Her şeyin iyi ve güzel gittiği dönemlerde de bazı şeylerin yapılması gereği duyulur. Yakışıklılığı veya güzelliği ile bilinen bir aktör ya da aktrisin sosyal yardım  projeleri içinde yer almaya çalışarak “Bakın ben yalnızca güzel ya da yakışıklı değilim, aynı zamanda topluma da faydalı olmaya çalışıyorum.” Çok başarılı bir işadamının sanat eserleri koleksiyonu oluşturmaya çalışarak “Bakın ben yalnızca başarılı bir işadamı değil, aynı zamanda bir sanatseverim.” Yine aynı şekilde bir başka başarılı ya da zengin bir başka kişinin önemli maddi yardımlar yaparak topluma “Ben aynı zamanda bir hayırseverim.” demesi gibi örneklerle ilk  satırdaki ifadeyi güçlendirebiliriz.
 Yukarıdaki örnekleri  vererek özelikle iş yaşamında oldukça başarılı İnegöl´ümüzün başka alanlarda da başarılı olabilecek donanım ve altyapıya sahip olduğunu, İnegöl Belediyespor Voleybol Takımı örneğinin de bu konuda verilebilecek en güzel örneklerden biri olduğunu söylemeye çalışıyorum. Başka yazılarda başka güzel örnekleri de vermek istediğimi söylemek isterim. Kent Müzemiz, Kent Konseyimiz, Mehter Takımımız, Yöresel Kültür Derneklerimiz, Umuteli´miz gibi birçok güzelliğimiz olduğunu biliyorum. Bu yazıya da İnegöl Belediyespor mu yoksa İnegöl Belediyespor Voleybol Takımı mı olmalı diye kolay karar veremedim. İnşallah diğer spor dallarının hikayelerini de ileride ayrı ayrı yazı konusu olarak işleyebiliriz.
Türkiye Voleybol Birinci Ligi´nde geçirdiğimiz son üç sezonu Play-Off öncesi normal sezon sonları itibari ile inceleyecek olursak; İnegöl Belediyespor Voleybol Takımı 2013-2014 Sezonu 22. Haftası 10. sırada, 2014-2015 Sezonu 22. Haftası 11.sırada, 2015-2016 Sezonu 21.Haftası 8. Sıradadır.(Şahinbey Belediyesi ligin ikinci yarısı ligden çekildiği için lig 21 hafta oynandı) 19. Hafta maçlarının oynandığı içinde bulunduğumuz 2016-2017 sezonunda ise 6. Sıradadır. Sıralamada bizden sonra yer alan takımları yazarsak konu biraz daha anlaşılabilir hale gelir. Sırası ile İstanbul B.B, Galatasaray HDI, Tokat B.B.Plevne Spor, Afyon B.Yüntaş, Beşiktaş, MSK Urfa.

Kuruluşundan itibaren giderek yükselen başarı çıtası, ilçemizde bilinçli bir voleybol izleyici kitlesi de oluşturdu. İnegöl Naire Çikayeva Lisemiz dışındaki liselerimizin, hatta fakültemiz ve yüksekokulumuzun bu konuyu  iyi  okuyamadıklarını düşündüğümü de belirtmek isterim. Kısacası beş yıldır ülkemizin en iyi 12 voleybol takımından biri olan İnegöl Belediyespor, ilçemizin bir değeri olarak gözümüzün önündedir. Kim akıl ettiyse, bugüne kadar kimlerin emeği var ise saygılarımı sunuyorum.

İnegöl Belediyespor, İnegöl´ümüze; okuma yazmayı yeni öğrenen ilkokul çocuğunun yakasındaki kırmızı kurdelesi, küçük bir kız çocuğunun saçındaki tokası, yaşlı bir büyüğümüzün yaslanarak yürüdüğü bastonu kadar  çok yakışmıştır. Bu yazı, yayına başladığı 1984 yılından itibaren okuyucusu olduğum Yıldırım Gazetesi´ndeki ilk yazımdır. Bu konu ise gazetedeki ilk yazımda okuyucuya kendimi tanıtmaktan daha önemli gördüğüm bir konudur. Saygılarımla