Geçtiğimiz hafta evinde zorlu bir maçtan sonra Tokatspor´u tek golle geçen İnegölspor, Pazar günü deplasmanda konuk olduğu fikstürün son sırasında -6 puanla 3. Ligi bekleyen Mersin İdmanyurdu´nu üç golle kolay geçerken, puanını 28´e çıkararak Play-of sınırına 1 puan kadar yaklaştı.
Rakip Mersin İdmanyurdu 3-4 yıl önce Süper Ligde mücadele ederken, 1. Lige düşmüş ve geçtiğimiz sezon 1. Ligden süper lige çıkmak için hatırı sayılır paralar harcayarak kurduğu kadro ile bu sefer 2. Lige düşerek girdiği maddi yükün altında ezilmeye başladı. Borç nedeniyle silinen puanlarla puanı eksilere düşmüş, transfer yasağı nedeniyle alt yapısı ile ligde mücadele etmek zorunda kaldı. Bu nedenlerle profesyonel kulüplere örnek teşkil edecek bu sıkıntılar, Mersin´i yiyip bitiriyor. Alt yapısındaki amatör gençlerle oynadığı maçlarda bazan tesadüfen öne geçmesine rağmen daha sonra sahayı hep yenik terk etmek zorunda kalıyor. İnegölspor maçı da bunlardan biriydi.
İnegölspor´a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes Bayır-Bilal-Kemal-İsa, ortada Okan-Uğur-Emrah-Emirhan, ileride Raif ve Kenan tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında Uğur´un yerine Barış Sinan, Okan´ın yerine Cihan ve Kemal´in yerine Gökhan Kurumuş oyuna alındı.
Maça rakibini küçümseyerek başlayan temsilcimiz, ilk dakikalarda Nurullah´ın golünü kalesinde görünce uyandı ve iki kaptanın geriden çıkarak attıkları iki golle öne geçti. Daha sonra da son haftaların golcüsü Okan´ın golüyle farkı üçe çıkardı.
Teknik heyet böylesine kolay bir maçta sezon başından bu yana takımın en iyilerinden biri olan genç Enes Ata ve 3-4 maçtır banko forma bulan genç golcümüz Ahmet Hakan´ı yedek kulübesine oturttu. Ahmet Hakan´ın yerine sezon başında birkaç maç banko başlayıp kötü oyunu nedeniyle kesmek zorunda kaldığı Kenan´ı ilk 11´de oynattı. Play-of sınırına yaklaşmanın verdiği cesaret veya hedef büyültme planları mı? Yoksa başka bir nedenle mi böyle kadrolar sahaya sürülüyor, bekleyip göreceğiz.
Kaleci Şener kaleyi çok iyi kapattı. Müdafaamız her geçen gün performans büyütüyor. Orta sahamız hep eski nakarat, forvetimiz zaten yok gibi. Buna rağmen grubumuzun özelliği nedeniyle Play-of´a yaklaşan teknik heyetimiz takımımızın kapasitesini ve devre arasında yapmayı planladıkları takviyeleri de göz önünde bulundurup, kadro yapısı konusunda İnegölspor´un geleceğini mutlaka ön planda tutmak zorundadır. Bu nedenle yukarıdaki Mersin İdmanyurdu örneğini verdim.
Bu kadro yapısının bir başka yönü de alt yapıdan gelip sıra bekleyen gençlerimiz için bu sezon böyle bir grupta olmanın verdiği büyük bir fırsat var. Öbür grupta olsak bunu düşünemezdik. İnegölspor´un ilk yarının son maçı bu hafta evinde ağırlayacağı liderle 1 puan farkla zirve arasında yer alan Sivas Belediyesi ile olacak. Bu maç devre arası için belirleyici olur. Bu maçın sonucu önem taşıyor. Umarım kazanırız. Zirvedeki Menemen, Sivas Belediyesi, Afjet ve Hatay maçlarını kazanarak 38-37 puanlarla yerlerini korudular. Devrenin bu son maçlarında devre arası planlar netleşir. İzlemeye devam edeceğiz.
Sonuç olarak İnegölspor Tokat maçı sonrası Mersin deplasmanından kolay geçerek aldığı 3 puanla play-of sınırındaki Keçiören ve Sancaktepe takımlarına 1 puan kadar yaklaştı. Böylece play-of sınırında devrenin son maçını bekliyor. Mersin maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, Sivas Belediyesi maçında başarılar diliyorum.
Sivas maçı zevkli ve çekişmeli olacak. Tribünler dolup taşmalı, tribün desteği şart. Zaten taraftarlarımız da bunu fazlasıyla yapıyor. İnegölsporumuz bu güne kadar oynadığı 16 maçta 8 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 4 beraberlik alıp, rakip filelere 25 gol bırakırken, kalesinde 24 gol gördü. Topladığı 28 puanla Play-of sınırına 1 puan kadar yaklaştı. Bu hafta evinde ağırlayacağı Sivas Belediyesi takımını yendiği takdirde ikinci yarı için umutlanır, devre arasında da değişik planlar yapabilir.
İnegölsporun başarılarını yazmak dileğiyle…