Bursa Büyükşehir Belediye  Başkanı Alinur Aktaş’ın İnegöl Belediye Başkanı olduğu dönemde ki 2014-2019 yılı seçim beyannamesinde oldukça dikkat çekici ve heyecan verici projeler vardı.

Ancak Başkan Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olmasından sonra anlaşılan seçim beyannamesi, koltuğun yeni sahibi Başkan Alper Taban tarafından rafa kaldırılmış gibi.

Günlerdir gazetemize Whatsapp haber hattı ve sosyal medya üzerinden on’larca mesaj geliyor. Mesajların çoğunda “Neden seçim beyannamesinde verilen sözler hakkında bir tek haber yapılmıyor?” diye eleştiriler yöneltiyor.

Vatandaş haklı..

Ve gördüğümüz kadarıyla İnegöllü seçmenler bilinçli.. Kendilerine  nelerin vaat edilip nelerin vaat edilmediğini gayet de iyi biliyorlar..

 Genelde belediyeler seçimlerden bir yıl önce gaza basıp seçim beyannamesinde vatandaşa vaat edilen hizmetleri yerine getirmek için şehri şantiyeye çevirirlerdi. Ama bu kez aynı durumu göremedik. Başkan Alper daha butik ve daha yapılabilir projelerle bütçesini zorlamayacak hamleler yaptı. Ancak unuttuğu bir şey vardı ve o unuttuğu şey AK Parti’nin verdiği sözlerdi. 

ŞANSI İYİ KULLANMADI

“Bu sözleri ben vermedim” deme lüksüne her ne kadar sahipte olsa, geçtiğimiz 5 yılın ilk 3 çeyreğinde 1. Başkan yardımcısı, son çeyreğinde ise her şeye vakıf olarak oturduğu başkanlık koltuğu olduğunu da unutmamak lazım.

Hele ki Büyükşehir Belediye Başkanıyken İnegöllülerin isyan ettiği Recep Altepe’nin koltuğunda da artık elini kolaylaştıracak tanıdık bir dava arkadaşı oturuyordu.

Eğer bugün İnegöl Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan isim yine Alinur Aktaş olsaydı, yukarıda bahsettiğim projelerin bir çoğu ya yapılır ya da yapımına başlanırdı.

PROJELERİ BEĞENMEDİM

2014 yılında vatandaşlara dağıtılan seçim beyanname kitapçığı ile şimdi dağıtılan beyanname kitapçığında bile dağlar kadar fark var. Vaat edilen projeler arasında bizi heyecanlandıracak yeni bir şey görmedim. Zaten söz verilen projelerin bir çoğu direk Büyükşehir Belediyesi’ni ve merkezi hükümeti ilgilendiren konular. Diğerleri ise daha önce söz verilen ama yapılmamış çalışmalar. Araya sıkıştırılmış birkaç yeni proje dışında  orijinal bir şey yok..

Başkan Aktaş’ın yeniden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçileceğini düşünen biriyim ancak siyasette her olasılığı masaya yatırmak lazım. Velev ki seçimi Aktaş kazanamazsa, Alper Taban’ın seçim beyannamesinde dile getirdiği  bir çok şeyin yapılabilmesi Büyükşehir’in yeni başkanının vicdanına kalmış olacak.

Alper Taban’ın aday gösterilmesinin önünü açan neden mütevazi duruşu ve halka yakın görüntüsü olmuştur.  

Ancak son zamanlarda bir çok yaşanmışlığı yan yana getirince madalyonun farklı  yüzü ortaya çıktı. O masum ve mütevazi görüntüsünün ardında bambaşka bir kimlik var. Belediye içerisinde kendi döneminde alınan personel dışında Alper Taban’ı seven insana rastlamadım. 

İlçede son zamanlarda İlçe Başkanı Mustafa Ersan’la birlikte Belediye Başkanı Alper Taban’ın  oscarlık oyunculuk sergiledikleri konuşuluyor.  

PEKİ NELER KONUŞULUYOR?

-Bursa’da çok kritik bir seçim var ancak İlçe teşkilatı Alinur Aktaş’ı neredeyse hiç gündeme taşımıyor. Aktaş’ın kendi çabalarıyla şehrin farklı noktalarına astırdığı billboard ve gazete reklamları dışında hiçbir çalışma yapılmadı. (Son 3 gün hariç)

-İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın sosyal medya hesaplarında son birkaç gün hariç Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş paylaşımları neredeyse yok.

-İşadamlarından, STK’lardan ve meclis üyesi adaylarından ciddi anlamda bağış toplandı. Ancak tanıtım konusunda diğer siyasi partilerden çok geride kaldılar.

-“Seçimler her türlü cepte” şımarıklığı var.

GELELİM ŞAHSİ FİKİRLERİME

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan hemen hemen her gün Bursa’ya bir bakan gönderiyor. Bursa’yı kaptırmamak için gece gündüz çalışılıyor. Bursa İl Başkanı Ayhan Salman olağanüstü bir kampanya yürütüyor.  Diğer ilçelerin tamamı  Alinur Aktaş’ın afişleriyle süslendi. İnegöl’de ise adeta bir ambargo var. Son zamanlarda bu konuda çok ciddi eleştiriler gelince apar topar afiş asımına başlandı. İlçe Başkanı Mustafa Ersan ise Aktaş’la ilgili görselleri yeni yeni yapmaya başladı. Buda kafaları karıştıran bir durum olarak göze çarpıyor.

İNEGÖL CAMİALARI RAHATSIZ

Bilindiği üzere Sn. Alinur Aktaş, İnegöl’de hemşeri dernekleriyle sıkı bağlar kurmuştu.  İnegöl Manavları, Kafkas camiası, Posoflular, Ahıska Türkleri bu durumdan inanılmaz rahatsız. Aktaş’a karşı gizli bir düşmanlık beslendiği iddiasındalar. İYİ Parti adaylarının bile her yerde ittifak kurdukları CHP’li Bursa Büyükşehir adayı Mustafa Bozbey’in tanıtımı için ellerinden geleni yapmalarına karşın AK Parti İnegöl teşkilatının bu konuda aynı hassasiyeti göstermedikleri inancı var.

En ciddi homurdanma Kafkas camiasında var. Camiada Kafkas kökenli siyasiler üzerinde bir oyun oynandığı düşünülüyor.

Tabi dahası da var..

Bilindiği üzere Mustafa Ersan döneminde kendi oluşturduğu yönetim kurulundan bir çok isim istifa etmişti. Neredeyse yedek listede bile isim kalmamış durumda.  Bazı istifa kararlarında Ersan ve Taban’ın zekice yaptığı manevralar var. Özellikle  yine Kafkas kökenli Fatih Aydoğan’ın istifa kararında yaşandığı iddia edilen gelişme oldukça ilginç.

Kafkas kökenli siyasetçilere yönelik bir operasyon görüntüsü vermemek için belediye meclis listesine 3 isim eklendi inancı hakim.

Ancak kulislerden edinilen bilgiye göre esas operasyon 31 Mart seçimleri sonrasında yapılacak. Özellikle Alper Taban’ın yeniden başkan seçilmesi durumunda, Alinur Aktaş ekibini tamamen pasifize edeceği konuşuluyor. İnegöl Belediyesi’nde bu konuda ciddi bir gerginlik var.

Düne kadar hazırlanan billboard ve afişlerde sadece Alper Taban ya da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ait fotoğraflara yer verildi. İl Teşkilatının hazırladığı broşürler dışında Aktaş ve Taban’ın aynı karede olduğu tek bir afiş var. O’da parti binası önünde asıldı.

TABAN’LA AKTAŞ’I YARIŞTIRACAKLAR İDDİASI

Diğer bir iddia ise özellikle Artvinliler ile ilgili ortaya atıldı. İddiaya göre İnegöl’ün Kemalpaşa, Osmaniye, Yenice ve Turgutalp Mahalleleri ile Alanyurt’ta yoğunlukta bulunan Artvinli vatandaşların yerelde hemşehrileri Alper Taban’a, Bursa Büyükşehir’de ise CHP aday Mustafa Bozbey’e oy verecekleri öne sürülüyor. Alper Taban’ın İnegöl’de Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş’tan daha fazla oy alması için mücadele veriliyor söylentisi var. 

İnegöl’de son bir ay içinde sosyal medya da açılan fake hesaplarını incelediğimizde bu hesaplardan sadece Alper Taban paylaşımları yapılması ve Alinur Aktaş’a ait tek bir paylaşım yapılmaması da dikkat çekiyor. Bu fake hesaplarından İnegöl medyasına ve muhalefet partilerine ateş edilirken, sadece Alper Taban reklamları yapılması deşifre edilmiş durumda.. 

Yani kısacası eğer bu konuşulanlar doğruysa 31 Mart seçimlerinden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...