Evinde Kastamonu´yu kolay geçen İnegölspor, play-of´taki iki rakibinden Keçiörengücü deplasmanında 6 puanlık maçta 90+4´te kendi kalesine attığı golle play-of´tan uzaklaştı.

Böylesine kritik ve final niteliği taşıyan bir maçtan galip ayrılabilseydi, play-of´taki ikinci rakibi Sancaktepe, Kastamonu deplasmanında şok bir yenilgi aldığından İnegölspor play-of sınırı içerisine tekrar girerek büyük bir avantaj sağlayacaktı.
Ankara´da berabere giden maçın uzatma dakikalarının son saniyelerinde Kaptan Bilal´in şanssız sakatlığından sonra forma giyen genç Gökhan´ın ters bir vuruşuyla kendi kalesine şanssız bıraktığı bir golle evine sıfır puanla dönen İnegölspor kalan 4 maçını tamamlayarak sezonu kapatacak.

Rakip Keçiörengücü birkaç sezondan bu yana İnegölspor´la aynı grupta mücadele ediyor. Genelde iyi bir kadroya sahip, Play-of iddiası olan bir ekip. Zaman zaman çok istikrarsız sonuçlar aldığından hedeflediği noktaya bir türlü gelemiyor. Bu sezonda aynı kaderi yaşıyor. Play-of´ta İnegölspor ve Sancaktepe ile yarışıyor. İnegölspor´u rövanşta geçmeyi başardı. Ancak bir rakibi daha var, Sancaktepe. Sancaktepe Pazar günü deplasmanda Kastamonu´dan büyük bir yara aldı. Böylece genç Gökhan Kurumuş´un son saniyelerde kendi kalesine attığı golle hem İnegölspor´u hem de Sancaktepe´yi bu hafta geçmeyi başararak adeta 9 puan aldı. Play-of´u kim yakalar bekleyip göreceğiz.

İnegölspor´a gelince teknik heyet maça kalede, Şener geride Enes Bayır-Gökhan-Murat-İsa, ortada Cengiz-Emirhan-Emrah-Ali Sakal, ileride Raif ve Enes Ata tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Ali´nin yerine Uğur, Enes Ata´nın yerine Ahmet Hakan ve 88. dakikada Emrah´ın yerine Ömer Faruk oyuna alındı. Bu değişiklikler ikinci yarıda takımımızı ateşlemeye yetmedi.

Sezonun ikinci devresinde sakatlanan kaptan Bilal ve golcümüz Okan Deniz´in boşluğu içerideki maçlarda doldurulurken, deplasmanlarda doldurulamadı. Tecrübenin deplasmanlarda önemi çoktur. Futbolda daha çoktur. Bu maçta birde müdafaamızın tecrübeli kaptanı Kemal´de olmayınca sonuç ortada.

Teknik heyetimizin müdafaamızdaki iki tecrübeli kaptanın yokluğunda bu bölgeye maç tecrübesi olmayan bir oyuncuya yer vermek yerine mevcut kadroda banko oynayan tecrübeli bir oyuncuyu kaptan Kemal´in yerine çekebilirdi. Mevcut kadromuz sınırlı olsa da bu kadar önlemler için yeterlidir. Bu maçın beraberliği olmaz. Olsaydı her iki takımın işine yaramazdı. Bu maçın yanında Kastamonu´da Sancaktepe´nin beklenmeyen yenilgisi İnegölspor´un bu maçı kazanmak için oynamasını gerektiriyordu. Tabiî ki bunu yapmak için de play-of´u çok istemek gerekiyordu.

Tüm bu sonuçlara rağmen İnegölspor çok zorlu ve değişik aşamalardan geçerek çıktığı kongreden sonra tüm camianın kafasında “İnegölspor bu sezon ligde ne yapar” sorusu vardı. Ancak sezon açıldı, Münür Kaner ve yönetimi gece gündüz çalışarak ve çalması gereken bütün kapıları çalarak İnegölspor´a maddi ve manevi destek sağladı. Mevcut şartlarda transfer dönemini başarıyla atlattı. Yeni bir teknik heyet bularak takımımızı teslim etti.

Yeni teknik heyet, mevcut kadroyu yapılan yeni transferlerle birlikte ele alarak bu güne kadar 52 puanla 7.ci sıraya taşıdı. Son 4 maç ne olur bilemeyiz ancak şu anda bulunduğu yer sezon başı beklenenin çok üstünde bir yerdir. Teknik heyet bunu yaparken, kadrosunda 2. Ligin en iyi kalecisi Şener, müdafaada Bilal ve Kemal gibi istikrar abideleri, beklerde Anıl ve İsa, orta alanda Emrah, ileride Raif ve Okan gibi tecrübeli oyuncuları vardı. Yani kadromuz boş değildi. Deneyimli bir kadro. Teknik heyetimiz de bu kadro ile bir hayli başarılı oldu. Keçiörengücü´nü yenseydi belki play-of´a kalacaktı, belki de play-of´tan 1. Lige çıkacaktı.

Bu nedenle bu sezon Münür Kaner ve yönetimi mevcut şartlarda en iyi sonucu almıştır. Teknik heyetimiz bu kadro ile play-of´a çok yaklaşmıştı. Oyuncularımız sezon içerisinde çok başarılı maçlar oynayıp, inanılmaz puanlar aldılar. Bunu yaparken küme düşmüş gençlerle maça çıkan Kocaeli Birlikspor maçında kaybedilen 4 puan ve aynı akibeti yaşayan Buca´ya kaybedilen 3 puan olmak üzere toplam 7 puan affedilecek bir kayıp değildi. Nitekim bu 7 puanımız olsaydı şu anda 59 puanla fikstürün 4. sırasında olurduk, olmadı.
Sonuç olarak İnegölspor Cumartesi günü Ankara´da play-of´taki rakibi Keçiörengücü ile oynadığı 6 puanlık maçı maalesef son saniyelerde kendi kalesine attığı golle kaybetti. Bu sonuçla play-of iddiasından bir hayli uzaklaştı. Bu maçı kazanmak zorundaydı. Ancak bu maça Bilal-Kemal ve Okan gibi çok önemli 3 oyuncusundan yoksun çıktı. Kazansaydı play-of´a çok yaklaşacaktı, büyük avantaj elde edecekti ancak olmadı. Buna rağmen İnegölspor mevcut maddi ve manevi imkanlarla 52 puan toplayarak fikstürde 7. sıradadır. Buradan iner-çıkar önemi yok. Bu sezon iyi puan toplamıştır, toplamaya devam ediyor. Gelecek sezon için umut veriyor. Umarım gelecek sezon 1. Ligi yakalar.

İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle, bu hafta evinde konuk edeceği lider Hatay maçında başarılar diliyorum…