Geçtiğimiz hafta evinde Samsun’a yıkılan temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü Ankara’da Keçiörengücü ile berabere kalarak puan dağıtmaya devam ediyor. Bu deplasmanda genç Gökhan’ın golü ile öne geçmesine rağmen, bu golün ardından kısa bir süre sonra kalesinde gördüğü golle deplasmandan ancak 1 puanla dönebildi. Aldığı bu 1 puanla puanını 6’ya çıkaran temsilcimiz, bugüne kadar oynadığı 7 maçta 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi alırken, attığı 8 gole karşılık kalesinde gördüğü 12 golle ve (-4) averajla fikstürde 13’cü sıraya yerleşti. Fikstürdeki bu yer İnegölspor’un sezon başında hedeflediği yerin çok uzağında bir yer. Bugüne kadar aldığı sonuçlar başta büyük ümitlerle göreve başlayan yönetimimizi ve yeni gelen teknik heyetimizi ve de taraftarlarımızın beklediği sonuç değildir. Ankara’dan aldığı 1 puan, deplasmandan geldiği için belki başarı gibi görülebilir ancak bugüne kadar alınan sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda camiayı tatmin etmediği aşikardır.

Rakip Keçiörengücü birkaç sezondur aynı gruplarda mücadele ettiğimiz ve zaman zaman Play Offları zorlayan, ancak 1. Lig hedefine ulaşamayan mütevazi bir takım. Bu sezon iyi gitmiyor. Orta sıralarda mücadele etmeye devam ediyor.
İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Orhan-Kaptan Bilal-Gökhan–Osman, ortada Özer Ozan-Birhan-Serhat-Yasin Görkem, ileride Raif ve Ahmet tertibi ile çıktığı maçın 2. yarısında Özer’in yerine Okan, Raif’in yerine Yusuf ve Ahmet Hakan’ın yerine Taner’i oyuna aldı. Bu değişiklikler beraberliği bozmaya yetmedi. Bu maçta Kaptan Kemal’in yerine genç Gökhan yer aldı ve takımının tek golünü de attı. İnegölspor bu sezon tecrübeli ve deneyimli bir kadro ile mücadele etmesine rağmen, sezon başından bu yana beklenen oyunu oynayamıyor. Büyük umutlarla transfer edilen oyuncular yerinde sayıyor. Kulübedekiler içeridekileri zorlayamıyor. Böyle olunca da 7 maçta 21 puanın 17’si kayıp. Her hafta zirveden uzaklaşıyor. Fatih hoca 3 haftadır takımın başında, 2 beraberlik, 1 yenilgi aldı. Aldığı 2 puan deplasmandan geldi. Fatih hoca verdiği demeçlerde bu takımı toparlayacağını, ileride daha iyi sonuçlar alacaklarını söylüyor. Bekleyip göreceğiz ve izlemeye devam edeceğiz.

Sonuç olarak İnegölspor deplasmanda Keçiören gücünden 1 puan çıkardı. Deplasmanda alınan bu puan kötü sayılmaz. Ancak 7 maçta 17 puan kaybeden bir takım için başarı da sayılmaz. Bu deplasmanda da görüldü ki, İnegölspor içeride ve dışarıda puan dağıtmaya devam ediyor. Buna en kısa zamanda bir son vermesi bekleniyor. Bu zorlu deplasmanın ardından bugün (Çarşamba) saat 15.00 evinde lider Sarıyer’i ağırlayacak. İnegölspor’un evinde Sarıyer’e  üstünlüğü vardır. Sarıyer en iddialı geldiği maçlarda stadımızdan boynu bükük çıkmıştır. Umarız bugün de İnegölspor’a 3 puanı bırakır gider. Bu maç görüldüğü gibi çok zor bir maçtır. İnegölspor’un dönüm maçı olabilir. Kazanması halinde zirveyi değiştirdiği gibi çok güzel ve yeni bir sayfa açabilir. Hafta arası olması nedeniyle tribünler istenildiği gibi olmayabilir ancak cefakar ve vefakar taraftarlarımızın bu maçta da tribünlerden her zamanki gibi gerekli desteği vereceğine inanıyorum. İnegölspor lige ağırlığını koymak istiyorsa, bu maçı mutlaka kazanmalıdır. Galibiyetin dışındaki bütün sonuçlar İnegölspor’u hedefinden koparır. Bu nedenle, bu maça çok temkinli ve istekli çıkarak, artık yeter demeli ve bu maçtan 3 puanla çıkmalıdır. Bu maça başta kaleci Şener Kaptan Bilal, Yasin, Okan ve Raif başta olmak üzere tecrübeli oyuncularımız ağırlığını koymalı ve 3 puana öncülük etmeli. Aksi halde kalan maçlarda formalite maçlarla kendilerini avuturlar. Bu maçın ciddiyetini ve olmazsa olmazlarını doğru hesaplamalıdır. İnegölspor’a lider Sarıyer maçında başarılar diliyor, yeni bir sayfa açmasını bekliyoruz. İnegölspor çok daha iyi yerlere ve sonuçlara layıktır. İnegölspor’un  Sarıyer maçı zaferini yazmak dileğiyle…