Sevim Yıldız Mesleki

Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun Yol Sorunu da Çözülüyor
“Yol demek medeniyet demektir”
İnegöl Belediyesi, Yenice köprülü kavşağından başlamak üzere, Yeni İnegöl ve Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun ulaşım sorununu çözecek yeni bir yol çalışması ile ilgili projeye imza atıyor.
Milli Eğitim Bakanlığının devreye girmesi ile 3 yıldan fazla bir süreden beri  atıl durumda bulunan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun altyapı ile ilgili  çalışmalarına hızlı bir şekilde  başlanırken, İnegöl Belediyesi altyapının ardından, kampusun ulaşım yoluna da neşter vuruyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, dün saat 15.00'de, Fen İşleri Müdür Sabri Şen ile birlikte Akhisar'a giderek, Yenice köprülü kavşağı ile Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunu birbirine bağlayacak olan yolun, ham yol çalışmalarını yerinde inceledi.
İncelemelerin ardından çalışmalar ile alakalı bilgiler veren Başkan Aktaş, yol çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanacağını bildirdi.
HAM YOL ÇALIŞMASI
Yenice Köprülü Kavşağının yapılması ile birlikte ihtiyari olarak kullanılmaya çalışılan bu yolun düzenlenmesine geçen sene başladıklarını belirten Başkan Aktaş, "1. etap çalışmasını 2011 yılı içerisinde 1100 metre olarak tamamladık. Yolumuzu, ilk olarak Yenice Köprülü Kavşağı ile Akhisar Köprüsü arasındaki mesafede planlamıştık. Ancak, Yeni İnegöl’ün gelişmesine yüzde 100 katkı sağlayacağı düşüncesiyle projede değişikliğe gittik. Son yaptığımız proje değişikliği ile yolumuzu Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusuna kadar uzattık. Çalışma kapsamında yolun dolgu çalışmasında mevcut nebati toprağı 80 santimetre derinliğinde kaldırıp, bunun 60 santimetresini alt temel dolgusu, diğer 10 santimetrelik kısmına da tesviye amaçlı stabilize dolgu uygulanmıştır. 10 santimetrelik kısmı ise asfaltlama için bırakılmıştır" dedi.
YOL DEMEK GELECEĞE İLERLEMEK DEMEKTİR
2 etaplı olan bağlantı yolunun, 2. etabının bin 400 metrelik ham yol çalışmasını tamamladıklarını kaydeden Aktaş, "Şu anda kalan 760 metrelik yol üzerinde çalışma gerçekleştiriyoruz. Yani toplam uzunluğu 3 bin 260 metre olan yolumuz, imar planındaki ölçülere göre planlanmıştır. Yolun genişliği 35 ve 40 metre olarak planlanmıştır. Bölge için kırmızı kota göre aplikasyon çalışmalarını sürdürüyoruz. Çalışma kapsamında, bölgeden gelen taleplere de dikkat ediyoruz. Vatandaşlarımızdan söz konusu yolun Akhisar geçişinde çok yoğun toz şikâyetleri aldık. Bundan dolayı 2012 asfalt programımız çerçevesinde şikayete konu olan alanlarda 5 metre genişliğinde asfaltlama çalışması da yapacağız. Şimdiye kadar 500 bin TL’yi bulan yol yapım bedelinin yanında, çalışmanın tamamının 600 bin TL’ye bitirileceği öngörülmüştür. Bu çalışmaya paralel olarak bölgede bulunan 3 adet taş ocağının kamyonlarına geçiş güzergahı da belirledik. Huzur Mahallesinin batı kısmında yani meskun mahal dışında bir alternatif güzergah planladık. Taş ocaklarımızla ortaklaşa buradaki ham yol çalışmasına da start verdik. Ayrıca, Yenice köprülü kavşağından, Yeni İnegöl ve Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusunun ulaşım sorununu çözecek olan bu yolun, geçiş güzergahında bulunan Karadere üzerindeki betonbox köprünün yapılması için de DSİ ile gerekli yazışmalar yapılmıştır. Gerekli yasal izinlerin alınmasıyla bu yılki programımız çerçevesinde bu köprünün yapımını da gerçekleştireceğiz. Çalışmamız yılsonuna kadar bitirilecektir. Yol demek medeniyet demek, yol demek şehirlerin gelişmesi demek. Yol demek geleceğe ilerlemek demektir" ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilişim