İnegöl’deki amatör takımlarımız adına kötü bir hafta geçirdik. Neden diyeceksiniz, hakemlerimizin bol hatalı karar verdiği ve bu hataların bedelini ödeyen İnegöl takımları izledik. 

KURTULUŞSPOR

Kurtuluşspor geçtiğimiz hafta 2-0 mağlup başladığı maçın tersine bu hafta 2-0 galip başladı. Kurtuluşspor 11. dakikada Burgazspor karşısında 2-0 öne geçti. Maçın kırılma anı 20. dakikada Burgazspor kalecisi Batuhan’ın parmaklarının ucuyla yüzde yüz golü çıkarması oldu. Bu dakikadan sonra Burgazspor’un ve maçında 10 numarası Hakkı’nın sazı eline alması ile oldu. Defansta tecrübeli oyuncu Mehmet ve Nurhan’da sağlam oynayınca, oyunun kaderi biranda değişti. Burgazspor 30.ve 40.dakikada kalenin içine atılan yüksek toplardan iki gol buldu. İkinci yarının hemen başında Kurtuluşspor Okan ve Ali’nin ayağından iki net pozisyonu gole çeviremedi. Kurtuluşspor 3. golü penaltıdan yedi. Nasıl mı? İlk iki gol ceza alanı içine atılan yüksek toplardan kaynaklanan hatalardan yendi. Üçüncü golde ceza alanı içine atılan top Ufuk’un eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Kurtuluşspor defansının hava toplarına ve hava toplarından seken toplara acil çözüm bulması gerekiyor. Oyunun 71. dakikasında Kurtuluşspor günün etkili oyuncusu Ali ile 82. dakikada Elmin’i oyundan alınca, rakibi rahatlatmış oldu. Kurtuluşspor orta sahasında oynayan Okan, her hafta olduğu gibi harika oynadı. Fakat sonucu değiştiremedi. Hakemin Kurtuluşspor aleyhine verdiği yanlış kararlar, maçın son dakikalarının gergin oynanmasına sebep oldu.

DOĞUGÜCÜSPOR

Doğugücüspor, her hafta olduğu gibi maça sakin başladı. 26. dakikada aradığı golü buldu. Golden sonra dengeli bir maç izlemeye başladık. Maçın ilk yarısı orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 45. dakikada Yenişehir Belediyespor, duran toptan atılan şutta, kale içinde meydana gelen karambolden attığı golle devreye beraberlikle girdi. 51. dakikada Doğugücüspor orta saha oyuncusu Emre Aksoy’u oyundan alınca rakip takım Yenişehir Belediyespor, daha iyi oynamaya başladı. Ayrıca orta sahanın maestrosu, Armağan’ın ilk on birde başlamaması, orta sahanın etkisini rakip takıma karşı azaltmış oldu. Konuk ekip ceza alanı içindeki karambolden 73.dakikada aradığı golü bulup öne geçti. Bu dakikadan sonra rakip kaleye baskı kurarak atak tazeleyen ev sahibi Doğugücüspor, net pozisyonları değerlendiremedi. İkinci yarı maçın hakemi Doğugücüspor’un net pozisyonlarını ofsayt kararı ile keserken, nizami iki golünü vermedi. Uzatma dakikalarında Doğugücüspor atağını keserek bitiş düdüğünü çalması yanlış karardı. Maç sonunda sağduyulu davranan Doğugücüspor yöneticilerini tebrik ediyorum. Ayrıca mağlubiyete rağmen teknik heyete ve futbolculara verilen yemeği ayrıca takdir ediyorum. 

GENÇLERGÜCÜSPOR

Gençlergücüspor deplasmanda 1-1 berabere kaldı. 1-0 öne geçtikten sonra 2.yarıya 10 kişi başlaması dezavantajı oldu. Gençlergücüspor genç, koşan oyunculardan kurulu. Tek eksiği gol pozisyonlarını iyi değerlendirememesi. Tecrübeli golcüsü Özkan rakibe ilerde iyi basıyor, topu iyi takip ediyor, ceza alanı içinde çok etkili fakat son vuruşlarında kendisinden patlama bekliyoruz. 

KAFKASSPOR

Kafkasspor, kendi sahasında ligde ikinci sırada yer alan ligin en az gol atan ve en az gol yiyen takımlarından Mustafa Kemalpaşaspor ile karşılaştı. Mustafa Kemalpaşaspor son 4 maçında hiç gol yemedi. Kafkasspor şu ana kadar 5 gol atıp kalesinde 12 gol yedi. Atılan ve yenen gollere bakınca maçın nasıl geçeceği fikri veren bir maç oldu. Fakat Kafkasspor geçtiğimiz hafta 10 kişi kalmasına rağmen rakibine iki gol atması bizleri Mustafa Kemalpaşaspor karşısında galibiyet adına umutlandırdı. Fakat temsilcimiz gol noktalarında etkili olamayınca istatistikler yanıltmadı. Gol atamayan ve gol yemeyen bir takımla oynayan Kafkasspor, bu hafta 3 puan alabilseydi grupta kendi adına da, rakipleri adına da puan sıralaması ilginç duruma gelecekti. İlk yarının bitimine üç maç kaldı, Kafkasspor mümkün olduğu kadarıyla fazla puan toplayıp, devre arası takıma yapacağı takviye ile Play-Offu ikinci devre zorlayabilir.

DOĞANSPOR

Doğanspor, farklı yenebileceği rakibine karşı gol kaçırma rekoru kırınca bir puanla sahadan ayrılmak zorunda kaldı. Takımın en önemli oyuncuları sakat olması ve bazı oyuncularında sakat oynamak zorunda kalması Doğanspor için artı handikap oldu. İlkay her hafta olduğu gibi Yücel ile beraber ilerde çok iyi futbol oynuyor. Fakat İlkay bulduğu pozisyonları gole çevirseydi, skor farklı olurdu. Melik hoca yandan durmadan takımı uyarmasına rağmen, şişirme toplarla rakibe atak yapmaya çalıştılar. Topu yere indirerek, yan paslarla gidin diye Melik hoca ısrarla uyardı. Konuk ekibin kalecisi çıkıp bütün hava toplarını aldı. Stoperleri de uzun yapılı olunca, Doğanspor hava toplarında etkili olamadı. Takımın orta sahasında oynayan Samet’ten daha iyi performans bekliyorum. Hocanın dediklerini sahaya en iyi yansıtacak oyuncu Samet’tir. 10 kişi kalan rakip maç boyunca sadece bir gol pozisyonuna girip, onu da gole çevirerek sahadan bir puanla ayrılması, haftanın en ilginç olayıydı. Hakeme gelince Doğanspor’un 2 net penaltısını vermedi.  

KARADENİZ GÜVENSPOR

Karadeniz Güvenspor kazanmaya devam ediyor. Bulunduğu grupta ilk 5 takım ilk ikide yer alıp Süper Amatöre yükselmek için oynuyor. Her mağlubiyetin, her hafta dengeyi ve sıralamayı değiştirebileceği bir grup. Hafta sonu 3.sırada yer alan Hamitlerspor ile önemli bir maça çıkacak. Final maçlarından biri diyebiliriz.

YENİCESPOR

Yenicespor cezalı ve eksik kadrosuna rağmen elinden geleni yapmaya çalışıyor. Bu hafta Yenişehir Çeltikspor’a 1-0 kaybetti. 6 puanlık maçı kazansaydı, ligde 2.sırada yer alacaktı. Aynı grupta yer alan Osmaniyespor haftayı bay geçirdi. 5.grupta yer alan Akhisar Demirspor da haftayı bay geçiren takımlarımızdan.

ALANYURTSPOR

Alanyurtspor deplasman da Ligin 2.sırasında yer alan Şükraniyespor ile 2-2 berabere kaldı. Maçı kazanabilseydi ligde 2.sıraya yükselme şansı vardı. Selami hoca elindeki oyuncu grubundan en iyi verimi alarak ligde mücadele etmeye çalışıyor. Alanyurtspor’un ilk iki şansı devam ediyor. Lig sonuna kadar kendi aldığı sonuçlar kadar, rakiplerinde aldığı sonuçlar Alanyurtspor için önem kazanıyor. Hafta sonu ligin son sırasında yer alan Vakıfgençlikspor ile karşılaşacak.