2. KÜME:
2. kümede ikinci yarıya ara verilmeden bu hafta devam edildi. Hocaköyspor bu haftayı 3-0 hükmen kazanıp puanını 25´e yükseltti. Lig 4.´sü İznik Elbeyli Üzümspor evinde Ilgarspor´a puan kaybedince temsilcilerimizin bir üst lige çıkma şansı epey arttı. Zira sıralamada ilk üçte olan takımlar bir üst lige yani 1. Amatör kümeye yükselecek. İnegölspor evinde İznik Çiçeklispor ağırladı. Temsilcimiz ilk yarı 6-0 öndeydi. Rakip ikinci yarıya çıkmadı. Karşılaşmayı İnegölspor hükmen kazanmış olacak. Ilgarspor-İ.Elbeyli Üzümspor deplasmanında 1-1 kalarak kendisinden çok Hocaköyspor ve İnegölspor´a yararlı oldu. Cerrahspor, İznik deplasmanında Orhaniyespor´a karşı 4-1 kaybetti.

11. haftada Hocaköyspor evinde İznik Orhaniyespor ile karşılaşacak. İnegölspor ise Ilgarspor ile kozlarını derbi maçında paylaşacak. Cerrahspor İnegöl´de İznik Elbeyli Üzümspor misafir edecek.

ALT YAPI: U-15 Elit Liginde ilk üç sırada temsilcilerimizi İnegölspor, Gazipaşaspor ve Kafkas Gençlik yer alıyor. İlk iki sıra Türkiye Şampiyonasına gideceğine göre büyük ihtimalle bu takımlar bizden olacaktır. İnegöl için haklı bir gurur.

ANILARLA FUTBOL:
Teknolojinin ilerlemesi futbolu da etkilemiştir. Kale çizgisi teknolojinin olması, ekrandan bakıp karar vermek, sinyalli bayrakların kullanımı, telsiz iletişimin olması ve son olarak video yardımcı hakem uygulamalarını hepimiz biliyoruz.
Teknolojinin ilerlemesi amatör futboluna da yarar sağladığı muhakkaktır. Bence en önemli faydası kaçak oyuncuların çok azalmasıdır. İnternetten bilgi alabilmemiz, cep telefonlarıyla sayısız fotoğraf çekebilme olanaklarıyla kaçak oyuncu oynatma amacında olan antrenörlerin işini çok zorlaştırdı. İşte bugünkü öykümüzde kaçak oyuncunun ilginç anısı var.

SEN KİM OLDUĞUNU SANIYORSUN?
Melih, arkadaşı Tanju´yu kıramayıp 2. Kümede yer alan Yurdumspor´da oynamaya karar vermiştir. Bir gün maç öncesi onu tanıyan saha komiseri kalecilerinin kaçak oyuncu olup olmadığını Melih´e sorar. Melih, saha komiserine kızar ve hocasının böyle işler yapmayacağını anlatır. Ama içine kurt düşmüştür. Tüm cesaretini toplar ve Antrenörü Murat´a sorar:

-Hocam, bizim kaleci Hakan kaçak olarak mı oynuyor?
-Evet ama çaktırma. Bugün maç önemli. Şimdi tantana çıkmasın.
-Hocam, olur mu böyle? Düpedüz haksızlık yapıyoruz.
-Melih, lisansları Bursa´ya götüremedik. Yani yetişmedi. Sen bile kaçaksın, çaktırma…
Bu arada adın Melih değil, Yusuf ona göre.:)