Alanyurt-Yenişehir istikametinde hizmete sokulan yeni yol, iş dünyası ve sürücülerden tam not alırken, bölgede oturan vatandaşlar yeni yolun eski yoldan daha güvensiz ve tehlikeli olduğu öne sürdüler. Yaya ve bisiklet yollarının olmaması ile aydınlatmanın düşünülmediği yolda büyük tehlike yaşadıklarını söyleyen vatandaşlar, yetkililerden acil yardım talep ediyorlar.

Çalışmaları 2014 yılında başlayan İnegöl-Yenişehir yolunun son etabı olan İnegöl-Alanyurt yolu geçtiğimiz hafta trafiğe açıldı. Çift şerit olarak açılan yolla ilgili vatandaşlar ve çevre esnafı aydınlatma ve bisiklet yolu istiyor. Herhangi bir kaza olmadan eksiklerin giderilmesini isteyen vatandaşlar, “Özellikle 2.OSB’yi kullanan kamyon ve servisler nedeniyle aşırı trafikte, bisiklet ve motosiklet kullanıcıları tehlike altında. Bir can kaybı olmadan aydınlatma ve bisiklet yoluyla ilgili yetkililerin acil önlem almasını istiyoruz” dediler.

İnegöl-Yenişehir kara yolu üzerinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile Alanyurt bitimine kadar olan alanda çalışmalar uzunca bir süre durmuştu. Geçtiğimiz aylarda Karayolları ekipleri Yağlı Tohumlar Kavşağı ile Angelacoma mevkiinde yolu kapatarak çalışmalara başlamıştı. Yaklaşık iki aylık yoğun tempoda çalışmalar sonrası yol kullanıma açıldı.

Yolun açılmasının ardından özellikle aydınlatma konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirten vatandaşlar ve yol güzergahında dükkanı bulunan esnaflar, “Yol çift şerit olarak yapıldı ama herhangi bir aydınlatma yapılmadı. Ayrıca bisiklet ve motosikletle ulaşımını sağlayanlar bu yolda büyük tehlike yaşıyor. Servis araçları ve kamyonlar aşırı hızla seyrettiği için yolda tehlike arz ediyorlar. Bu yolda bisiklet ve motosiklet kullananlarında düşünülmesi gerekiyordu. Güvenlik şeridi kaldırımla çok yakın. Herhangi bir bisiklet veya motosiklet sürücüsü bu dar alanda aracını kullanamaz. Bu yolda acilen önlem alınması gerekiyor. Yoksa yaşanacak kazalarda can kayıpları olur” dediler.

Editör: TE Bilişim