2016-2017 futbol sezonunu zengin kadrosuna ve tecrübeli oyuncularına rağmen başarısız bir yerde tamamlayan İnegölspor, Mayıs ayı olağan kongresinde maceralı ve maceralı olduğu kadar düşündürücü bir kongreden sonra Münür Kaner Başkanlığındaki yeni yönetim 2017-2018 futbol sezonu için takımımızı hızla ele alarak oluşturduğu transfer komitesi ile iç ve dış transferi mevcut imkanlarla tamamlayarak yeni sezona takımın başına Murat Yoldaş´ı teknik direktörlüğe getirerek sezona başladı.

Geçtiğimiz sezonun temel direkleri kaleci Şener, iki kaptanımız Bilal ve Kemal, sol bekte Recep´in yedeği sol bek İsa, ortada Emrah, ileride Raif ile yeniden anlaşarak ve bu kadroya sağ bek Anıl, ortada Emirhan ve Enes Ata, Uğur, Ali Sakal, Barış Sinan, ileride Kenan, Cihan, Okan´ı transfer ederek lige merhaba dedi.

Ligde ilk haftalarda istenen sonuçları alamadı. Ancak ligin ilerleyen bölümlerinde yapılan yanlış transferleri teknik heyet görüp kabullenince ve bunun üzerine doğru kadrolarla maçlara çıkmaya başladı. İşte bu doğru hamleler İnegölspor´a puan ve puanlar olarak geri dönmeye başladı. İlk yarı bittiğinde İnegölspor oynadığı 17 maçta 8 galibiyet, 5 beraberlik, 4 yenilgi alırken, attığı 26 gole karşılık kalesinde 25 gol görürken, topladığı 29 puanla fikstürde 7. sıraya yerleşti. Bu durumda Play-of sınırından 3 puan geride ilk yarıyı tamamlarken, ikinci yarı için değişik hesaplara girebilir.
İnegölsporumuzun yukarıda açıkladığım ilk yarı karnesinde etkileyici en önemli faktörlerden birisi de İnegölspor´un bu sezon bulunduğu 2. Lig Kırmızı Grupta maddi sorunlar yüzünden 4-5 takımın transfer yasağına takılması ve alt yapılarıyla oynamak zorunda kaldıkları bu ligde birde topladıkları puanların puan silme cezası ile silinmesi onları fikstürün dibine demirlerken, diğer takımlar küme düşme korkusu olmadan maçlara rahat çıktılar. Bunlardan biri de İnegölspor´dur. Aksi halde öbür grupta olsaydı maçların seyri ve fikstürdeki sıralamalar farklı olacaktı.

İşte böyle bir grup avantajıyla oynayan temsilcimiz, bu rahatlığı başarıya dönüştürdü. Ancak bu kadar rahat bir grupta olan temsilcimiz alt yapıdan gelip sıra bekleyen gençlerimize aynı rahatlıkta şans vermedi. Bu sorun teknik heyetimizindir. Böyle bir avantajda alt yapıdan Ahmet Hakan gibi daha birkaç genci İnegölspor´a kazandırabilirlerdi. Teknik heyetimiz belki kariyer yapıp kendi geleceklerinin önünün açmayı düşünmüş olabilir. Böyle ise İnegölsporumuz böylesine avantajlı bir grupta büyük bir fırsatı tepmektedir. Ancak bu ligin ikinci yarısı daha var. Bu icraatları ikinci yarıda yapabilirler. İzlemeye devam edeceğiz.

Devre bitmişken birazda mevcut kadromuza bakarsak, kaleci Şener kaleyi ilk yarıda adeta rakiplere kapattı. Başarılı bir devreyi geride bıraktı. Geride Anıl istikrarsız bir çizgi çizdiyse de sağ bek oynadığında görevini yapmaya çalıştı. Sol bek İsa bir yıl Recep´in yedeği olarak oturduğu için bir hayli gerilemişti. Ancak bu sezon banko oynayınca kendini toparladı ve başarılı bir seviyeye geldi. Müdafaamızın ortasında iki kaptanımız Bilal ve Kemal tecrübelerine hırslarını da katarak gençlere örnek mücadele sergiliyorlar. Kısacası kale ve müdafaamız emin ellerde sağlam duruyor. Sorun yok.
Orta alanımıza gelince, burası hep aynı nakarat. Çok tecrübeli oyunculardan kurulu olmasına rağmen bu alan hiç dikiş tutmadı. Zaman zaman yapılan değişiklikler biraz hareketlendirse de beklenen verim alınamadı. İleride Okan Deniz ve Enes Ata iyi bir grafik çizerken, tecrübeli Raif, Kenan ve Cihan´dan beklenen verim hiç alınamadı. Bunun içinde o bölgeye genç Ahmet Hakan yerleşti. Bence de doğru oldu. Bu gençte mutlaka ısrar etmek lazım.

İnegölspor´un ilk yarıda mevcut kadro yapısı ve imkanlarıyla topladığı 29 puan başarıdır. İçerideki maçların bir kısmında daha fazla puanlar toplayabilirdi. Ancak deplasmanlarda topladığı sürpriz puanlar bu açığı kapattı. Oynadığı futbol tatmin edici değil, çok daha iyisini oynayabilir. Çünkü kadrosu tecrübeli ve deneyimli oyunculardan kurulu. Golcü sıkıntısı var. Golleri santraforlar değil, sağ kanat oyuncusu Okan atıyor. Okan 6 golle takımımızın golcüsü, onu 4 golle Raif izliyor. Yeni transfer golcüler ortada yok. Bu demektir ki devre arasında takviye yapılacaksa 1 golcü ile başlansın. Ancak gitmesi gerekenlerin mutlaka gönderilmesi gerekiyor. Bunda esnek davranmak lüks olur. Gönderilecek oyuncu çok. Bu konu mutlaka çözülmeli. Bu yapılamazsa ikinci yarı kadro şişkinliğinden bazı gençler mağdur olur.

İnegölspor birkaç tane iyi takviye yapıp play-of´a kalsa, play-of´taki rakipleri çok zor hem tecrübeli hem de maddi imkanları daha iyi durumda. Bunu göz önünde bulundurarak devre arası politika belirlenmeli, borç yapmaktan kesin olarak uzak durulmalıdır.

29 puan toplayan başta yönetim kurulu, teknik heyet ve oyuncularımızı kutluyor, devre arasını iyi değerlendirmesi ve ikinci yarıya hazır olması dileğiyle, İnegölspor´a başarılar diliyorum…