Geçtiğimiz hafta Diyarbakır deplasmanında Amed’i tek golle geçip aldığı 3 altın puanla yeni bir sayfa açmaya hazırlanan temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde ağırladığı kendisi gibi fikstürün alt sıralarındaki Gümüşhanespor’la berabere kalarak, çimlere gömdüğü 2 puanla fikstürdeki yerini korurken 14’ncü sıradaki Bayrampaşa ile aralarında sadece 3 puan kaldı. Amed galibiyeti morali ile Gümüşhane’yi kolay geçeceğini bekleyenler, oynadığı etkisiz oyun ve müdafaasında verdiği açıklarla bir kez daha yıkıldı.
Rakip Gümüşhanespor son 5-6 yıldır bir zamanların medya patronu hemşerileri Aydın Doğan’ın maddi olarak verdiği büyük destekle birkaç defa Play-off finali oynadı. Aydın Doğan’ın medya grubunu satmasıyla ve Gümüşhane’den desteğini çekmesiyle Gümüşhane Doğanspor, lige Gümüşhanespor olarak devam etmeye başladı. Elindeki kaliteli kadroyu dağıtarak mütevazi bir kadro yaparak lige alt sıralarda devam ediyor. İnegöl’e puan veya puanlar için geldi. İlk 10 dakikada müdafaamızın büyük hatalarından yakaladığı 3 net pozisyonu gole çevirebilse sahadan farklı bir galibiyetle ayrılabilirdi. Ancak bu kadar net pozisyonları çimlere gömünce beraberliğe razı oldu ve istediğini de çok kolay bir şekilde aldı.
İnegölspor’a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Orhan-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Emirhan-Serhat-Taner–Osman, ileride Okan ve Ahmet Hakan tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Osman’ın yerine Birhan, Ahmet Hakanın yerine Yaşar ve Okan’ın yerine Özer’i oyuna aldı. Yapılan bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Maça çok tutuk ve hatalarla başlayan İnegölspor’un kalesine dalga dalga gelmeye başlayan Gümüşhane’nin 3 net gol pozisyonu geldi. Bu pozisyonları rakip oyuncular boş kale yerine dışarı atınca, bu pozisyonlardan ve tribünlerin destek sesinden etkilenip uyanan takımımız, rakip kaleyi yoklamaya başladı. Oyunda dengeyi kurmaya çalışan İnegölspor, bu dakikalarda maça çok istekli ve formda çıkan Okan’la oynamak yerine, topları başka yerlere atan orta alanımız maalesef aldığı her topta rakip sol beki darmadağın eden Okan Deniz’le oynamayınca, hem gol atma şansını zorlaştırdılar hem de Okan’ı kızdırarak oyundan düşürdüler. Durum böyle olunca gol şansa kaldı. Beklediğimiz galibiyet golü bir türlü gelmedi. Bu oyunla zaten gelemezdi. Maçın genelinde rakip takım kadar olmasa da, bir iki net pozisyona girdi. Ancak birinde Taner dışarı atmanın zor olduğu bir pozisyonda altı pastan topu havalara vurdu. Kalede Şener tecrübesini maça yansıttı. Rakibe gol imkanı vermedi. Müdafaamız maalesef müthiş sos veriyor. Özellikle evimizdeki maçlarda yol geçen hanına döndü. Müdafaamıza iki kaptanımız Bilal ve Kemal’in biran önce oynamaya başlamaları gerekiyor. Aksi halde bu müdafaa ile bu devre nasıl gelir bilmem. Orta sahada Emirhan ayağına topu aldığında iyi işler yapmaya çalışıyor. Serhat bir türlü dikiş tutturamadı. Bu maçta geldiği takımına karşı dahi iyi oynayamadı. Taner sahada yok gibiydi. Sahada gezindi. Çok yan pas yaparak oyunu ağırlaştırdı. Solda Osman etkili olmak istedi ancak yeni yerini yadırgıyor. Müdafaaya sürekli yardıma gelmek zorunda kalınca, ileriye gerektiği gibi gidemedi. İleride Okan bu maçta çok istekliydi, çok ta formdaydı. Ayağına gelen her topta rakip müdafaayı dağıttı. Ancak böyle bir gününde orta alandan istediği topları alamadı, sonra buna kızdı ve oyundan düştü. Ahmet Hakan inanılmaz derecede fazla şans buluyor. Fiziği iyi her maçta mutlak pozisyonlarda buluyor. Ancak fileleri bir türlü havalandıramıyor. Böyle olunca da maçı içeride tamamlayamıyor. Yerine giren büyük umutlarla alınan tecrübeli Yaşar, aşırı ağır kalınca İnegölspor’da gol şansa veya müdafaadan çıkıp atacak sürpriz oyunculara kalıyor. Kısacası İnegöl aynı nakarat gidiyor. İleriye doğru ümit vermiyor. Fatih Akyel’in maç sonu değerlendirmelerine İnegölspor’u tribünlerden izleyen herkes çok şaşırıyor. Bu takım nasıl iyi oynuyor. Neyi üst üste koyuyor. Her geçen hafta neresi ilerliyor. Bu açıklamaların altını doldurmak lazım. Yoksa söylenenler havada kalıyor.
Sonuç olarak İnegölspor ligde ilk yarının sonlarına gelirken hala SOS vermeye devam ediyor. Gümüşhanespor’u mutlak yenmesi gerekiyordu. Bu sonucun dışındaki sonuçlar hezimettir, hüsrandır. Kalan maçlar özellikle Sancaktepe deplasmanı zor bir deplasmandır. Eyüp maçı her yıl inanılmaz stresli geçer. Ankara Demirspor’a kaybedilecek 1 puan, İnegölspor’u düşme potasına mucize de olsa sokabilir. İnegölspor yönetimi ve teknik heyeti, artık şunu kabul etmelidir; İnegölspor kadrosu deneyimli bir kadro olmasına rağmen, etkisiz ve kötü oynuyor. Hiç umut vaat etmiyor. Tehlike çanları çalmaya başlayacak. Bu kadar tecrübeli ve değişik takımlarda forma giymiş oyuncular, maalesef İnegölspor’un Türk futbolundaki önemini ve ayrıcalığını bir türlü idrak edemiyor. Özellikle iç saha maçlarında taraftarlarını üzüyorlar. Görünen o ki, bu takım devre arasına kadar böyle gidecek. Devre arasını bekleyip göreceğiz. 2. yarı ne yapılırsa yapılsın, fazla bir şey getirmez. İnegölspor Play-off’tan dahi uzaklaştı. Keşke İnegölspor Fatih Akyel’in söylediği gibi olsa da, başarılarını yazsak. Başarıyı özledik. Geçtiğimiz sezon küme düşer dediğimiz, ancak Play-off’u kıl payı kaçıran Münür Kaner’in takımını arar olduk. Umarım düzelir. Teknik heyetimizin işinin bu kadro ile ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Keşke eleştirmek zorunda kalmasak. İnegölspor’un Sancaktepe deplasman başarısını yazmak dileğiyle…