Geçtiğimiz sezon son anda kümede kalmayı başaran temsilcimiz İnegölspor bu sezona aynı yönetim ve aynı teknik heyetle devam edip transfer döneminde Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir’in raporları doğrultusunda nokta atışlarla verdiği listenin tamamını büyük bir gayret ve maddi fedakarlıklarla alarak Türkiye’nin yaş ortalaması en yüksek tecrübeli 2. Lig takımını yaparak lig hazırlıklarına en erken başlayan ekiplerden biri oldu. Uzun bir kamp ve hazırlık dönemleri sırasında oynadığı hazırlık maçlarında oynadığı etkisiz oyunlarla özellikle Bursa Yıldırımspor’la yaptığı son provada tam bir hayal kırıklığı yarattı. Bu hayal kırıklığını köşemde inceden dokunarak yazdım. 50 yıllık futbol tecrübeme ve 30 yıla yakındır izleyip yazdığım İnegölspor tecrübeme dayanarak yazdım. Keşke yanılmış olsaydım. İlk 2 maçta iki beraberlik alan ekibimiz bu iki rakibin gücünü bahane göstererek Pazar günü evinde oynayacağı Etimesgut Belediyesi maçına kadar idare etti. Ancak Pazar günü evinde ağırladığı grubumuzun mütevazi takımlarından biri olan Etimesgut maçında benim için sürpriz olmayan tam bir hayal kırıklığı yarattı. 30 yıldır İnegölspor’u izliyorum. Ben ciddi hiçbir pozisyon bulmadan maç bitirdiğini hatırlamıyorum. Evinde oynuyorsun tecrübe üst düzeyde imkanlar üst düzeyde ve siz çıkıp hiç pozisyona girmeden kalenizde bir sürü pozisyon verip bunlardan saçma sapan kargaları güldürecek 2 tanesi kalenizde gol olarak patlıyor.

Maça gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Türker-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Mustafa-Erdem-Bahadır, ileride Aykut-Ersel-Hakkı İsmet tertibiyle geçen haftanın 11 ile çıktı. Maça çok tutuk başlayan ekibimiz rakip kaleye bir türlü inemedi. Forvetimiz inanılmaz derecede pasif kalınca özellikle sol kanatta büyük umutlarla alınan tecrübeli oyuncumuz Hakkı İsmet ilk yarıda tek bir olumlu hareket yapmadan doğal olarak oyundan alındı. Teknik heyetin ona bir devre nasıl tahammül ettiğini anlamak çok zor. Orta alanımız çok yanlış top kullandı. Forvete doğru dürüst bir top atamadılar. Sevgili orta saha zaman pardon zamanı değil doğru top kullanacaksınız. Forvete yaklaşıp rakibi sıkıştıracaksınız forvet ve müdafaa arasında mekik dokuyacaksınız. Rakip kaleye şut atacaksınız. Rakip takım sizi öyle bir baskı altına aldı ki değil rakip kaleye şut atmak rakip kaleye yüzünüzü dönemediniz. Çuvalla geri ve yan pas yaptınız. Sorumluluktan kaçtınız. Bence rakibe yüklenecek gücünüz yoktu. Erdem 2. yarıda ayağındaki bir topla rakip müdahalesi olmadan yere düştü. Bu kadar da olmaz olmamalı. Teknik heyet bunları mutlaka değerlendirecektir. Değerlendirmek zorunda yoksa bu gidişle geçen sezonun nakaratı olur. Müdahale şart. Çok yaşlı takımımız var. Bunu bilen teknik heyet sezonu erken açtı çalışmalara erken başladı. Bu takmın öncelikle fizik kondüsyon olarak güçlenmesi lazım. Sahada yürüyen bir takım istemiyoruz. Teknik heyet ilk yarıda tel tel dökülen takımdan 5 değişiklik yaptı. Gençleri oyuna aldı. Ancak idmanlarda ve son hazırlık maçında izlediğim genç Furkan beni yanılttı. Çok etkisiz kaldı. Forvete alınan Gülhan ise hiçbir şey yapamadı. Kısacası yapılan değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Hatta olumsuz etki yaparak kalemizde 2 tane de gol gördük. Rakip Etimesgut takımı Gençlerbirliği’nin eski liberosu ve kaptanı Ümit Bozkurt ile ilk maçta yediği 4 golün üzerine toparlanarak iyi bir duruma gelmiş. Bu maçta deplasmanda değil de evinde oynar gibi İnegölspor’u adeta bunalttılar. Attıkları gollerin yanında bir o kadarını da kaçırdılar.

Sonuç olarak geçtiğimiz sezon kabus yaşayan temsilcimiz, bu sezon alternatifli ve tecrübeli bir takım yaparak lige zirve hedefi ile başladı. Ancak ilk 3 maçta bu hedef sos verdi. 3 maçta 7 puan kayıp. Geride bir çuval maç var. Her şey olabilir. Teknik heyetimiz ve tecrübeli oyuncularımız evlerinde oynadıkları ve hiç gol pozisyonu üretmeden bu maçı nasıl tamamladıklarını, fizik kondüsyon olarak neden yerlerde süründüklerini objektif bir değerlendirme ile gözden geçirip bunların tedbirini birlikte ve en kısa sürede almalıdır. Yönetim kurulumuz da bunun yakın takipçisi ve denetçisi olacak. Teknik heyetimiz bu oyuncuları tanıdığı için aldırdı. Bu nedenle oyuncuların dilinden anlamaları lazım. Birlik olup bu girdaptan çıkmalılar. Önlerinde kolay bir Niğde maçı var kazansalar dahi yukarıda saydığım eksikleri hızla tamamlamaları gerekiyor. Niğde’yi de küçümsemesinler geçtiğimiz yıl küme düşmesi garantiye girecek. Niğde’ye evinde ikram ettiği 3 puanla adamları canlandırıp kümede bıraktılar. Bu uyarımdan sonra umarım Niğde maçını geçerek ve eksiklerini mutlaka tamamlayarak yeni bir sayfa açarlar. Zaman özür dileme zamanı değil, bir an önce toparlanıp hedefe emin adımlarla yürüme zamanıdır. Bu kadar tecrübeli bir teknik heyet ve bu kadar yaşlı ve tecrübeli bir oyuncu grubu bunları kolaylıkla yapabilir. Yeter ki canı gönülden istesinler. Yalnız canı gönülden istemek sahada gezinmekle olmaz bunu da bilmeleri gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’un Niğde maçı başarılarını yazmak dileğiyle.