29 Nisan 2017 tarihi yukarıda ismi geçen kitabın imza günüydü. 1970-71 öğrenim dönemi İnegöl Lisesi Mezunlarının anı ve fotoğraflarından yola çıkarak kendi hikayelerini anlattıkları, beraberinde o dönemin İnegöl´ünün de hikayenin  bir parçası haline dönüştüğü çok ama çok sevimli bir çalışma. Bu çalışmayı aynı dönemin İnegöl Lisesi öğrencisi ve arkadaşları Kimya Mühendisi Yazar Ekrem Hayri Peker kitaplaştırmış, İnegöl Belediyesi´de basımını gerçekleştirmiştir. 

Yazarımız Ekrem Hayri Peker babasının öğretmenliği dolayısı ile 1961-1971 yıllarını ilçemizde geçirdi.  “Tekstilcinin El  Kitabı”, “Kafkasya´dan Anadolu´ya”, “Özbek Mektupları”, “Tekstilci´ler İçin Baskı El Kitabı”, “Kuşçubaşı Hacı Sami Bey” adlı kitaplarında yazarıdır. Arkadaşlarının bu arzularını da severek yerine getirmiş ”İnegöl´de Nostaljik Bir gezinti - Bu Bizim Hikayemiz” adlı kitabı arkadaşlarına, İnegöl´e ve edebiyat dünyasına armağan etmiştir. 24 Aralık 2016 tarihli İnegöl´lülere Vefa Gecesi´nde haberdar olduğum bu kitabın sonrasındaki sürecini yakından takip etme imkanım oldu. Dün´de kitabın kendisi kadar güzel bir “İmza Günü” ile de okuyucuyla buluştu. 

1970-71 öğrenim dönemi İnegöl Lisesi mezunları, bir başka deyişle yazarımız Ekrem Hayri Peker ve arkadaşları dün imza gününde buluştular. Çalışma hayatının kendilerine kazandırdığı tanınmışlık, mesleki başarı, ekonomik güç vb. bütün imtiyazları salonun dışında bırakmış birbirlerinden ayrılmış oldukları 1971 yılı koşullarına severek geri dönmüşlerdi. Dün çok mutluydular kitaba da çok içten katkı koydukları belliydi. Yazarımız Ekrem Hayri Peker´in konuşması içinde söylediği “Bizler İdealist Öğretmenlerin Yetiştirdiği Öğrencilerdik” sözünü de doğrulayan bir görüntüyü bize sundular. Bana da kendilerini tanıma ve izleme fırsatı verdiler çok ama çok mutlu oldum. 

Birbirlerine ve İnegöl´e olan sevgileri örnek alınacak nitelikteydi. Bir başka öğretiyi de bizlere çok güzel örneklemişlerdi. “Yazarsan Kalır, Yazmazsan Unutulur”. Bu bakış açısı ile belki başka bir dönem ve grubunda cesaretini  arttırabilirler ve İnegöl´ümüzün  bir başka zaman sürecini  yakından tanıma imkanı buluruz diye de umutlandım gerçekten.