Ziyaret sırasında Aktaş, Zabıtaya personel takviyesi yapılacağını duyurdu.

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 190´ıncı yılı etkinliklerini Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ı ziyaret ederek sürdürdü. Başkan Aktaş, Zabıta Müdür Vekili Fehmi Doğan ve personelini encümen salonunda ağırladı.

ZABITA HER ŞEY DEMEK

Başkan Aktaş burada, Zabıta Haftası ve ziyarete ilişkin bir açıklama yaptı. Zabıta haftası kutlamalarının sürdüğünü kaydeden Aktaş, “Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 190´ıncı yıl dönümü. 1826 yılında Zabıta Teşkilatı kurulmuş ve her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında da Zabıta Haftası kutlanmakta. Zabıta; halkımızın sağlığı, güvenliği, huzuru ve refahı için hizmet veren bir kolluk birimi. Zabıta 24 saat hizmet veren bir birim. İnegöl gibi nüfusu yaklaşık 250 bine dayanan bir şehirde de zabıta teşkilatının işinin ne kadar zor ve meşakkatli olduğunu herkes tahmin ediyordur. Zabıta yeri geldiğinde bazen bir ağabey, baba rolünde, bazen olumsuz bir hal tavır içerisinde olan, kaldırım işgali yapan veya kaçak bir şey satmaya çalışana müdahale eden ekip. Zabıta bazen de sıkıntıya düşeni kurtarmaya çalışan bir kurtarıcı. Kısacası zabıta her şey demek. İnegöl ölçeğindeki bir şehir için arkadaşlarımızın ne kadar fedakar bir şekilde çalıştıklarını ben de biliyorum. Ben de arkadaşlarımızın haftalarını kutluyorum” dedi.

ZABITAYA PERSONEL TAKVİYESİ YAPILACAK

Belediyenin her biriminde çalışmanın büyük bir meşakkat ve sorumluluk gerektirdiğine vurgu yapan Aktaş, “Arkadaşlarımız da bunu büyük bir sorumlulukla yerine getiriyor. Zabıta Teşkilatımız kutlamalara önce çelenk sunumuyla başladı. Ardından protokol ziyaretleri yaptılar. Şimdi de mesai arkadaşlarım olmasına rağmen beni ziyarete geldiler. İnşallah yakın bir zamanda zabıta ekip sayımızı da buradan duyurmak istiyorum. Tabi bu işin bir prosedürü var ve prosedür doğrultusunda bunu yapacağız. Sıkıntılı, problemli olaylara müdahale etmek, bununla alakalı olayların içinde olmak her ne kadar arkadaşlarımızı üzse de sıkıntı verse de genel anlamda yerinde ve zamanında müdahale ile kısıtlı personele rağmen canla başla çalışan bir ekibimiz olduğu için ben bu manada kendilerinden memnun olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Aktaş, Zabıtanın aynı zamanda belediyenin dışa yansıyan yüzü olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Dolayısıyla belediyemizi bu denli temsil eden arkadaşlarımızın takdir edilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ben bugüne kadar zabıta teşkilatımıza hizmet etmiş arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hayatını kaybetmiş tüm zabıta teşkilatı mensuplarına da Allah´tan rahmet diliyorum.”

YENİ PERSONEL TAKVİYESİ MÜJDE OLDU

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdür Vekili Fehmi Doğan´da kısa bir teşekkür konuşması yaparak, “Zabıta teşkilatımızın 190´ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığımız aktivitelerden biri de Başkanımıza teşekkür ziyareti gerçekleştirmekti. Kendisine bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Teşkilatımız adına yapılan talepler, gelen şikayetler ve hizmetler noktasında bize yardımcı olduğu için de teşekkür ediyoruz. Yeni personel takviyesi noktasındaki haberi de bu hafta için bir müjde olarak algıladık. Yeni personel takviyemizle inşallah daha huzurlu bir İnegöl için çalışmalarımız devam edecek” ifadelerinde bulundu.

Ziyaret sonunda Fehmi Doğan personeli ile birlikte Başkan Aktaş´a çiçek takdim etti. YAVUZ KOCAAĞA

Editör: TE Bilişim