Yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanmak isteyen CHP, İYİ Parti, DP ve DSP yöneticileri, ortak aday çalışması içine girdi. Birkaç kez bir araya gelen parti yöneticileri, genel merkezler tarafından bir ittifak olmasa da, yerel de birlikte çalışma kararı aldı.

İKİ İSİM ÖNE ÇIKTI

Daha önce aday konusunda CHP bir anket yaparken, diğer partiler bu konuda herhangi bir çalışma yapmadı. CHP’nin yaptığı anket çalışmasında ise, Kurşunlu Belediyesi eski Başkanı Erkan Dönmez birinci çıkarken, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İnegöl Şubesi Başkanı Birol Atay ikinci çıktı.

İYİ PARTİ 4 İSİM ÖNERDİ

İlçe teşkilatlanmasını yeni tamamlayan İYİ Parti’de ise, yerel seçimlerde ittifaka 4 aday önerdi. Anket çalışmasında yer alacak olan adaylar arasında Yenice Belediyesi eski Başkanı Hasan Aksu, Cerrah Belediyesi eski Başkanı İsmail Karaman, İnegöl Genç İşadamları Derneği (İGİAD) Başkanı Hakan Özdemir ile MHP eski Belediye Başkan adayı Fikret Fidan’ın ismini önerdiler.

DSP’DE TEK İSİM

Yerel seçimlerde partisinden Belediye Başkan adayı olmak isteyen DSP İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar ise, çatı aday olarak da aday olabileceğini belirterek, anket çalışmasında aday olarak yer alacak.

DP İSİM VERMEDİ

Yerel seçimlerde iki aday adayının başvuru da bulunduğu DP ise, yerel de yapılacak olan anket çalışmasına isim önerisinde bulunmadı.

SP İTTİFAKA KATILMADI

CHP, İYİ Parti, DP ve DSP yöneticilerinin bir araya geldiği toplantılara ise, Saadet Partisi yöneticileri yer almadı.

ANKET BAŞLAŞACAK

Bu hafta yapılması düşünülen anket çalışmasında toplam 7 isim yer alacak. Hem sosyal medya da hem de bir şirket aracılığıyla yüz yüze yapılacak olan anket sonucuna göre, 4 siyasi partinin ortak bir çalışma içerisine girebileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim