Geçtiğimiz hafta Sakaryaspor’u elinden kaçıran ve çok önemli bir 3 puanı çimlere gönen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü Diyarbakır deplasmanında Amed’i zorlu bir 90 dakika sonunda stoper Volkan’ın attığı tek golle yenerken, aldığı bu 3 altın puanla düşme potasından bir nebze olsun uzaklaşarak, hem rahat bir nefes aldı, hem de Sakarya maçının yaralarını sarmaya başladı. Bu galibiyet yeni bir sayfa olsun. Bu sayfanın devamı gelsin. Bu galibiyetle 13 Puanla 13’ncü sıraya oturan temsilcimiz, bundan sonraki maçlarda yükselişine devam etsin.

Rakip Amed takımı yıllardır 2. Ligde aynı gruplarda mücadele ettiğimiz ve İnegölspor ile iyi ilişkileri olan, deplasmanlarda birbirlerine son derece misafirperverlik örnekleri sunan iki takımız. Nitekim Pazar günü İnegölspor kafilesinin, sorunsuz ve güzel bir deplasman haftası geçirdiği Diyarbakır deplasmanının rövanşında, aynı güzelliği ve misafirperverliği İnegölspor’umuzun da göstereceğine inanıyoruz. 

Amed takımı çok istikrarsız bir grafik çiziyor. Bir bakıyorsunuz Ziraat Türkiye Kupasında Telekom Arenada Galatasaray’ı yeniyor. Ardından ligde sıradan bir takıma yeniliyor. Bu sezon da öyle gidiyor. 

15 Puanı var. Zirve veya düşme sorunu olmayan mütevazi kadrolu bir takım. Evinde İnegölspor’u yenmek amacı ile çıktığı maçtan, sıfır puanla çıktı. Evinde kazanmak için çıktığı maçı, biraz beceriksizliği, biraz da Şener’in gününde olması nedeniyle kaybetti.

İnegölspor’a gelince Teknik heyet maça Kalede Şener, geride Orhan-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Serhat-Emirhan-Taner-Osman, ileride Okan ve Ahmet Hakan tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında, Emirhan’ın yerine Birhan, Osman’ın yerine Özer ve Ahmet Hakan’ın yerine Bilal’i oyuna aldı. Bu değişiklikler 45+1 de öne geçen takımımızın bu skoru koruması yönünden olumlu oldu. Kaptan Bilal’in oyuna bir süre de olsa alınması önemli. İnşallah en kısa sürede iyileşir ve takımdaki yerini alır. Çünkü takımımızın ona ihtiyacı çok. İnegölspor geçtiğimiz hafta evinde konuk ettiği Sakaryaspor’a karşı ilk dakikada yediği çok hatalı bir golle geriye düştükten sonra, rakibine çok yüklenmesine ve net pozisyonlara girmesine rağmen, maalesef İnegölspor’u bu hale getiren İsmail Ertekin’in takımına böylesine ucuz bir şekilde yenilmesi, tribünleri üzmesinden sonra Diyarbakır deplasmanı daha da önem kazandı. Diyarbakır deplasmanına kalabalık bir kafile ile giden ekibimiz bu deplasmanda tek golle alınan galibiyet ve rakip yönetimin misafirperverliği başarılı ve umut veren bir hafta geçirmelerine neden oldu. Bu galibiyet umarız iyi bir başlangıç olur. Önümüzdeki hafta evimizde ağırlayacağımız 11 sıradaki 14 puanlı bu sezon kötü bir dönem yaşayan Gümüşhane’yi iyi bir oyunla geçerek bir 3 puana daha imza atar. Diyarbakır deplasmanından sonra bu iç saha maçı daha kolay olacak. Zira Gümüşhanespor bir zamanların medya patronu olan Aydın Doğan’ın desteğini çekmesinden sonra ismini Gümüşhanespor yapan ve çok mütevazi bir kadro ile lige devam eden bu takımı İnegöl’de yenmesini bekliyoruz. İnegölspor bunu çok rahat yapabilir. Ancak Sakaryaspor maçındaki gibi mücadele etmesi gerekiyor. Rakibine ilk yarıda yapacağı baskı sonucu bulacağı gollerle maçı koparabilir. Amed maçı morali ile bunu yapmasını bekliyoruz.

Sonuç olarak, İnegölspor Sakarya maçı üzüntüsünü Diyarbakır’da Amed galibiyeti ile bir nebze olsun üzerinden attı. Maçı kazanan başta teknik heyetimizi, oyuncularımızı, maç kafilemizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bu 3 puan ilaç gibi geldi. Bu hafta evinde ağırlayacağı Gümüşhanespor’u tribün gücü ve evinde oynama avantajı ile yenerek puan serisine devam etmelidir. Bu maçın dışında ilk yarıda deplasmanda Sancaktepe, içeride Eyüpspor ve ilk yarının son maçında Ankara Demirspor’a konuk olacağı 4 maçı var. Bu 4 maçtan çıkaracağı 10 puan devreye moralli ve umutlu girmesine neden olur. Bu dört maçın sadece bir tanesi Sancaktepe deplasmanı zor bir deplasman olarak duruyor. Diğer üç maçın hepsi kazanılabilir. Bu 3 takımın durumu ortada. Fikstürde son sıralarda yer alıyorlar. Bu 3 takımla oynanan her maç, 6 puan niteliğindedir. Bunu unutmamaları gerekiyor. İnegölspor’un Gümüşhane maçı başarılarını yazmak dileğiyle…