İnegöl Zihinsel Enge

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneğinin (İZED) misafiri olarak dün saat 15.00’de ilçemize gelen Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneğinden 57 kişilik kafile, yağışlı havaya rağmen Artrium Eğlence merkezinde, Atrium Eğlence Merkezinin sponsorluğunda doyasıya eğlendi.

Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak, yönetim kurulu üyeleri Fatma Kahraman ve Fahri Çelebi ile engelliler ve ailelerinden oluşan 57 kişilik Yenişehir kafilesi, İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci, yönetim kurulu üyeleri Ayhan Lüleci ve İbrahim Dinç ile sponsor firma Atrium Eğlence Merkezinin sahibi Muhammet Cevahir tarafından karşılandı.

Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Harun Sak, derneklerini yaklaşık bir buçuk yıl önce kurduklarını ve sokaklarda fazla görmemelerine rağmen, Yenişehir’de bin 500 engelli tespit ettiklerini belirterek, bu sayının Yenişehir gibi bir ilçe için çok yüksek olduğunu kaydetti. Harun sak, engelli insanları evlerinden çıkartıp topluma kazandırmayı kendilerine görev bildiklerini vurguladı. İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği ile kardeş dernek olduklarının altını çizen Harun Sak, İnegöl ve Yenişehir’de ortak projelere imza atacaklarını bildirdi.

Yenişehir’den gelen misafirlere kapılarını açan Artrium Eğlence Merkezini,  engellilere gösterdiği ilgi ve alakadan ötürü, ‘Engelli Dostu’ diye isimlendiren İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Halil Peynirci,  firma sahiplerine katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerini sundu. Yaptıkları işi Allah rızası için sürdürdüklerini ifade eden Peynirci, Yenişehir Zihinsel ve Bedensel Engelliler Derneği ile ortak çalışmalarda bulunacaklarını ifade ederek, her insanın bir engelli adayı olduğunu hatırlattı.

Editör: TE Bilişim