Sanayi üretiminde doğalgaza %48 zam gelmesinin ardından mobilya üretim şehri olan İnegöl’de ham madde fiyatlarına zamlar gelmeye başladı. İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ gelen zamma tepki gösterdi.

Doğalgaza sanayi için yüzde 48,40, elektrik üretim santralleri için yüzde 46,82 oranında zam yapıldı. Yapılan bu zam sonrası sanayi şehri İnegöl’de hammadde ürünlerine zamlar gelmeye başladı.

Önceki geceden itibaren cam ürünlerine %40 zam geldi. Gelen zam sonrası üreticiler kara kara düşünürken, bazı üreticiler ise sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi.

TOBB’DAN TEPKİ GELDİ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, elektrik üretiminde ve sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 50’ye yakın oranlarda zam yapılmasına tepki göstererek, “Sanayide doğalgaza yapılan yüzde 48 zam üretim maliyetlerini ve enflasyonu artıracaktır” dedi.

UĞURDAĞ’DA TEPKİ GÖSTERDİ

İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ “Türkiye’nin daha çok üretim, yatırım ve istihdama ihtiyacı var. Sanayide doğalgaza yapılan %48 zam üretim maliyetlerini ve enflasyonu artıracaktır. Üretim ve yatırıma daha fazla destek olup sanayimizin rekabet gücünü korumalıyız. Tüm sektörlerden hammaddeye gelen ve durdurulamayan fiyat artışları artık yerli üreticimizi üretim yapamaz noktaya getirmektedir.”

Editör: TE Bilişim