Bursa bölgesinde aşılamada son sırada yer alan İnegöl’de vaka sayılarında artış devam ediyor. Geçtiğimiz ay günde 400 test yapılırken, Eylül ayı itibariyle İnegöl Devlet Hastanesinde günde 600 test yapılmaya başlandı. Şuan günlük ortalama 250 kişinin pozitif çıktığı İnegöl’de, yoğun bakım ünitesinde yer kalmazken, Covid servisinde ise yaklaşık 60 hastanın tedavi gördüğü öğrenildi. Yetkililer, okulların açılmasıyla birlikte şuan aktif dolaşan virüse dikkat edilmezse, günlük vaka sayısının her an 3 katı artabileceği uyarısında bulundular.

Nüfusuyla Türkiye'nin 23 ilini geride bırakan, yüzölçümü olarak da 15 ilden daha büyük olan İnegöl’de koronavirüs vakaları, son günlerde ciddi artış gösterdi. Vaka sayısındaki artış, HES uygulamasına da yansıdı. Uygulamadan 1 ay önce alınan risk haritası görüntüleri ile 1 ay sonra ayı risk haritası görüntüleri arasında büyük fark olduğu görüldü.

Bursa ve ilçelerinde açıklanan aşılama verilerinde ise İnegöl son sırada yer aldı. Öte yandan İnegöl’de aşıya ikna için çok özel çalışmalar yapılırken, Sağlık ekipleri fabrikalara, tarlalara, alışveriş merkezlerine, hareketliliğin olduğu her yere gidip aşı yaptı.

HARİTA KIZARIYOR

Sağlık Bakanlığı’nın “Hayat Eve Sığar” uygulamasında ki risk haritasında İnegöl mavi durumundan kırmızı durumuna geçmeye başladı.

MUTANT VİRÜS ETKİSİ

Vaka sayılarının bu kadar hızlı yükselmesine etken olarak yayılım hızı daha yüksek olan mutant virüs olduğu öne sürüldü.

BURSA’DA TEDİRGİN EDEN VAKA SAYISI

Yetkililer, “Bursa’da yaz tatili öncesi 90’a kadar inen, bayram tatili dönüşü bini aşan günlük vaka sayıları geçen hafta binin altına inmişti. Hafta sonu ise bu rakam 800’lere geriledi. Fakat geçtiğimiz Pazartesi gübü okulların açılmasıyla yeni bir tedirginlik başladı. Çünkü şu an aktif dolaşan virüse dikkat edilmezse, günlük vaka sayısı her an 3 binlere kadar çıkabilir” denildi.

Editör: TE Bilişim