Geçtiğimiz hafta evinde Afjet Afyonspor´a üç golle teslim olurken, oynadığı futbolla taraftarlarını karamsarlığa iten, özellikle tecrübeli oyuncularının etkisiz oyunları İnegölspor´u hedefinden uzaklaştırıyordu. Bu gerçekler ışığında hazırlandığı Kastamonu deplasmanından üç golle şen döndü. Aldığı bu üç puanla rakibi Kastamonu ile puanlarını eşitledi.
Rakip Kastamonuspor geçtiğimiz sezon yeni çıktığı 2. Ligde takımlarını Süper Lig tecrübesi olan deneyimli Teknik Direktör Ziya Doğan´a teslim ederken, kurduğu yeni kadrosuyla zirveyi zorlamak istedi ancak 1. Lige çıkamadı. Bu sezon aynı hedefi zorlamak istemesine rağmen kadrosu buna yeterli değil. Evinde oynadığı İnegölspor maçından önce çıktığı Sarıyer deplasmanından 4 gollü bir hezimetle döndü. 19 puanla evinde konuk ettiği 16 puanlı İnegölspor karşısında Sarıyer hezimetinin baskısını üzerinden atamadığı oynadığı etkisiz oyun ve yediği üç golle açıkça görüldü. Bu mağlubiyetle ilk yarıda orta sıraların takımı olduğunu gösterdi.
İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Anıl-Bilal-iyileşen kaptan Kemal-Uğur, ortada Enes Ata-Emrah-Emirhan-Barış Sinan, ileride Okan ve Ahmet Hakan tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Okan´ın yerine Enes Bayır, Uğur´un yerine Ali ve son 10 dakikada Ahmet´in yerine Raif´i oyuna aldı. Bu değişiklikler devreyi 2-0 önde kapatan takımımızın neticeyi koruma amacını bir ölçüde gerçekleştirdi.

Maça Afyon maçında stoper oynayıp yediği iki golde açık hatası olan Anıl´ın yerine stoperde iyileşen kaptan Kemal´e yer verirken, Anıl´ı yerinde oynattı. Son haftalarda etkili oynamaya başlayan ve gol atmaya başlayan Okan bu maçta da boş geçmedi ve perdeyi açan golü attı. İnegölspor´a Bursaspor alt yapısından gelen iki genç oyuncudan ilk maçta ikinci yarıda şans bulan Enes Ata daha sonra bu takımın banko oyuncusu olarak takımımızın en etkili oyuncusu olarak oynamaya devam ediyor. Diğer gencimiz Emirhan ise sezon başında kendisine verilen forma şansını çok kötü kullanarak ligin ilerleyen bölümlerinde yedek kulübesine oturmak zorunda kaldı. Ancak Afyon maçında kendisine ikinci yarıda verilen şansı iyi kullanarak Kastamonu´da formasını yeniden kaptı. Hem de öyle bir kaptı ki, bundan sonra da bu formayı kimseye kaptırmam dedirtti. Attığı iki altın golle takımını deplasmanda zafere taşırken, performansını da iyice yükseltti. Emirhan´ı kutluyor, başarısının devamını diliyoruz. İşte futbol böyle bir şey. Bu maça kadar sürekli eleştirilen Emirhan´ı bu maçtan sonra kutluyoruz.

Geçtiğimiz haftaların golcüsü genç Ahmet Hakan´ı banko oynatan teknik heyeti kutluyorum. Bu gencimizi oynatmaya devam etmeleri İnegölspor´un geleceğine katkı sağlayacaktır. Sırada alt yapıdan birkaç genç daha bekliyoruz. Böylesine şanslı bir grupta ve düşme korkusu olmayan bir ortamda bu rahatlıkta alt yapıdan gençlerimizi vitrine çıkarıp, kazandırmak şampiyonluk kadar değerlidir. Bu şansı verirken çok adaletli olmak ve hak eden gençlere şans vermeye büyük özen göstermek gerekiyor. Takım yaparken “ahbap çavuş” ilişkilerinden uzak davranmak ve adaletli olmak şarttır. Aksi halde son 10 yılda alt yapımızdan niçin yeni oyuncular yetişmiyor tenkitleri daha da artarak devam eder. Verilen forma şansını iyi kullanacak gençlerimiz varsa, oynatmanın tam zamanı. Böyle bir fırsat bir daha zor gelir. Küme düşme korkusu yok. Zirve hedefi ise evinde maç kazanamadığı için zor gözüküyor.

Bu deplasmanda alınan 3 puanla bu hafta evimizde oynayacağımız zirvedeki 29 puanlı lider Keçiörengücü maçında tecrübeli oyuncularımız gereği gibi oynar, gayret gösterirlerse çok keyifli ve çekişmeli bir maç izleyebiliriz. Mustafa Vargel ve genç Ali Aytemur´un gitmesiyle boş kalan stoper mevkii iyileşen kaptan Kemal´in gelişiyle dolduruluyor. Ayrıca tecrübeli golcümüz Raif´te oynamaya başladı. Kastamonu zaferi ile tribünlerdeki müthiş taraftarımızı da arkasına alarak lideri devirebiliriz. Böyle bir galibiyet İnegölsporumuzu müthiş motive eder.

Sonuç olarak evinde oynadığı etkisiz oyun ve aldığı neticelerle taraftarlarını üzen İnegölspor, Amed deplasmanından sonra Kastamonu deplasmanında da 3 altın puanla döndü. Bu galibiyet grubumuzun çok sürpriz sonuçlara gebe olduğunu bir kez daha gösterdi. Lider Menemen, Sivas´ta yenilince bir anda 4. sıraya düştü. Afyon ve Sivas Belediyesi zirveyi zorluyor. Bunların üzerinde Keçiören-Hatay ve Menemen var. Bu beş takım şu anda zirveyi paylaşıyor. Ancak bu beşli her an değişebilir. Devre arasında kimlerin ne yapacağı belli olmaz. İnegölsporumuz devre arasını nasıl geçirir, onu bekleyip göreceğiz.

Kastamonu deplasmanından 3 puanla dönen başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. Keçiören maçında lideri devirme başarısını yazmak dileğiyle, tribünler dolup taşsın. Hem çekişmeli, keyifli bir maç izleyelim hem de takımımız tribünlerin desteğini arkasında hissetsin.
Haydi İnegölsporumuz, deplasmanda gösterdiğin başarıyı bu hafta evinde de göster ve play-of´a ortak ol…