Geçtiğimiz hafta Bodrum´dan bir puanla dönen temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü evinde ağırladığı lider Menemen Belediyespor´u ikinci yarıdaki akıllı oyunu ile yenerek sarstı. Aldığı 3 altın puanla fikstürdeki 7. sırasını korurken, play-of iddiasını da devam ettirdi.

Liderden alınan bu anlamlı galibiyet takımımızın moral ve motivasyonunu bir kat daha arttırdı. Maçtan sonra lider Menemen´deki şok, İnegölspor´daki coşku görülmeye değerdi. Bu coşkunun devamını diliyoruz.
Rakip Menemen Belediyespor bu sezon iddialı bir kadro kurarak hedefini şampiyonluk olarak belirlemiş ve ilk yarıda oynadığı maçlarda bu iddiasını kanıtladı. Bu maça Afjet Afyonspor ile 44´er puanla liderlik koltuğunda geldi. Liderliğini devam ettirmek ve en azından Afjet Afyon´un altına düşmemek için kazanması gerektiğini biliyordu.

Bu maça çok iyi başlamasına rağmen adeta tek kale oynarken, kalesinde gördüğü sürpriz bir golle sarsıldı. Bu gole çabuk cevap verdikten sonra ilk yarıyı adeta İnegölspor´un yarı sahasında geçirdi. Girdiği pozisyonlar atamadığı mutlak goller teknik heyetini kulübede çıldırttı. Bu baskısını golle süsleyemeyince ikinci yarıda forvetine yaptığı değişikliklere rağmen aradığı golü bulamadı.

Atamayana atarlar sözü bu yarıda bir kez daha görüldü. Soldan gelen bir ortaya zamanında müdahale yapamayınca Okan´ın altı pas köşesinden vurduğu kafa şutunu kaleci Bayram çizginin içerisinden çeldiği için yan hakemin santraya koştuğu bu golle geriye düştü. Kalan 25 dakikada yaptığı şuursuz baskıda yakaladığı pozisyonları gole çeviremediği gibi bu baskı sırasında boş bıraktığı müdafaasında verdiği açıklarla İnegölspor´a öyle pozisyonlar bıraktı ki, bu pozisyonlar gol olsa sahadan daha farklı bir yenilgiyle ayrılabilirlerdi. Aldığı bu mağlubiyetle zirveden düşerek büyük bir yara aldı. Böyle oynamaya devam ederse daha çok sarsılır hatta yıkılır.
İnegölspor´a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Anıl-Gökhan-Kemal-İsa, ortada Okan-Emrah-Ali-Barış Sinan, ileride Enes Ata ve Kaan tertibi ile başladığı maçın ikinci yarısında Emrah´ın yerine Uğur, Okan´ın yerine Cengiz ve Kaan´ın yerine Ahmet Hakan´ı oyuna aldı.

Maça temkinli başlayan temsilcimiz, rakibin şuursuz baskısı nedeniyle ilk yarıyı adeta kendi yarı alanında ve büyük bir baskı altında geçirdi. Bunda en büyük etken müdafaamızın bel kemiği Kaptan Bilal´in yokluğu ve orta sahamızın çok etkisiz kalmasıdır. Özellikle tecrübeli Emrah sahada gezindi durdu. Teknik heyetin ikinci yarıda bu oyuncuyu oyundan alıp yerine Uğur´u almasıyla oyuna biraz denge geldi.
Maça çok tutuk ve etkisiz başlamasına rağmen bir yan topta kaptan Kemal´in her zamanki gibi ileri çıkarak vurduğu kafa yan direkten dönünce genç Kaan´ın önüne düştü, o da dokundu ve öne geçtik. Tek kale oynayan rakip bu gole çabuk cevap verince orta sahada çok etkisiz kalan ekibimiz ilk yarıyı bu skorla çok zor bitirdi.

İkinci yarıda yapılan değişiklikler maça biraz olsun denge getirdi. Evinde oynamanın ve müthiş bir tribün desteğini arkasına alan ekibimiz rakip ataklara çok iyi mücadele ederek direndi ve Okan´la bulduğu golle de sahadan zaferle çıktı.
Kalede Şener her zamanki gibi devleşti. Şansı da yanında olunca kaleyi kapatmakta zorlanmadı. Tecrübeli kalecimiz önde iken öylesine yerlere yatıp ve topları yavaşlatıp zaman çalıyor ki, Türkiye Liglerinde böylesine zaman çalan bir kaleci çok azdır. Bunları hakemlere nasıl yutturuyor merak ediyorum. Bu sezon takımımızın en iyisi. Tecrübesi ve formu ile takımımızı sürekli ateşliyor. Geride müdafaamız bu maçta çok zorlandı. Çok pozisyon verdi. Ancak rakip forvetler gününde değildi veya çok beceriksizdi. Orta sahamız çok etkisizdi. Emrah çıktıktan sonra biraz toparlandı. Genç Enes Ata ikinci yarıda adeta devleşti. Rakip müdafaayı zorladığı gibi gerilere gelerek taşıdığı toplarla da orta sahamızı rahatlattı. İleride Raif´in yerine oynayan genç Kaan çok çalıştı. İlerisi için ümit veriyor. Aynı şekilde sonradan oyuna alınan genç Cengiz´de çok çalıştı. O da ümit verdi. Bu maçta zorunlu olarak sakat ve cezalı tecrübeli oyuncularımız yerine gençler oynadı. Bu gençlerimiz böyle çalışmaya devam etsinler. Bu 3 gurbetçi gencimizden başka transfer yapılmadı. İyi de oldu. Kulübün maddi durumu bunu gerektiriyordu. Bu şekilde bu kadro ile yola devam edilsin. Bu gençler gelecek yıla daha iyi olurlar. İnegölspor ikinci yarıda daha dikkatli ve mücadeleci oynayınca lidere çelme takmayı başardı. Bu maçta camiamızın tümü çok mutlu oldu.

Sonuç olarak İnegölspor ilk yarıdaki kadrosundan 3 tecrübeli oyuncuyu göndererek yerlerine 3 tane gurbetçi genç oyuncu aldı. Bu mevcut kadrosuyla ikinci yarıya çok iyi başladı, oynadığı 3 maçta 7 puan topladı, 36 puanla 7. sırada play-of iddiasını devam ettiriyor. Bu maçta evinde lider Menemen´i zor da olsa devirmeyi başardı. Kaybetseydi Play-of yolunda büyük yara alırdı.

Bu hafta Ankara´da Etimesgut Belediyesi ile oynayacak. Takımımız bu maça da lider Menemen´e hazırlandığı gibi hazırlanmalı. Menemen zaferinden sonra Etimesgut Belediyesi maçında da hedef 3 puan olmalı.

Menemen maçını kazanan teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, Etimesgut deplasmanında başarılar diliyorum. İnanmak kazanmanın yarısıdır. Devamı gelsin...