20 yıldır İnegöl’ün gündeminde olan ancak bir türlü bir yol haritası belirlenemediği için çözüm bulunamayan İnegöl’de ki pazaryerleri, pazarcı esnafını, pazarların kurulduğu bölge halkını ve pazara gelenleri kahretmeye devam ediyor.

Şikayetlerin yoğunlaştığı 3 pazaryeri var..

Pazartesi pazarı (Mahmudiye Mahallesi)         

Cumartesi pazarı (Kemal Paşa Mahallesi)

Pazar Pazarı (Mesudiye Mahallesi)

Sanayi bölgesinde yer alan Pazartesi Pazarı özellikle pazarı çevreleyen yolların tıkanması nedeniyle arap saçına dönüyor. Bölgeye ilişkin birçok öneri ortaya atıldı hatta partilerin seçim beyannamelerine bile girdi.

-Öneriler arasında pazartesi pazaryerinin kapalı pazaryerine dönüştürülmesi ve Pazartesi günü kurulan pazarın Pazar gününe alınması var.

Pazarcı esnafı gün değişikliğine zinhar karşı. Yaptığım görüşmelerde pazarcıların  çoğunlukla sanayi esnafına hizmet ettiği,  gün değişikliğinin Pazar olarak belirlenmesi durumunda bütün pazarcı esnafı ile sanayi esnafının etkileneceği görüşü hakim.

Pazaryerinin kapalı hale dönüştürülmesi konusu ise yüksek maliyeti nedeniyle belediye tarafından şimdilik rafta.

Oysa maliyetsiz küçük dokunuşlarla bölgenin rahatlatılması mümkün.  Ancak bugüne kadar bu hamlelerin neden yapılmadığı hep merak ettiğim bir durumdu. Pazarcı  esnaflarla yaptığım görüşmede birazdan açıklayacağım önerinin hiç konuşulmadığını duyduğumda ise resmen şoke oldum.

Peki nedir bu öneri?                                                           

Pazartesi pazaryerini tıkayan iki nokta var. Birincisi balıkçıların ve elbise pazarının kurulduğu yön, diğeri ise Osmanbey Caddesi ve Kurtuluşspor’a paralel olan pazara bakan cadde.

Her iki noktada trafik kitlendiğinden bu bölgeler tüm sanayiyi etkileyen bir duruma dönüşüyor. Çünkü bahsettiğim her iki caddede dar.

Eğer belediyemiz pazartesi pazaryerini 3’er metre içeri doğru küçültürse her iki cadde olağanüstü derecede genişleyecek ve sorun büyük ölçüde bitecektir.

Şimdi bu daraltma nedeniyle birçok esnafın ekmeğinden olabileceği söylenebilir.  Burada ki diğer hamle ise pazarcı esnaflarına verilen tüm yerlerde 10-15 cm küçültme yapılması olacaktır.

3. hamle ise zabıtaya düşmektedir. Bu bölgede pazarcı esnafının pazaryerine arabalarını koymasını engellemesi gerekmektedir. İşte bu küçük dokunuşlar sayesinde trafik akışında rahatlama sağlanmış olacaktır.

Cumartesi pazaryerine geldiğimizde benzer sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Kurulan pazaryeri nedeniyle bir çok sokak trafiğe kapatıldığından, bölgede yaşayan insanlar evlerinin önüne araç park edememektedir. Olası bir kaza, yangın hastalık durumlarında bu evlerden insanların çıkarılması oldukça zordur. Bölgede bir mezarlığın olduğu da unutulmamalıdır. Yine bu Pazar yerinin stada bakan tarafında balık pazarı kurulması da bir hatadır. Pazar günü çoluk çocuğu ile maça gelen İnegöllüler kötü kokulara maruz kalmaktadır.

Bize göre Cumartesi pazaryerinin başka bir bölgeye taşınması artık zorunluluk haline gelmiştir. Bu pazarın Ahmet Türkel çevre yolu tarafına alınması önerimizdir.

Mesudiye Pazaryeri ise bana göre yeniden dizayn edilmelidir. Öncelikle bu pazaryeri için hemen yanı başında birçok alternatif bulunmaktadır. 1. Alternatif bölgeden geçen dere kenarlarıdır. Burada ara yollar hali hazırda yapılı olduğundan, pazaryerini mahalle içinden alarak derenin yanında ki anayola, ya da ana yol dibinde kurulan ara yola yayılması sorunları büyük ölçüde ortadan kaldıracaktır.

2. alternatif ise yeni bir hayvan pazarı kurulması ve boşaltılan hayvan pazarı yerine pazaryerinin taşınmasıdır.

Ve köşe yazımın sonunda ise kamuoyunun genel beklentisini aktarmak istiyorum. Perpa’yı haftanın 7 Günü açık bir pazaryerine dönüştürmek ve şehir içindeki pazaryerlerini kapatmak.

Perpa’da kurulan araç pazarı ve giyim pazarını ise Kültürpark içinde ki fuar alanına taşımak yerinde bir uygulama olacaktır.

Bir de gönlümden geçen alternatif bir çözüm önerisi daha getirmek istiyorum. Özellikle pazartesi pazaryerinde Yap-İşlet-Devret modeliyle 2 katlı kapalı pazaryeri yapılmasıdır.  Mevcut pazaryerinin yarısı büyüklüğünde 2 kattan oluşacak pazaryerinin diğer yarısı ise otopark olarak kullanılabilir. Pazarcı esnafının bu fikre sıcak bakabileceğini de düşünüyorum.  Kazan-kazan politikasıyla bu uygulama faaliyete geçirilebilir. Her pazarcı esnafı kullandığı m2 alana bağlı olarak toplamda 20 ila 70 bin tl arasında ücret yatırarak 20 ya da 30 yıllığına yer sahibi olabilir. Yeni yapılacak pazaryeri için belediye kasasından para çıkmamış olur.

Belediyenin kira gelirlerinden dolayı bu fikre sıcak bakma olasılığı az. Ancak mesele İnegöl’e doğru yatırımlar yapmaksa, belediyenin de taşın altına elini sokması lazım..

Saygılarımla..