Yeni sezona yeni bir yönetim, yeni teknik heyet ve yenilenmiş bir oyuncu kadrosuyla başlayan ve Pazar günü ligin ilk maçında Niğde’de Niğde Belediyesine konuk olacak. Sezon başında teknik direktör olarak deneyimli ve iddialı bir teknik adam olarak İsmail Ertekin ile anlaşırken, hedefini şampiyonluk olarak koyan temsilcimiz, transferlerini bu hedefe göre yaptı. Sezona kendi tesislerinde başlayıp Bolu kampında devam eden ve sıkı bir hazırlık dönemi geçiren İnegölspor, hazırlık maçlarında yenilenmiş kadrosunun tamamına şans vererek, yeni kadronun şablonunu belirlemeye çalıştı. Yenilenmiş kadroların hazırlık maçları her zaman ölçü olmaz. Ancak sezon başından bu yana yaptığı çalışmalar ve özel maçlardaki performansları umut verici gözüküyor. Gerçekler lig başlayınca ortaya çıkacak. İlk maç evinde olsaydı, avantaj olabilirdi. Umarız Niğde deplasmanından 3 puanla çıkarak, lige moralle başlar. Beklentimiz bu. Bekleyip göreceğiz.
İnegölspor geçtiğimiz sezonki kadrosundan Emrah Dağ, Barış Sinan Üstün, Uğur Parlak, Anıl Şahin, İsa Akgöl, Murat Şimşek ve Enes Ata ile yollarını ayırırken, yerlerine Gümüşhane’den orta saha Serhat Mermer, Hacettepe’den sağ bek Orhan Evci, Etimesgut Belediyeden santrafor Yaşar Çetin, Hatayspor’dan stoper Volkan Altınsoy, Pendik’ten forvet arkası Yasin Görkem Arslan, gurbetçi sağ kanat oyuncusu Ozan Pekdemir, Kırklareli’den sol bek Osman, Bursaspor’dan eski oyuncumuz orta saha Emirhan Aydoğan ve orta saha Taner Yalçın’ı kadrosuna dahil ederek, alternatifli ve iddialı bir kadro kurdu. Bu kadroda daha önceki yıllarda İnegölspor formasını giyen Yasin ve geçtiğimiz sezon orta sahamızda kiralık olarak oynayan Emirhan var. Bu iki oyuncuyu çok iyi tanıyorum. Yasin gole yakın etkili bir oyuncu, Emirhan ise orta alanda faydalı oldu.

Yeni alınan oyuncuların içinde Kırklarelispor’dan alınan sol bek Osman Torun için geçtiğimiz günlerde daha önceleri Bursa Merinosta top oynamış Kırklareli Spor Lisesi Müdürü arkadaşım Önder bey ile görüşürken, Osman’ı sordum. Bana “Orhan bey, Osman geçtiğimiz sezon Kırklarelispor’un tartışmasız en iyi oyuncusuydu. Ben onun Birinci Lige gideceğini bekliyordum. İnegölspor’a gitmesi benim için sürpriz oldu. İnegölspor onu nasıl ikna etti, merak ediyorum. İyi bir oyuncu aldınız. İzlediğinde bana hak vereceksin“ dedi. Umarım Önder beyin dediği gibi çıkar. İnegölspor sol beklerden yana şanslı bir takımdır. Her sezon sol beklerimiz iyi oldu. Umarım Osman kardeşimiz de bu seriyi devam ettirir.

Sonuç olarak İnegölspor yeni sezona Niğde’de yenilenmiş kadrosuyla ve yeni teknik heyetiyle başlıyor. Kalesinde geçtiğimiz sezon grubumuzun tartışmasız en iyi ve tecrübeli kalecisi Şener var. Müdafaasında bir tek Kaptan Kemal kaldı. Onunda yaşı ve performansı merak konusu, inşallah ayakta kalır. Takımı ateşleme konusunda usta. Bazen bunu ileriye sürpriz çıkışlar yaparak, attığı hayati gollerle gösteriyor. Orta sahası yenilendi. Sadece Emirhan var. İleriye tecrübeli golcü Yaşar geldi. Ancak bu oyuncunun geçtiğimiz sezon ki performansı pek iç açıcı değil. Yasin eskisi gibi olursa, forvet arkasında iyi goller atar. Diğer oyunculardan beklentilerimiz çok fazla. Hedef şampiyonluk olunca, bu iddia kaçınılmaz oluyor. Bu takımda müdafaamızın bel kemiği ve sigortası kaptan Bilal ve tecrübeli ve agresif golcümüz Okan’ın şanssız sakatlıkları olmasaydı veya daha çabuk iyileşselerdi, bu kadromuz demir gibi olurdu. Alternatifler daha çok ve ateşleyici olurdu. Umarım bu iki tecrübeli oyuncumuz en kısa sürede iyileşir ve takımdaki yerlerini alırlar.

Bu sezonki kadroya baktığımızda kısacası teknik heyetimize düşen görev, “Yağ var, un var, şeker var ve müthiş bir taraftarı var. Buyurun şampiyonluk helvasını yapmaya.” Bu duygu ve düşüncelerle 25 yıldan beri köşemde yazdığım İnegölspor’umuzun, bu sezon şampiyonluğunu yazmak istiyorum. Yeni sezon İnegölspor’umuza ve Türk futboluna hayırlı olsun. İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…