İnegöl´ün en büyük sorunlarından biri trafik sıkışıklığı. Şehrin bir çok yerinde araçla ilerlemek büyük bir sorun haline geldi.

Belediye ve Emniyet trafik sorunu karşısında duyarsız değil. Özellikle kavşaklarda olan yoğunlukla alakalı çalışmanın olduğu bilgisi var.

Benim de naçizane bir önerim var.

Malumunuz şehrin en yoğun kavşağı Belediye önü. Bu bölgede hem bir yoğunluk hem de otopark sorunu var. Eski Belediye Düğün Salonunun olduğu yerde yapımı süren otoparkın yetersiz olacağı da gün gibi ortada.

Bu soruna çözüm olarak Ziraat Bankasının Belediye binasına taşınmasını, belediye önü ve ziraat Bankasının yıkılarak alana büyük bir meydan yapılmasını öneriyorum.

Ziraat Bankası bir devlet Bankası, İnegöl Belediyesi de Ak Parti´nin olunca prosedürün zor olmayacağını düşünüyorum.

Ziraat Bankası ve Belediye önündeki park yıkılırsa ortaya büyük bir alan çıkar. Nuri Doğrul Caddesinden belediye önüne gelen yolun genişletilmesi ile sağa Ahmet Akyollu Caddesine kontrollü geçiş sağlanarak bankalar caddesinden gelen araçların oluşturduğu yoğunluk azaltılır.

Ziraat Bankası ve Belediye önündeki alanın yıkılıp birleştirilmesi ile ortaya çıkacak büyük alan, 15 Temmuz Milli İrade Meydanına yakışır gerçek bir meydan haline getirilir.

Meydanın altına büyük bir otopark yapılması da bölgedeki park sorununu çözmeye yetecektir. Katlı otoparkı sevmeyen, civardaki bankalarda kısa süreli işleri olan vatandaşımıza bu tek katlı yeraltı otoparkının daha kolay ve pratik geleceği kanaatindeyim.

Bölge düzlenerek büyük bir meydan ortaya çıkar, meydan açıldığında hava sirkülasyonu yaparak bölgeyi rahatlatır, yeraltı otoparkı yapıldığında hatalı parklanmadan doğan araç yoğunluğu azaltılır, belediye kavşağına faydası olacağı için trafik sıkışıklığı azalır, şehrimiz peyzajı ile yeşil, mimarisi ile güzel bir meydana kavuşur.

Bu benim bir önerimdir. Elbette bu önerime profesyonel eller müdahele ettiğinde proje daha da güzel bir hal alacaktır.

İnegöl´e hizmet etmek isteyen değerli yöneticilerimiz; bu önerimi yabana atmayın. Üzerine daha güzel fikirler ekleyip bir an önce faaliyete geçirin. Herşey bitip İnegöl bir meydana kavuştuğunda biz de size koca bir Allah razı olsun diyelim.
*****

BACAK KIRMAKLA
OLMUYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uyuşturucu ile mücadele konusunda açıklama yaparken emniyet mensuplarına hitaben “Okul etrafında uyuşturucu satıcıları görürseniz ayaklarını kırın, suçu bana atın” dedi. Bunun üzerine birçok tepki aldı. Hatta CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında, ‘azmettirme´, ‘suç işlemeye tahrik´, ‘görevi kötüye kullanma´, ‘Anayasa´yı ihlal´, ‘kamu barışına karşı suçlar´, ‘kamu idaresinin güvenliğine ve işleyişine karşı suçlar´ kapsamında suç duyurusunda bulundu.

Aslında Süleyman Soylu konuya dikkat çekmek için bir ironi yaptı. Ancak bu ironinin altında yatan bir gerçek var, o da yasaların yaptırım yetersizliğidir. Uyuşturucu satıcıları tutuklandığında “içiciyim” diyerek salıveriliyor ya da fazla ceza almıyor. Bence uyuşturucu satıcıları en yüksek cezayı hakediyor. Çünkü uyuşturucu madde satarak sadece gençleri değil bir nesli, bir ülkenin geleceğini uyuşturuyor.

Uyuşturucu ile mücadelenin en önemli olanı, uyuşturucunun kaynağını kurutmaktır. Hükümet mücadeleye işin başından başlamalıdır.

Söylediklerim hiç mücadele edilmiyor anlamına gelmesin fakat mücadelede yetersiz kalınıyor. Bunun en büyük sebebi ise yasaların yetersizliğidir. Yasalarla cezaları artırmalıyız.

Bunun başka yolu görünmüyor.
*****

BEN ABD OLSAM

Şayet ben ABD olsam İran´a saldırmam. Mezhep farklılığını düşmanlığa çevirir, Sünni-Şii savaşı çıkarırım.

Bu sayede hem İran´a zarar verir, hem Ortadoğu´yu karıştırır, hem Müslümanların ölmesini sağlar, hem İslam´ın gelişmesini engeller, hem silah satar hem de birbirini boğazlayan Müslümanları dünya kamuoyunda savaşçı/barbar ilan ederim.

Müslümanların birbirini yeterince öldürdüğünden emin olup, İslam Devletleri zayıfladıktan sonra da mevcut ülkelere “Barış” adı altında girer, işgal planımı gerçekleştiririm.

Tıpkı şuan olduğu gibi!..
****

KONSERE DAVET

İnegöl Ülkü Ocakları 13 Ocak Cumartesi saat 19.00 da Kültürpark içi Kapalı Spor Salonunda konser düzenleyecek.

Sanatçılar Ali Kınık, Ozan Manas, Ozan Emin Demir ve İnegöllü hemşehrimiz Serhat Balantekin´in sahne alacağı gecede İnegöl ErtuğrulGazi Derneği folklor ekibi ve Mehteran da gösteri yapacak.

Böylesine güzel bir programı kaçırmamanızı tavsiye ederim. Konser için İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim ve kıymetli yönetimine teşekkür ediyorum.
*****

HAYIRLI OLSUN

İnegöl Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşları Meclis Başkanlığına seçilen İnegöl ErtuğrulGazi Derneği Başkanı Mehmet Erim´i tebrik ediyorum.

Kent Konseyi ve İnegöl için faydalı olacağını düşünüyorum. Allah yardımcısı olsun.

Velhasıl...

Meydan Projesi fazla maliyeti olmayan bir proje. Belediye Başkanı Sayın Alper Taban´ın bu projeyi dikkate alacağını ve destek vereceğini düşünüyorum. Bu proje kendisinin İnegöl´e bir imzası olabilir.