vatandaşların hijyenik ortamda, güvenilir bir şekilde pide ve ekmeklerini almaları için ilçede faaliyet gösteren 41 fırına yönelik denetim gerçekleştirdi.

22-24 Haziran tarihleri arasında 6 farklı ekiple gerçekleştirilen denetimlerde, 3 işyerine etiket ve eksik gramajdan dolayı yasal işlem yapıldı. Denetimlerde bazı fırınlarda küçük eksiliklere rastlanırken, fırınların büyük çoğunluğunun kurallara tam anlamıyla uyduğu gözlendi.

“Halk sağlığı birinci önceliğimiz” diyen Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız, vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ekmek ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır. Gıda üretimi yapan işyerlerinin şartlara uygunluğunu denetlemek ve halk sağlığını olumsuz etkileyebilecek işyerlerinin faaliyetlerini kontrol altında tutmak için titizlikle çaba gösteriyoruz” dedi.

İlçede faaliyet gösteren tüm esnaflara yönelik bu tür denetimlerin rutin olarak yapılacağına vurgu yapan Taban, “İlçede bulunan 41 fırına yönelik gerçekleştirilen denetimlerde etiket, eksik gramaj ve işyeri genel temizliği kontrol edildi. Üç fırına görülen noksanlıklardan dolayı yasal işlem yapılmış, imalata ve üretime uygun olmayan pide ve ekmekler ise toplatılmıştır” şeklinde konuştu. Taban ayrıca, hijyen şartlarına uygun olarak üretim yapan ve kurallara uygun olarak çalışan işletme sahipleri ile çalışanlarına teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim