Son dakikalarda çevirdiği 3 maçı kazanan temsilcimiz İnegölspor, geçtiğimiz hafta lider Samsun’a konuk olduğu maçı farklı kaybederek Pazar günü evinde konuk ettiği 29 puanla 13. sıradaki 1922 Konya’yı ilk 10 dakikalık baskılı oyun dışında 80 dakika oynadığı etkisiz oyunla elinden kaçırarak, maalesef cepte görülen 2 puanı çimlere gömerek play-off mücadelesinde 5.sırayı tapulayamadı. Ancak aldığı 1 puanla deplasmanda play-off için en büyük rakibimiz Afjet Afyonu yenen Tarsus’u 1 puan geçerek play-off sınırını geçti. Evinde böylesine zayıf ve mütevazi kadrolu bir takımla oynadığı maçta çimlere gömdüğü 2 altın puanı umarız ileride aramaz.

Rakip 1922 Konyaspor, Konyaspor’un pilot takımı olarak ligdeki varlığını sürdürüyor. Mevcut kadro yapısına bakıldığında süper ligdeki Konyaspor’un bir aynası. Konyaspor Süper Ligde ne ise 1922 Konya’da 2. ligde aynı durumda. Her ikisi bulundukları liglerde can çekişiyor. Yani küme düşmeme mücadelesi veriyor. Bu takımda ileride Konyaspor’un kadrosunda yer alabilecek bir oyuncu görmedim. Çok sıradan bir takım. İnegöl’e 1 puan için geldiler ve maç boyunca yata yata istediklerini aldılar. Ancak son dakikalarda kaçırdıkları mutlak goller ve Şener’in çıkardığı bir iki mutlak pozisyon var ki, bunları göz önünde bulundurursak, İnegölspor’un aldığı 1 puanın pek de kötü olmadığını söyleyebiliriz. 1922 Konya takımı İnegöl’den istediğini alarak gitti.

İnegölspora gelince teknik heyet maça; kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Bilal-Abdullah, ortada Cumhur-H.Mustafa-Tayfun, ileride Niyazi-A.Hakan-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Niyazi’nin yerine Ömer Faruk ve H.Mustafa’nın yerine Raif’i oyuna aldı. Yapılan bu değişiklikler hem çok geç hem de yanlış kişiler üzerinde yapıldı. Ömer Faruk oyuna girince maça biraz hareket geldi. Ancak yeterli olmadı. İnegölspor teknik heyeti maçları Cengiz’in üzerine planlayabilirse maçlarını daha kolay kazanır. Deplasmanlarda ise Cengiz’in etkisi çok daha fazla olur. Ancak bu maçta Cengiz’e atılan birkaç top var hepsi o kadar. Halbuki Cengiz gibi hızlı ve rakip müdafaaları felç eden bir oyuncunuz var. Onun üzerine oyunu kurup rakip müdafaaları çökertebilirsiniz. Maalesef bu maçta bunu yapamadı. Kalede Yener müthiş bir performans gösterdi. 3-4 tane mutlak gol kurtardı. Metin kardeşimin yazdığı gibi bu beraberlikte aslan payı kaleci Şener’indir. Geride müdafaamız bir çok açık verdi. Rakip forvetler biraz becerikli olsaydı kalemizde gol veya goller görebilirdik. Korner ve frikiklerde stoperlerimiz ileriye çıktı ve bu atışlarda toplada buluştular. Ancak topu iki direğin arasına sokamadılar. Orta sahamızda 20 maçtır göbekte direk oynayan genç Selimcan bu maçta Samsun maçında ilk 30 dakikada bu maçta da tam kesik yedi. Mutlaka bir sebebi vardır. Onu teknik heyetimiz bilir, tasarruf onların. Cumhur-H.Mustafa-Tayfun’dan oluşan üçlü orta sahayı maçın ilk 15 dakikasından sonra rakiplere teslim ettiler. H.Mustafa biraz dirense de yalnız yapamadı. İleride Niyazi ilk 15 dakikada o kadar güzel toplar aldı ki, onları ceza alanı içerisindeki arkadaşlarına zamanında kesemediği veya veremediği için İnegölspor büyük fırsatları çimlere gömdü. Bunları yapamayınca da 2. yarıda oyundan düştü. Ancak burada teknik heyet bir hata yaptı. Her şeye rağmen Niyazi’nin yerine Cumhur’u oyundan almalıydı. Hem de daha ilk yarıda. İleride A.Hakan gol atamamasına rağmen gayretli ve etkiliydi. Cengiz bu maçta doğru toplar alamadığı için etkisiz kaldı. Halbuki kazandığımız, son dakikalarda çevirdiğimiz maçların hepsinde Cengiz’in imzası var. Teknik heyetimiz bundan sonraki maçlarda Cengiz’in bu özelliğinden maksimum derecede yararlanacak önlemleri alacak. Play-off için bu çok önemli. Takdir teknik heyetimizindir. Sonradan oyuna alınan Ö.Faruk çok gayretliydi.

Sonuç olarak İnegölspor, en yakın rakiplerine 3’er puan fark atarak play-off içerisinde 43 puanla çıktığı bu maçı mutlaka kazanmalıydı. Maalesef oynadığı etkisiz ve hatalı oyunla kazanamadı. Ancak kaybetmedi. Aldığı bu 1 puan, puan farkıyla play-off’ta kalmasını sağladı. Bundan sonra küme düşmenin en büyük adaylarından birisi olan Gümüşhane ile deplasmanda maçı var. Bu maçı geçerek evindeki kalan maçlarını kazanmalı. Ancak bu maçların içerisinde 2. sıradaki Manisa’da var. Afjet deplasmanı var. Afjet’in bu hafta evinde Tarsus’a yenilmesi lehimize oldu. Çünkü arkamızdaki Tarsus’la evimizde oynayacağız. Belki Play-off’ta dananın kuyruğu o maçta kopacak. Bekleyip göreceğiz. Şimdilik önce Gümüşhane, diğerlerini sonradan düşüneceğiz. Pazar günü yazdan kalma bir hava, tribünler müthiş, saha güzel, kısacası her şey İnegölspor’un lehineydi ama olmadı. İnegölspor’un play-off iddiası aynen devam ediyor. İnegölspor’un Gümüşhane deplasman maçı başarılarını yazmak dileğiyle…