İslam´ı ve İslam alemini etkileyen bir kavramı Kullanan Suudi Arabistan Veliahd Prensi Muhammed bin Salman´ın kimlere hizmet ettiği hangi projelerin ürünü olduğu anlaşıldı. BOP Projesinin mucidi ABD projeyi adım adım uygulamaya devam ediyor. Suudi Arabistan´ın hantal rejimini sallayan Trump´a yakınlığı ile bilinen Prens Muhammed, ABD´nin de desteği ile11 prensi toplayarak bir kısmını öldürttü, bir kısmını da göz altına aldırttı.5 Kasım 2017 Operasyonu, kapalı rejimden sızabilen haberlere göre; batı ve ABD karşıtlarını sindirme ve yok etme modunda devam ediyor.
Bir Müslüman olarak bizi ve tüm İslam coğrafyasını ilgilendiren sözler söylüyordu prens. 15-20 Gün önce dünya kamuoyuna yönelik konuşmaları oldu. Ilımlı İslam´a geçeceklerini, bundan böyle kadınların araba kullanacaklarını, maça gidebileceklerini söyledi. ( sanki İslam izin vermiyormuş ta beyler din adına lütfedecekler) Bu konuşmaları onun kim olduğunu ele vermişti. İslam´ın ılımlısı ılımsızı olmaz. İslam İslam´dır. Belli ki bu adam başka yörüngelere girmişti. Tüm dünya´ ya da kötü bir mesaj veriyordu.
Hz. Adem´le başlayıp Hz. Muhammed´e kadar gelen dinin adı İslam´dır. Kalbi eğri olan insanlar bu dinin adını çıkarlarına uygun bir biçimde değiştirebilmeyi becermişlerdir. Başka değil.
Bugün elimizde kıyamete kadar baki kalacak olan bir kitap var. Her Müslümanın mutlaka okuması, buluşması gereken bir kitap. O gerçeğin ta kendisidir. Duyarlı olanlara da yol gösterir. Hal böyleyken birileri çıkıyor, ılımlı ılımsız dinden söz edebiliyor. Bu ağız İslam´a karşı olan ve İslam´ı kendi süfli emelleri doğrultusunda yönlendirebileceğini zanneden bir ağızdır. Bugün bu küresel gücün başı, kendini küresel iktidar olarak gören ABD´dir. “Ilımlı İslam” dedikleri şey, işte bu küresel güçlerin projesidir. BOP´un bir versiyonudur. O zaman Müslüman onun aleti olamaz. Kim ona alet oluyorsa Müslümanlıktan söz etmesin. Müslümanları kandırmasın. Lütfen Müslümanlarda kanmasın.
Küresel güç ABD, kendi istek ve değerlerine hizmet edenlere ılımlı derken, isteklerine uymayan herkese terörist diyebiliyor.
Batının amacı; İslam´ı yozlaştırmaktır. İslam´a direk saldırmayı göze alamayan batı, kıvırtarak yandan saldırılar yapmaktadır. İslam´ı tam olarak anlayan kişilerin, emperyalist güçlere kul köle olmayacağını bildikleri için İslam´ı asli değerlerinden uzaklaştıracak söylemler geliştirerek Müslümanları kontrol altında tutmak ve yönlendirmek istiyorlar.
Hz Muhammed´in son peygamber olduğunu söylemezseniz, Kur´an´ın değiştirilemeyeceğinde ısrar etmezseniz, diğer kitapların tahrif edildiğini söylemezseniz ,İslam´ın tek hak din olduğu, son din ve son peygamberin geldiği gerçeğini söylemezseniz, ABD´ye düşmanlıktan ve bağımsızlık laflarından söz açmazsanız siz ılımlısınız ve iyi çocuksunuz. Bunların tersini düşünmek kökten dinciliktir. Her yerde azarı yer oturursunuz….
Unutmayalım Ilımlı İslam´dan söz edenler ancak küresel güçlerin piyonudurlar. Onların dünya çapında desteğini hak etmiş olabilirler, ama onlara boyun eğmekten kaçamazlar, kurtulamazlar.

Hiçbir zaman dindar olamazlar ama İslamcı olabilirler. “Ilımlı İslam” bir emperyalizm projesidir. Çerçevesini emperyalistlerin çizdiği işlerine ve çıkarlarına uygun din arayışı. İslam´la alakası yoktur böyle biline…