İnegölspor 3 maçlık bir çıkışın ardından ilk yarının son 3 maçında üst üste 3 yenilgi alarak, Pazar günü evinde Somaspor’a tek golle boyun eğerek devreyi 24 puanla 12’nci sırada kapattı. Futbola elverişli bir havada oynanan maçta temsilcimiz İnegölspor, son iki maçta oynadığı etkisiz ve kötü futbolunu bu maçta da tekrarlayarak aldığı yenilgi ile devreyi hüzünlü kapattı.

Rakip Somaspor sezon başında amatör takım çalıştırıcılarından bulduğu teknik direktörü ile 2. lige çıkmış ve bu sezon da çok mütevazi harcamalarla izlediğimiz genç ve dinamik bir kadro kurmuş. Bir hafta önce grup 2.si Hekimoğlu’nu evinde 3 golle uğurlamış, uyumlu ve dinamik bir takım. İnegölspor’u iyi etüt etmiş, hazırlıklarını ona göre yapmış ve maçta da akıllı ve haddini bilen bir oyunla 1 puana razı geldiği maçı 3 altın puanla kapatarak, devreyi 32 puanla play-off’a yakın bir yerde kapattı. Kadrosunda son derece etkili 23 numaralı golcüsü Yasin ve sağ kanatta oynayan 22 numaralı Yılmaz var. Takım oyununu iyi oynayan, iyi pas yapan, forvette de etkili olan bir takım görüntüsü verdi.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Aykut-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Selimcan-Emir-Bahadır, ileride Enes-Gülhan-Furkan Mızrak tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Emir’in yerine Furkan Özyapı, Aykut’un yerine Ersel, Furkan Mızrak’ın yerine H.İsmet’i oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı biraz ateşlese de maçı çevirmeye yetmedi. Maça temkinli başlayan rakip takım sağ kanattan Yılmaz’la geliştirdiği ataklarda gol sinyalini vermişti. Nitekim maçın 7’nci dakikasında Yılmaz sağ kanattan altı pasa kadar inip arka direk dibine kestiği pota dokunan Yasin maçın skorunu ilan eden golü attı. Maçan kader anı 16. dakikada soldan ortalanan bir topu Enes’in altı pasta ayağının içi ile yumuşatıp Gülhan’ın önüne alda at dercesine bıraktığı topa dokunup filelere bırakmak yerine, sükseli yarım voleyle vurduğu topu 2 metreden auta atmasıydı. Bu kadar şans bulmasına rağmen o fiziğine rağmen ve Ömer Faruk’un da hiçbir şey yapmadığı bu takımda, formayı bir türlü kapamadı. Bu durum önce teknik heyetimizi sonra yönetimi ve en önemlisi Gülhan’ı düşündürmeli. Ben bu gençten 2.yarı umutlu değilim. İnegölspor’a zaman kaybettiriyor. Aynı şekilde idmanlarda izlediğim ve çok umutlandığım genç Furkan Özyapı’nın da forma şansı bulduğu maçlarda inanılmaz derecede etkisiz oynadı. Oynadığı sürelerde inanılmaz hatalar yaptı. Bu maçta da etkili olamadı. İnegölspor’un orta sahası biraz iyi olsaydı, devreyi playofun içinde veya çok yakınında kapatırdı. Maalesef orta alanımız tam bir fiyasko çıktı. Soma maçı devre arasında yapılacak operasyonlar için iyi bir ölçü oldu. Umarız teknik heyetimiz ve yönetimin yapacağı değerlendirme toplantılarında 2.yarı için doğru operasyonlar yapılır.

Sonuç olarak sezona yeni bir takımla zirve hedefi ile başladığı sezonun ilk yarısını hedeflediği yerden çok uzaklarda tamamlayan İnegölspor’umuz, ilk yarının bu son maçında Somaspor’a yenilerek devreyi 24 puanla 12. sırada play-off sınırından bir hayli uzakta tamamladı. Temsilcimizin oynadığı ilk yarının son üç maçından sıfır puanla çıktığı maçlara bakıldığında devre arasında yapılacak operasyonlar için yeterli malzeme fazlasıyla var. Evinde oynadığı bu son Soma maçına bakıldığında ciddi bir operasyona ihtiyaç olduğu görüldü. Ortada bir gerçek var ki, bu 2.ligin en yaşlı ve tecrübeli takımını Şaban hoca yapmadı. Bu takımı elinde buldu. Geldikten sonra da mevcut kadrodaki tüm oyunculara şans verdi. Hepsini denedi, ancak bu kadar tecrübeli bir kadroya istediği futbolu bir türlü oynatamadı. Bu tecrübeli ve yaşlı kadronun özellikle evinde oynadığı etkisiz ve kötü futbolu yüzünden teknik heyetin tribünlerden gelen tepkilere cevap verme yanlışlarına sürükledi. Sayın teknik heyetimiz sahada gezinen ve oynamayan evinde rekor sayıda yenilgi alan bir takımı idare ediyorsunuz tribünlere değil sahanın içerisinde gezinen bir eli yağda bir eli balda olan oyuncularınıza bakın. Bu kadroya çeki düzen vermek için buradasınız. Bu takımı 2.yarıda toparlayın. Sizden bunu bekliyoruz. Umarız 2.yarıda daha iyi bir takım izleriz. Bu duygu ve düşüncelerle takımımıza devre arası iyi tatiller diliyor 2. yarıda daha iyi bir İnegölspor izlemek ve yazmak dileğiyle.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”