Şehri geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirerek modern bir İnegöl oluşturmak adına mesai harcayan İnegöl Belediyesi, Alanyurt bölgesinde Yunus Emre Spor Kompleksinin sosyal donatı alanlarını yenileme çalışmasının startını verdi. 2011 yılında hizmete giren kompleksin bahçesindeki alanlar tümüyle kaldırılarak revize edilirken, projenin tamamlanmasıyla birlikte daha kullanışlı ve modern bir alan hizmete sunulmuş olacak.

KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK FARKINDALIKLAR

Belediye Başkanı Alper Taban, dün beraberindeki Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve AK Partili yöneticilerle birlikte yenileme çalışmalarını yerinde inceledi. Konuya ilişkin bir açıklama da yapan Taban; “Sürekli sahadayız ve vatandaşımızdan göreve başladığımız günden bu güne tarafımıza ulaştırılan sorunlar üzerinde çalışarak, buralarda ne yapabiliriz, eksik olan nedir, tekrar buralarda eskiyen yaşam alanlarını revize ederek hayata geçirmek, bir taraftan değişen ve dönüşen şartları da göz önünde bulundurduğumuzda, yenilikleri de üzerine ilave ederek beler yapabilirizi sorguladığımızda, işte bugün yine burada Yunus Emre Spor Kompleksimizin ön tarafında bulunan yenileme çalışmalarını inceliyoruz. Biliyorsunuz başından beri söylediğimiz şey; küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturulabilir. Tabi burada geçmişte bir çalışma yapılmıştı ama ben buranın son halini gördüğümde bu yenilemeye ihtiyaç vardı. Çeşitli vesilelerle vatandaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, vatandaşlarımız bizden şunu istiyor; sosyal donatı alanlarını arttırın. Bunlar bizler için yaşam alanı. Sitelerimiz, konutlarımız var ama çocuklar bunların içerisinde sıkışıp kalıyorlar. Çocuklar enerjilerini buralarda atabilsinler. Bu alan da geçmişte çok güzel bir alandı. Hem spor salonu olarak kullandığımız hem de güzel bir donatı alanıydı. Tabi zamanla kullanılamayacak hale geliyor, eskiyor. Biz de bunları vatandaşlarımızın talepleri üzerine değerlendirdik. Şöyle bir durum da var burada; Alanyurt bölgesi çok yüksek bir nüfusa sahip ancak insanların faydalanacağı sosyal donatı alanları çok az. Var olan alanların da maksimum faydayla kullanılması önemli. Arkadaşlarımız yine burada birkaç noktada insanların ağaçların gölgesinde oturabileceği, içerisinde yürüyüş yollarının olduğu, kamelyaların olduğu alanları da üretip bulunduğu mahallede vatandaşların vakit geçirmesini sağlayacak” ifadelerinde bulundu.

TEMALI PARKLAR VE SPOR ALANLARI YAPILACAK

Şehrin birçok noktasında asfalt, kaldırım, otopark düzenlemeleri, çocuk oyun alanı düzenlemeleri ve yeni otopark alanları üretebilmek adına kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü de burgulayan Taban, yenileme çalışması hakkında teknik bilgiler de vererek şöyle konuştu: “Hayatın her aşamasında olmaya, ihtiyaçları görmeye ve bunları nasıl çözeriz noktasında hızlı hareket etmeye çalışıyoruz. Çalışma hakkında teknik bilgiler de vermek gerekirse; 6300 m2’lik bir alan üzerinde projemiz hazırlandı. Burada arkadaşlarımız hemen lojmanın yan tarafında küçük bir otopark alanı oluşturuyor. Yine çocuk oyun alanlarımız burada iki ayrı şekilde olacak. Temalı park şeklinde bir uygulama olacak. Beraberinde bir fitness alanımız var. Çok amaçlı futbol ve basketbol sahamız var. Bunların ben son geldiğimde zeminlerini de incelemiştim. Artık gerçekten çatlamış, üzeri deforme olmuş unsurların yeniden elden geçmesi gerekiyordu. Biz hem zeminlerini iyileştiriyoruz beraberinde pota ve kaleleri iyileştiriyoruz. Yine topların dışarı kaçmaması ve daha güvenli bir ortam için tel çit örgüyle etrafının çevrilmesini de gerçekleştirmiş olacağız. Voleybol sahası olarak da aynı zamanda kullanılmış olacak. 2200 m2’lik de yeşil alan olacak. Beraberinde 262 metre uzunluğunda da yürüyüş alanı bulunacak. Yürüyüş yollarını da önemsiyoruz. Yetişkin ağaçları koruyoruz, beraberinde ilave ağaçlarımız da olacak. Yapılan hizmetin hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: TE Bilişim