Geçtiğimiz günlerde İnegöl ‘de yapılan şafak operasyonuyla uyuşturucu tacirlerine önemli bir darbe vuruldu. Özellikle ilçedeki uyuşturucu ticaretinin arttığına yönelik söylemlerin olduğu bir dönemde yapılan operasyonu oldukça önemsiyorum.

Operasyonların gecikmesi nedeniyle özellikle Emniyet Teşkilatı eleştirilerin odağındaydı, ancak gözden kaçan bir ayrıntıdan habersizlerdi.

Ben bu konuda emniyet teşkilatımızın bu gerçeklerden habersiz olduğu eleştirilerine kesinlikle katılmıyorum. Emniyet, ilçede olan biten her şeyin farkında. Ancak mesele bataklığı kurutmak olunca sistem farklı bir şekilde uygulanıyor.

Öncelikle Emniyet teşkilatı Cumhuriyet Savcılığı´nın talimatıyla şüphelileri teknik takibe alıyor. Bazen aylar süren takipler sonunda operasyonlar yapılıyor. Yani kısacası sabır isteyen bir süreç.  Eleştirmek dünyanın en kolay işi, ancak eleştirenlere “isim ver kardeşim” deyince de kaçıyorlar.  Bu böyle olmaz.

Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de, ilçemizde de uyuşturucu satışı yapıldığı bir gerçek. Uyuşturucu özellikle gençler için büyük bir tehlike. Ama bu konuda sessiz kalındığını söylemek çok ucuz eleştiri olur. Özellikle gerek siyasilerimiz, gerekse de emniyet teşkilatımız bu konuda çok hassas. Özellikle okul bölgelerinde alınan önlemler var. Gerek resmi gerekse de sivil ekipler her şeye hakimler. Biz ilçe halkı olarak daha sıkı ve daha çabuk sonuç istemekle haklı olabiliriz. Ama bu konuda bizimde görevlerimiz var. Buna göz yummak ve bildiğini söylememekte bir suçtur ve vebaldir. Bu vebale ne olur sizde ortak olmayın.

KUMARHANELER VAR
Bu şehrin bir insanı olarak Eski Türkiye döneminde ilçemiz, kumarhane cennetiydi. Her mahallede hatta her sokakta bir kumarhane vardı. 1998 yılında kapatma kararı verilmesinin ardından ülkenin dört bir yanında herkes bu yasağa uymaya başladı. İlçemizde de o yıldan bu yana 100´e yakın kumarhane kahvehaneye dönüştü. Peki bu sorun çözüldü mü sanıyorsunuz ?
Maalesef hayır.. İlçemizin uzun yıllardır çözülemeyen konuların başında kumarhaneler geliyor. Bugüne kadar kaç ocak söndürdüğü bilinmez ama ilçemizde merdiven altı kumarhanelere neden göz yumuluyor açıkçası bende çok merak ediyorum.

Şimdi bu yazımın ardından sakın bana böyle bir şey yok demesin. Kahvehane adıyla işletilen kumarhanelerde alın terleri yok oluyor. Aslında, İnegöl´de herkesin dilinde olan bu tür yapıda 2-3 yer var sadece. Ve adım gibi eminim ki bu yerler biliniyor. Ama herkes gibi ben de çok merak ediyorum. Bunca yıldır bir çok kişinin evini barkını yok eden, servetini eriten, evlerine ateşler salan bu illeti kim sona erdirecek?

Özellikle bu konuda çok fazla mağdur ailenin varlığından bahsediliyor. Bunlardan birkaçını ben tanıyorum. Gözyaşları içinde bana yaşadıkları durumu anlatan bu ailelerin artmaması için ivedilikle adım atılması gerekiyor.

Belki de bu yazıdan sonra yasadışı kumarhane işletenlerin hedefinde olacağım, varsın olayım. Ama bu konu önemli.. Bu ülkeyi yöneten bir irade var. Bu irade sadece içerdeki vatan hainleriyle değil, dünyayla mücadele ediyor.

Türkiye´nin lideri, gözü yaşlı anaların dertlerini dinleyip kanunlar çıkaracak, birileri de bu yanlışa göz yumacak, ya da üstüne gitmeyecek. Ben bunu kabul edemem.
İlçemizdeki siyasetçilerde kabul etmiyor. Her birini yakından takip ediyorum. Hepsi bu ilçeye güzel şeyler kazandırma çabasında. Yapılan onca doğruyu bir yanlışla kimse götüremez. Hiçbir teşkilat gece gündüz vatandaşı için mücadele veren siyasi iradeyi zor durumda bırakacak bir yapıda olamaz. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla hareket etme zaafına sakın düşülmesin.

Özellikle buradan Emniyet Müdürümüz Şükrü Kaplan´dan rica ediyorum. Bu tür şikayetler kendisine ulaştırılıyor mu bilmem ama teşkilatın bundan habersiz olduğuna asla inanmıyorum. Sizin samimiyetinize inanarak bu konuyla özel olarak ilgilenmenizi istirham ediyorum.

Eğer bu konuya bizzat siz dahil olursanız bu ilçede kimse kumar oynatamaz . Bizlerde bir gün “Burada bir Emniyet Müdürümüz vardı. Yüzünden tebessüm eksik olmazdı. Herkesin sevdiği biriydi. İnegöl´deki kumarhanelere kilit vurdu ve uyuşturucu tacirlerinin kökünü kuruttu” diye anmak istiyoruz.

Bu konuyu gözü yaşlı anaların ricasıyla yazdım.  Ve bu konunun yakın takipçisi olacağıma yönelik söz verdim. Çünkü inandığım bir şey var. Bu ilçenin tüm idarecileri çok değerli. Kısa sürede bu bataklıkları kurutmak için şimdiden çalışmalara başlamışlardır bile..
SAYGILARIMLA..