Yerel yönetimlerin; şehrin sosyal ve ekonomik hayatındaki önderlik vasfının düşünüldüğünden daha fazla olduğuna inananlardanım. Belediyelerin lokomotif olma görevi ve yetkisini kullanmasının yararını gösteren İnegöl´ün yakın ve uzak geçmişinde bir çok örnekte bilirim.  İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş önderliğinde dün ilk toplantısını yapan “İnegöl Turizm Tanıtma Platformu Toplantısı” İnegöl ekonomisi için yeni bir Milat  olacağı görüntüsünü veriyordu. 20 Nisan 2016 tarihli “İnegöl Turizm Çalıştayı” ile başlayan bir yıllık süreç çok iyi değerlendirilmiş gözüküyor. 

On üç farklı spor branşını barındıran DOSTUM Projesi öncülüğünde doğa turizmi, Oylat öncülüğünde termal turizm, yayla turizmi için çok uygun yaylalarımız, Rumeli, Kafkasya ve Anadolu´dan göçlerle çok zenginlemiş olan İnegöl´ün yemek kültürü toplantıya katılanların umutlarını arttırıyordu. Tarihsel şahsiyet ve mekanlarımız, Kent Müzemiz ve Ağaç İşleri Müzemiz, Masal Köyü Parkı, Şekibe İnsel Doğal Yaşam Çiftliği gibi projelerle desteklenmiş ilçe turizmi iyi günlerin habercisi gibiydi. İnegöl´ün her çağrısına tereddütsüz iştirak eden Profesör Necdet Hacıoğlu, Doçent Murat Doğdubay, Doçent Rahman Temizkan gibi turizmci değerli hemşehrilerimizin varlığı  ve cesaretimizi arttıran konuşmaları çok ama çok güzeldi. İnegöl cemiyet hayatı ve bürokrasisinden platformda kendisine görev verilen kişiler sorumluluk bilinci ve gururu içindeydiler. Kısacası her şey güzeldi.

Bir değerli konuşmacının ifade ettiği gibi “Artılarımız çok fazla ama biz yinede eksilerimizi tespit edelim” ifadesi dünkü toplantıyı çok iyi anlatıyor sanırım. Nezir Kuyumcu tarafından yönetilmiş hazırlık ve Ar-Ge süreci oldukça faydalı geçmiş görünüyor. “Bacasız Sanayi” olarak adlandırılan Turizm Sektörü´nde İnegöl olarak bundan böyle bilinçli bir biçimde yer alacağız gibi görülmektedir. Yakın bir gelecekte turizm İnegöl ekonomisinin önemli bir ayağı haline gelecektir. İNTURAŞ İnegöl Turizm A.Ş. adlı şirket bunun mihmandarlığını yapacak. 

Yukarıda anlatmaya çalıştığım düşünceleri anlamlı kılan İnegöl insanının  geçmişinde var olan sonuç alma becerisidir. Yani bir konuya yoğunlaştığında ülke standartlarının çok üzerinde sonuç alabilme becerisi ve deneyimine sahip bir İnegöl İnsanı vardır. Dünkü toplantının  hayırlara vesile olması dileğiyle Saygılar.