İnegöl´ün lokomotif sektörü olan mobilya üreticileri son zamanda hammaddeye gelen zamlar ile boğuşuyor. Mobilyacı esnafının maliyetleri artıyor ancak aynı artışı satış fiyatlarına yansıtamıyor. Süngere gelen zamlar karşısında eli kolu bağlanan koltuk üreticilerinin arkasından mobilya üreticileri de suntaya gelen afaki zamlar ile boğuşuyor.

Bu gelişmelere daha fazla seyirci kalamayan İnegöl Mobilyacılar Odası zamlara karşı imza kampanyası başlattı.

Başkan Özcan Ayhan “Mobilya üretiminde kullanılan Ham Madde zamlarının arkası kesilmiyor. 2016 Yılında Sunta Fiyatları 75 TL iken 2018 yılı başlarında yapılacak olan zamlar ile beraber bu rakam 165 TL ye ulaşacak.1,5 Yılda yapılan zamlar % 120 civarında oldu. Esnaflarımız her geçen gün biraz daha zor durumda kalmaktadır. Hammadde zamlarının artık sona ermesini ve fiyat ayarlaması yapılmasını en kısa sürede bekliyoruz” açıklaması yaparak imza kampanyasına destek çağrısı yaptı.

Bu çağrı üzerine İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitesi Üyeleri de, Mobilyacılar Odası´na giderek, hammadde zamlarına tepki amaçlı düzenlenen imza kampanyasına destek verdi.

İmza kampanyası yerinde bir hamle oldu. İmza kampanyasının arkasından konu Meclis gündemine taşınırsa daha etkili olur kanaatindeyim.

Yazımın başında belirttiğim gibi mobilya sektörü İnegöl ekonomisinin lokomotifidir. Hammadde zamları böyle devam ederse lokomotif zarar görür. Lokomotif zarar görürse vagonlar zarar görür.

Mobilya sektörü yara alıp İnegöl ekonomisi raydan çıkmadan önce mutlaka müdahale edilmelidir.
********

MOBİLYA SEKTÖRÜ BİRLİK OLUYOR

İnegöl´de mobilya sektörünün liderliğini yapan 9 sivil Toplum Kuruluşu Mobilya Birlik Platformu kurdu. Ulusal ve uluslararası yapılacak tüm organizasyonlarda da birlikte hareket etme kararı alındı.

Uzun süren görüşmeler sonrasında mobilyacı esnaflarının genel şikayetlerinin toplanmasına, kısa-orta ve uzun vadeli çözümlerler getirilerek ortak hareket edilmesine karar verildi.

Platformda ayrıca STK´ların tüm yurt dışı gezileri ile, ulusal ve uluslararası fuar organizasyonlarında birlikte hareket edilmesi kararlaştırıldı.

İnegöl mobilyacılarının girişimcilik ruhuna yakışır bir toplantı olduğunu düşünüyorum. İstanbul Ağaç ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Ahmet Güleç, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, Marangoz ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, MÜSİAD eski Şube Başkanı Zeki Kavaz, İGİAD Başkanvekili Nedim İncebay, Mobilyum Başkanvekili Metin Baydar, İMOTİM Başkanı Bülent Temelli, Ertuğrulgazi Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya Meslek Komitesi Başkanı Kenan Kender gibi sektörü bilen başarılı isimlerin bir araya gelmesi böylesine sıkıntılı bir sürece umut ışığı olacaktır. Ayrıca platformun genel sekretaryasını yürüten Erdal Bayraktar da görevini layıkıyla yerine getirecektir.
*****

MÜTEAHHİTLER DERNEĞİNİN YENİ BAŞKANI HAYIRLI OLSUN

İnegöl Müteahhitler Derneği geçtiğimiz hafta içi olağanüstü kongre kararı aldı. Bu karar doğrultusunda tek liste ile girilen seçimde dernek başkanı seçildi.

Yeni başkan seçilen Yusuf Şehitoğlu´na görevinde başarılar dilerim.

Velhasıl...

İnegöl Mobilyası bir markadır ve tüm İnegöl markasına sahip çıkmak zorundadır. Sadece mobilya sektörü değil, tüm İnegöl bu sıkıntılı süreçte mobilya esnafının destekçisi olmalıdır.