Yaklaşan genel seçi


Yaklaşan genel seçimler nedeniyle siyasi partiler Milletvekili adaylarını gün ışığına çıkartma çalışmalarına başlarken, önceki akşam CHP ilçe teşkilatında düzenlenen toplantıda,  CHP İnegöl İlçe Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Zambak ile  Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Güneri’nin, bulundukları görevlerden  istifa ederek, CHP Bursa Milletvekili aday adayı oldukları bildirildi.

CHP İlçe Başkanı Erol Kazanç, önceki akşam saat 19.30’da teşkilat merkezinde düzenlediği basın toplantısında, milletvekili aday adayları olan Mehmet Zambak ve Ömer Güneri’yi Bursa ve Ankara’da güçlerini kullanarak, Bursa Milletvekilliği aday sıralamasında seçilebilir yerde  aday gösterilmeleri için en iyi şekilde destekleyeceklerini kaydetti.

Bazı yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan İlçe Başkanı Erol Kazanç, “CHP Genel Merkezimizden, 2011 yılı genel seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olacak parti örgütlerimizde görevli arkadaşlarımızın en geç 10 Ocak 2011 günü saat 17.00 ye kadar istifa etmeleri istenmişti. Siyasetin özgürleşmesi, parti için demokrasinin en iyi bir şekilde uygulanabilmesi, tüm üyelerimizin hukuksal hakları olan seçme ve seçilme haklarının korunması, İlçe Yönetim Kurulumuzun ortak kararıdır. Ancak Genel Merkezimizce alınan karar doğrultusunda İnegöl’ü CHP’de aday adayı sıralamasında iyi bir yerde de temsil ettirmek için İlçe Örgütü olarak Bursa’da ve Ankara’da tüm gücümüzü kullanarak, Milletvekili Aday Adayı olan arkadaşlarımızı güçlü bir şekilde destekleyeceğiz” dedi.

ARKADAŞLARIMIZA İNANCIMIZ TAMDIR

Bu karar doğrultusunda İnegöl İlçe teşkilatında görevli Örgütlenmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Zambak ile Meslek Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Güneri‘nin görevlerinden istifa ederek, CHP’nin İnegöl’den Bursa Milletvekili Aday Adayı olduklarını bildiren Kazanç, “Süreç devam etmektedir. Kamu personeli ve görevi olmayan üyelerimizin aday adayı olmaları için süreç devam etmektedir. Değerli milletvekili aday adayı arkadaşlarımızın milletvekili seçilmelerinde, öncelikle İnegöl’ün sorunlarının çözümünde, İnegöl’de yaşayan tüm insanlarımızın istek ve taleplerinin yerine getirilmesinde gece, gündüz koşturacaklarına inancımız tamdır. Ülkemizin, yolsuzluk-yoksulluk-işsizlik girdabından çıkarılmasında, adaletin, eşitliğin, hukukun yeniden egemen kılınmasında özgür ve demokratik toplum oluşturulmasında, tüm ulusal sorunların çözülmesinde katkı sunacaklarına güveniyoruz” şeklinde konuştu.

ÖN SEÇİM OLMAZSA ADAY ADAYI OLMAM

Konuşmanın ardından bir basın mensubunun, ‘Sizin de istifanız söz konusuydu, son anda neden vazgeçtiniz? İkincisi, geçen seçimlerde Abdullah Büyükışıklar CHP’den Bursa Milletvekili adayıydı. Ancak Milletvekilliği Adayları sıralamasında son sırada yer almıştı. Şimdi ise iki adayınız var, bu adayların sıralaması nasıl olacak?’ şeklindeki sorusuna cevap veren Kazanç, “Sadece iki adayımız var diyemeyiz. Bunlardan başka adaylarımızda çıkabilir. Aday Adaylarının başvuru yasal süresi Ocak  ayının sonunda doluyor. O güne kadar yeni Aday Adayı arkadaşlarımız çıkabilir. Biz şimdi, bu konuda İnegöl’de bizi en iyi temsil edebilecek Milletvekili Aday Adaylarını bekliyoruz. Yönetim kurulu olarak hem Bursa’da hem Ankara’da her türlü mücadelemizi yapacağız. Bir kere biz her platformda  Ankara’da İnegöl’ün bir sesinin de olması gerektiğini söylüyoruz.  İnegöl ekonomisiyle, sosyal yaşamıyla artık Ankara’da yeterli sayıda Milletvekilleriyle temsil edilmesi lazım. Ama maalesef şuan İnegöl’ün öyle bir gücü yok. Bu nedenle de İnegöl’ün ne hale geldiğini hepimiz görüyoruz. Farklı seslerin de Ankara’da olması gerekir. Bunun mücadelesini yapacağız. Ben ön seçimden yanayım. Milletvekili Aday Adaylarının Ankara’daki bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak direktiflerle Milletvekili olmasına örgüt olarak karşıyız. Ben, ön seçim olmazsa Aday Adayı olmam dedim” şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMALI

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki önemli iddialarına da yorum getiren Kazanç, “Çok iddia değil aslında. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1991-1999 yılları arasında SSK Genel Müdürü iken, ihalelerdeki olayları ortaya atmış. Kemal Kılıçdaroğlu’nun göreve gelmesi ile mecliste her gün milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda önerge verildi. Dokunulmazlıkların kaldırılmaması AK Partinin sorunudur. Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili  böyle bir iddia varsa, Milletvekili dokunulmazlıkları kalkar, Mecliste herkes bu konuda hesabını verir. Bizce, milletvekili olan kişi görevi dışında bir zırha bürünmemelidir. Sıradan bir vatandaş gibi hata yapmışsa, suç işlemişse yargılanmalıdır. Birçok medya kuruluşu Türkiye’deki yolsuzluklardan bahsediyor. Bu yolsuzlukların altında siyasetçiler var. Neden bunlar yargılanmıyor? Dokunulmazlıkları olduğu için yargılanamıyorlar. Ülkede hesap veremeyen hiç kimse olmaması gerekiyor” diye konuştu.

OTOPARK YAPMADAN ÜCRET ALINIYOR

Geçtiğimiz Pazartesi günü uygulamaya başlayan PARKOMAT sistemi ile alakalı değerlendirmede de bulunan Kazanç, “3 cadde üzerinde park yapan araç sahiplerinden ücret alınmaya başlandı. Hiçbir belediyenin ekonomik bütçesine zarar vermeden otopark yapılması gerekiyor. İlk önce otoparkın yapılması ve dolması gerekir. Sonrasında otoparklara park etmeyip, gelişi güzel insanlar caddelere park ederse, onlardan ücret alabilirler. Otopark yatırımı yapılmadan vatandaşlardan ücret alıyorlar. Bunun acilen düzeltilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

SOKAKLAR CADDELER KÖS TEBEK YUVASI

OSB mevkiinde trafik yoğunluğu ve kazaların çok olmasından dolayı köprülü kavşağın yapılacağını kaydeden Kazanç, “Köprülü kavşak çalışması bir sene sonra başlarsa 200 bin TL’ye mal olan yeni yapılan köfte figürü yıkılmak zorunda kalacak. Bu paralar İnegöl’ün parası. İnegöl’ü bir şeyler yapmakla övünülmemelidir. Birde asfalt parası toplanıyor. İnegöl’ün sokakları köstebek yuvası gibi. Herkes şikayetçi. Sen şikayet edilen bir şeyin parasını istiyorsun. İnegöl’e yazık oluyor. Önce hizmeti en güzel şekilde yapacaksın. Ondan sonra zaten vatandaş o hizmetin karşılığını en iyi şekilde verir. İnegöl iyi yönetilmiyor. Ama şuan sadece yaptıkları ile övünen, Milletvekili Sedat Kızılcıklı gibi sağa sola çamur atmakla günü geçiren bir yapı var. Bu yapının acilen kırılması lazım” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı’nın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel seçimlerinden hemen sonra koltuğunda oturamayacak duruma geleceği yönündeki açıklamasına da yorum getiren Kazanç, “Genel Başkanımız, genel seçimlerde partiyi başarılı bir duruma getiremezse istifa eder. Çünkü, Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber Türkiye’deki siyasetin değiştiğini göreceksiniz. Kendisi zaten, ‘Başarılı olamayan bir Genel Başkan diğer genel seçimi beklemeden istifa etmelidir’ sözünü söylemiştir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kaynaklarının doğru bir şekilde kullanılması halinde  herkese yeteceğine vurgu yapan Kazanç, “Türkiye’de şuan 20 tane dolar milyarderi var. Bir çok ülkede bu sayıda değil. Türkiye’nin bütün gelir kaynakları 20 aileye akıyor demektir” dedi.

 

Editör: TE Bilişim