Kültür Sanat ve Genç

Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nin faaliyete geçirilmesi ile beraber her hafta bir etkinliğe imza attıklarını bildiren Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, önümüzdeki Pazar günü Yeşil Bursa Sevgi Gezeğini İnegöllülerle buluşturacaklarını söyledi.
Dün saat 13.30'da makamında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Pazar günü saat 20.30'da Belediye Kültür Sarayı salonunda  gerçekleştirilecek Yeşil Bursa Sevgi Gezeği konserine tüm İnegöllüleri davet etti.
Belediye Kültür Sanat ve Sosyal İşler Sorumlusu Oğuz İlhan'ın hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Belediyesinin, kültür sanat etkinlikleri kapsamında hemen her hafta yeni bir etkinliğe imza attığını belirterek, "Belediyemiz İnegöl’de somut olmayan, tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla da kentin değerlerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Eski bir Bursa geleneği olan gezeklik kültürünü yaşatmak amacıyla, İnegöl Belediyesi olarak bu  hafta sonu ‘Yeşil Bursa Sevgi Gezeği’ni konuk edeceğiz. 600 yıllık geçmişe sahip olan ve temelinde Türk Musikisi olan farklı meslek gruplarındaki insanlar ile sanatsever insanların belli periyotlarla bir araya gelip, bir disiplin içinde düzenli olarak sanat müziği eserleri söyleyip, eğlendikleri Gezek adı verilen bu törenler asırlardır devam etmektedir. Gezekler, her zaman bir tekerleme ile başlayıp, her akşam sadece bir makam çalınır. Ev sahibi bu arada ikramlar yapar. Her gezek mutlaka bir oyun havası ile biter, bazen finalinde köçek oynanır. Birçok sanatçı gezeklerde yetişmiştir. Gerek gençlik ve gerekse ustalık yıllarında rahmetli Zeki Müren’in  Bursa gezeklerine katıldığı bilinmektir" dedi.
GEZEKLER PAZAR GÜNÜ İNEGÖL'DE OLACAK
Bu hafta sonu İnegöllülerle beraber olacak Yeşil Bursa Sevgi Gezeğinin 1991 yılında kurulmuş olup gezek geleneğine uygun olarak günümüze kadar gelip, birlik ve beraberliğini sürdürmüş ve sürdürmeye devam etmekte kararlı olan bir topluluk olduğuna işaret eden Şahin, "Yeşil Bursa Sevgi Gezeği, 1 Nisan 2012 Pazar günü saat 20.30'da Belediye Kültür Sarayında 40 kişilik bir grupla, baş hanende Cenap Ali Gençoğlu eşliğinde, 2 bölümden oluşacak programlarıyla Türk Sanat Müziği severlerle buluşacak. Programın ilk bölümünde Hüseyni Makamından eserler koro eşliğinde seslendirilecek olup, ikinci bölümünde ise farklı makamlarda seslendirilecek olan solo eserler yer alacaktır. Ben buradan bütün İnegöllüleri bu farklı tatdaki, etkinliğe bekliyor ve davet ediyorum" diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim