İkinci yarıya iyi başlayan ve üst üste üç maçını kazanarak Pazar günü gittiği Kastamonu deplasmanında da Kastamonu’yu Emirhan’ın tek golüyle yenerek üst üste dördüncü maçını kazanarak puanını 32’ye çıkarırken, 39 puanla 5. sıradaki Kastamonu ile arasında sadece 7 puan kaldı. Bu galibiyetle 2. yarıda üst üste 4’ncü maçını kazanan temsilcimiz hem moral buldu hem de Play-Off sınırına yaklaşarak yeniden umutlandı.

Rakip Kastamonu 1966 takımı grubumuzda Play-Off iddiası taşıyan ve şuanda Play-Off sınırı içerisinde bulunan ciddi bir takım. İlk maçta İnegölspor’u evinde üstün bir oyun ve net bir skorla yenmiş, ancak zaman zaman çok sürpriz puanlar kaybederek, zirve iddiasını sıkıntıya soktu. Bu hafta evinde İnegölspor’u geçip Play-off iddiasını perçinleştirmek istedi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Beklemediği bu yenilgi ile Play-Off iddiasını riske soktu.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça, kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Volkan-Yasin-Görkem, ortada Cengiz-Serhat-Emirhan-Osman, ileride Fatih ve Yaşar tertibi ile çıktığı maçın, ikinci yarısında Fatih’in yerine Ahmet Hakan, Yaşar’ın yerine Taner’i oyuna aldı. İnegölspor bir hafta önce evinde yenik düştüğü Bodrum maçını 2. yarıdaki etkili oyunu ile yenmeyi başarmış, üst üste 3 maç kazanarak Kastamonu deplasmanına büyük bir moral ve motivasyonla gitti. Bu moral ve motivasyonla bu çok önemli bence 6 puanlık bir maçı kazanarak, Play-off sınırına bir hayli yaklaştı. 2. yarıda üst üste kazandığı bu 4. maçla iyi bir ivme kazandı. Bu galibiyet serisini bu hafta evinde ağırlayacağı 16 puanla düşme potasındaki Bayrampaşa’yı yenerek devam ettirmelidir. 

Bu 4 maçın moral ve motivasyonu ile Bayrampaşa’yı kolay geçeceğini tahmin ediyorum. Umarım yanılmam. Kalede tecrübeli Şener kalesini iyi koruyor, müdafaamızın iki elemanı yenilendi. Orta sahamız Cengiz’le hızlandı. Emirhan orta alanın liderliğini üstlenerek Bodrum maçından sonra Kastamonu da bir kez daha coştu. Sol kanatta Osman ve Yasin rakip sağ kanatları çok zorluyor. Forvette tecrübeli Yaşar koşmasa da yaptığı asistlerle arkadaşlarına iyi toplar indiriyor. Fatih yeni gelmesine rağmen formayı kaptı. 

İyi mücadele ediyor, iyi toplar da taşıyor. Biraz daha iyi çalışarak çok daha faydalı olabilir. İnegölspor 2. yarıda üst üste aldığı bu dört galibiyetle, Bayrampaşa maçından sonra  gelecek fikstürdeki zor maçlarına iyi bir temel atacak. Aldığı bu galibiyetler rakiplerini ürkütecek. Bodrum maçının 2. yarısında  oynamaya başladığı etkili ve baskılı futbolu devam ettirmesi gerekiyor. Aksi halde Bayrampaşa maçından sonra  zor maçları başlayacak. Oynadığı bu tempoyu biraz daha hızlandırarak yoluna devam etmelidir.

Sonuç olarak İnegölspor, ligin 2. yarısına yaptığı büyük operasyonlara rağmen sahaya sürdüğü bu yenilenmiş kadrosuyla 2. yarıya süper başladı. 4 maçtan 12 puan çıkardı. Kastamonu gibi ciddi bir rakibini evinde yenerek, hem altın değerindeki 3 puanı, hem de ilk maçın rövanşını aldı. Bu galibiyeti alan başta teknik heyetimizi ve maçın gerçek kahramanları oyuncularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz. Önümüzdeki hafta evinde ağırlayacağı düşme potasındaki Bayrampaşa’yı yenerek bu galibiyet serisine devam etmesini bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’un Bayrampaşa maçı başarılarını yazmak dileğiyle başarılar diliyorum…