli kahraman silahlı kuvvetlerimizin mensuplarına ve bütün gazilerimize buradan minnet ve şükranlarımı sunuyor. Bütün şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyorum. Malumunuz üzere çok önemli bir referandumun arefesindeyiz. 46 gün sonra kadir şinas Türk milleti geleceğini ilgilendiren çok önemli bir konuda sandık başına gidecek ve inşallah 17 Nisan sabahı Türkiye çok daha güzel ve güneşli bir güne uyanacak. Bu akşam burada, yeni bir başlangıç için bismillah diyoruz. Yarının güçlü Türkiye´sini kurma yolunda bu akşam, bu salonda ilk adımı atıyoruz, Allah yolumuzu, bahtımızı açık eylesin. Yenilik ruhunu 16 yıl önceki gibi taptaze muhafaza ediyoruz. Reform heyecanımızdan, değişim heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik” dedi.

KORKAKLAR ASLA ZAFER ANITI DİKEMEZLER

Yenilikten korkanların tarih yazamayacağını ifade eden Demirel, “Yeniliğin zor, reformun meşakkatli olduğunu biliyoruz. Ancak zor ve meşakkatli diye, yeniliğe direnenlerin, yenilikten kaçanların, tarih sahnesinden kaybolduğunu unutmayalım. Korkaklar asla zafer anıtı dikemezler. Değişime, gelişime hayır diyenler ortaya hiçbir eser koyamazlar. Yenilikten korkanlar, tarih yazamazlar. Millete hizmetkar olanlara korkaklık yakışmaz. Bizim siyasetimiz, cesur siyasettir. Bizim siyasetimiz, yenilik siyasetidir, değişim siyasetidir. Bizim siyasetimiz, reform siyasetidir. Bu anayasa değişikliği neden yapılıyor? Önce bunun anlaşılması ve vatandaşların bunu mutlaka bilmesi gerek. Aksi halde ortalıkta aslı astarı olmayan bir sürü yalan yanlış dedikodu dolanıp duruyor. Maalesef vatandaşlarımız anayasa değişikliği konusunda bir bilgi kirliliği ile karşı karşıya. Milletin iradesinin tam hakim olacağı bir değişikliğe gittiğimizi halkımıza çok iyi anlatmamız gerekiyor. Bu değişiklik ülkemiz için tarihi bir fırsattır. Güçlü yönetim sayesinde Türkiye´de artık vesayet dönemi, güç odakları dönemi, darbe dönemleri tarih olacak. İnşallah bu ülkenin gündemine bir daha gelmeyecek. Hiç kimse, hiçbir şekilde milletin seçtiklerine, yani millete ayar vermeye kalkamayacak. Yeni sistemle birlikte ekonomi daha güçlü, daha sağlam ve daha sağlıklı bir zeminde ilerleyecek. İstikrar sayesinde yatırımlar artacak, üretim artacak, istihdam, yeni iş, aş alanları sağlanacak” diye konuştu.

GERGİNLİĞİN DİLİNİ DEĞİL, MUHABBETİN, SAMİMİYETİN DİLİNİ KULLANACAĞIZ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye´nin enerjisini gereksiz tartışmalara değil, büyümeye harcayacağını belirten Demirel, “Yeni sistem bürokrasiyi azaltacak, devletin her biriminin daha fazla uyum içinde, işlemesini temin edecek. Yeni sistem terörün sonunu getirecek, terörü yok edecek. Siz zannediyor musunuz ki, DHKP-C, PKK, DEAŞ, FETÖ hayır kampanyasını boşuna yapıyor? Onlar ´hayır´ çıksın diye kendilerini parçalıyor. Bunun anlaşılır bir tarafı var. Çünkü bu değişiklik onları yok ediyor. Onların hayat damarlarını kesiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, yok olacaklar. Bu ülkenin enerjisini, bu ülkenin vaktini, bu milletin enerjisini yok etmeye muvaffak olamayacaklar. Toplantımız bitince buradan ayrılacağız. Mahallelerimize, köylerimize dağılacağız. Mahalle mahalle, sokak sokak, kapı kapı dolaşacağız. Bilgilendirme broşürlerimizle, afişlerimizle ama en çok da kalbimizle milletin karşısına çıkacağız. Milletimizle gönül diliyle konuşacağız, ayrıştırmayacağız, birleştireceğiz, kutuplaştırmayacak, kucaklayacağız. Gerginliğin dilini değil muhabbetin, samimiyetin dilini kullanacağız. Tek millet için, tek devlet için, tek bayrak için, tek vatan için, güçlü Türkiye için, diriliş için, yükseliş için, çocuklarımız için, yarınlarımız için, kararımız evet mi? Gücümüz millet, kararımız evet. Hep birlikte evet, milyonlarca evet. Rabbim bu kutlu yolculuğumuzu mübarek etsin. Rabbim ülkemizi, milletimizi, bütün insanlığı korusun. Çıktığımız bu kutlu yolda, Mevlam bizlere zafer nasip etsin” dedi.

28 ŞUBAT´IN 20. YILI

Etkileri bin yıl sürecek denilen 28 Şubat´ın bugün 20. yılı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Birçok kardeşimiz namaz kılıyor ve hanımının başı kapalı diye askeriyeden, memuriyetten atıldı. Türkiye´nin hem ekonomik hem manevi anlamda çok kötü günler yaşadığı görüyoruz. O günlerin en büyük mağduru rahmetli hocamız Necmettin Erbakan hocamızın vefat yıl dönümü. 26 Şubat ise onun öğrencisi, birçok Türkiye üzerinde ki kara bulutları yıkmış, gerçekten gelişen Türkiye´nin mimarı olmuş sayın Cumhurbaşkanımızın doğum günüydü. Kendisine hayırlı ve uzun ömürler diliyorum. Recep Tayyip Erdoğan sadece Türkiye´nin değil bütün Müslümanların lideridir. 5-6 Mart itibari ile referandum çalışmalarına start vereceğiz. Kalan 40 günlük süreçte mahalle başkanları ve yönetimlerimiz ile birlikte sahada insanlara anlatma adına donanımlı olacağız. İnegöl olarak her zaman alıştığımız yüksek rakamları görmeyi temenni ediyorum” diye konuştu.

GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN HEP BİRLİKTE EVET DİYECEĞİZ

“İnegöl´e her geldiğimizde bu coşkuyu, bu kalabalığı görüyoruz” diyerek konuşmasına başlayan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık´ta, “Danışma meclisimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.  Gerçekten biz İnegöl´e her geldiğimizde bu coşkuyu, bu kalabalığı görüyoruz. Bu bizi ayriyeten mutlu ediyor. Her seçimde bizlere teveccüh gösteriyorsunuz. Bizlerde bu ilgi ve alakaya layık olmaya çalışıyoruz. Daha büyük ve güçlü Türkiye için hep birlikte evet diyeceğiz. Ayrıca bugün 28 Şubat´ın 20´nci senesi. Rabbim bir daha bizlere bu günleri yaşatmasın” dedi.

10 YILDA BİR BU DARBELERİ BİZZAT YAŞIYORUZ

Anayasaların ve yönetim sistemlerinin ülke için önemli olduğunu belirten AK Parti İl Başkan Vekili Halil İbrahim Özgeriş, “Yakın tarihimize baktığımızda darbelerle dolu bir tarih görüyoruz. 10 yılda bir bu darbeleri bizzat yaşıyoruz. Bu darbeler üzerimizde ağır etkiler bıraktı. Önümüzde de bu yakın tarihimizi göz önünde bulundurarak 16 Nisan 2017 tarihi var. Anayasaya değişikliği teklifinin onaylanacağı bu tarihte sandığa giderek evet oyumuzu kullanacağız. Anayasalar, yönetim sistemleri önemli diyoruz.  Ülkemizde anayasalar, toplum ve temsilcileri tarafından değil, vesayetçi zihniyete sahip elitler tarafından toplumu hizaya sokmak için hazırlanmış metinler olmuştur. Askeri darbelerde sonra hazırlanan anayasalar tam bir toplum mühendisliği olarak hazırlanan anayasalardır. Esasen millete ve iradeye güvensizlik üzerine hazırlanmış anayasaları önümüze koymuşlardır. Adeta seçimle oluşan iktidarın yanında seçilme imkanı olmayan bir iktidar alanı oluşmuştur. Darbeler ile oluşan ve beslenen vesayetçi anlayış zaman zaman milletin seçtiği iktidara müdahalelerde bulunmuştur. Son olarak 15 Temmuz´da millet iradesi ile oluşan ve bunu hazmedemeyenler, başka bir kisve altında başkaldırmış ve harekete geçmiştir. Milletimizin asil duruşu iktidara sahip çıkması, kahramanca dikilmesi sayesinde bu kalkışma engellenmiştir. Tüm dünyaya bunu gösteren bir millet vardır. Öncelikle sembolik şekillerle donatılmış Cumhurbaşkanını, siyasetten gelen demokratik bir Cumhurbaşkanı olmaya başladığını görmekteyiz.  Hükümet sistemlerini ele almayı engelleyen, sosyal, siyasi şartlar ile bir sistem karmaşası içinde olduğumuzu görmekteyiz. Bu esaslı bir anayasa değişikliği zaruretini ortaya koymuştur. Mevcut anayasa beklenen kamusal faydayı sağlayamamış. Krizlerin ve vesayetlerin önünde mutlak bir güvence oluşturamamıştır. Bu nedenle 16 Nisan´da yapılacak olan referanduma evet demeliyiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İlçe Danışma Meclisi Toplantısı basına kapalı olarak devam etti. 

Editör: TE Bilişim