Lige iyi başlayamayan temsilcimiz İnegölspor, evinde oynadığı üçüncü maçın ikinci yarısında hakemin çaldığı bir penaltı ile 3 puana uzanarak derin bir nefes aldı. Aldığı bu 3 puanla fikstürde 5 basamak birden yükselen İnegölspor maçtan sonra bu 3 puanın keyfini taraftarlarıyla birlikte coşarak kutladı.
Rakip Sancaktepe birkaç sezondur aynı gruplarda yer aldığımız ve İnegöl’deki maçlarda genelde temsilcimizi zorlayan bir ekipti. Sancaktepe Belediye Başkanının verdiği bir kararla Sancaktepe Belediyespor’u bir şirkete tesisleriyle beraber devrederek Güreş Federasyonu ile anlaştığı güreş kulübünü açarak faaliyetini Güreş kulübü olarak devam ettirecek. Bu nedenle yakında bu takımı 3. Ligde veya BAL Liginde  görürsek şaşırmayacağım. Sancaktepe  geçen sezon İnegölspor’a evinde  yenilerek büyük bir fırsat tepti. Bu maçtan öncede ligde ikide iki yaparak 6 puanla zirvede geldiği İnegöl’den maçın ilk yarısında oynadığı atak futbolla ve kaçırdığı gollerden sonra galibiyet golünü bir türlü bulamadı. Maçın 2. yarısında ise İnegölspor’un direnci ve üstüne gelerek ataklarına cevap vermesiyle bocaladı. Bu bocalama sırasında hakemin çaldığı bu yılın sürprizi diyebileceğim bir düdükle yediği penaltı golü ile evine eli boş dönmek zorunda kaldı. Maçtan sonra haklı olarak orta hakeme olağanüstü tepkilerine rağmen hakem bitiş düdüğünü çalmıştı. Boynu bükük evlerine döndüler.
İnegölspor’a gelince Teknik heyet maça; kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Emre-Yasin, ortada Cumhur-Ali Kemal-H.Mustafa, ileride Niyazi-Ahmet Hakan-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2. yarısında Ahmet’in yerine Abdullah, Ali Kemal’in yerine Muharrem, Ozan ve Niyazi’nin yerine Ömer Faruk‘u oyuna aldı. Maça yine geçtiğimiz hafta olduğu gibi çok tutuk başlayan ekibimiz, ilk yarıda adeta rakibe mahkum oynadı. Rakip takımın yağmur gibi gelen ataklarına sadece Cengiz’le cevap vermeye çalışınca ilk yarıyı golsüz kapamayı başardı. Maçın 2. yarısında İnegölspor biraz atak oynamaya başlayınca rakip tedirgin oldu ve müdafaasına daha çok ağırlık vermeye başladı. Bu yarıda İnegölspor daha derli toplu ataklar yapmaya ve rakip sahada daha çok oynamaya başladı. Maçın son yarım saatine girerken nefes kesen bir mücadele oluyordu. Galibiyet golünü kimin atacağı tartışılırken, bir anda orta hakem sahneye çıktı. Niyazi Batuhan’ın ceza sahasının sol köşesinde rakip müdafaa ile girdiği mücadelede kendini yere attı. Hakemin devam ettirmesini veya Niyazi’ye aldatmadan sarı kart beklenirken, inanılmaz bir sürprizle penaltı noktasını gösterdi. Bu penaltıyı Niyazi Batuhan gole çevirdi. Aynı hakem birkaç dakika sonra Muharrem Ozan’a yapılan bariz bir penaltıyı biraz önce verdiği kargaları güldürecek penaltı kararının etkisinde kalarak es geçerek devam ettirdi. Yan hakemlere gelince onlarda evlere şenlikti. Toplar taç çizgisini yarım metre geçiyor. Ancak yan hakemler devam diyor. Kısacası komedi bir maç yönettiler. Rakip takımı frenleyecek tecrübeli teknik heyeti olmasa, bu maçta rekor sayıda kırmızı kart çıkardı.
İnegölspor’da kalede Kaptan Şener’e özel bir paragraf açmam gerekiyor. Şener geçtiğimiz hafta kariyerine hiç yakışmayan bir gol yedi. Dahası da varmış Kırklareli maçında da hatalı bir gol yediği belirtiliyor. Bu maçta kalede Şener olmayabilirdi. Ancak teknik heyetimiz bu tecrübeli kaleciye yer verdi. Kaptan Şener, bu maçta sıfır hata bir oyun çıkardı. Artı olarak da 2. yarıda 2 tane mutlak gol kurtararak takımını adeta ateşleyerek ipten aldı. Kaptanımızı kutluyor, bu performansının sezon sonuna kadar devam etmesini diliyorum. Geride müdafaamız ilk yarıda inanılmaz ataklar yedi. Rakip sol kanat oyuncuları soldan kalemize sayısız defa geldiler, ortalar yaptılar ancak Sancaktepe’de uzun boylu bir santraforları vardı ki, adı Can gelen bu lokum gibi ortaları cömertçe harcarken, bir de gol pozisyonunda giderken ayağındaki topları rakibe kaptırarak takımının çöküşüne neden oldu. Bu adamı Mustafa Uğur gibi tecrübeli bir teknik adam maçın sonuna kadar nasıl tuttu anlayamadım. İyi ki tutmuş. Can  maç boyunca adeta bizden oynadı. Orta sahamız bu maçın ilk yarısında gezindi. Ancak 2.yarıda özellikle H.Mustafa oyuna ağırlığını koyarak orta sahada dengeyi kurdu. İleride Ahmet Hakan kendisinden beklenen golleri yine atamadı. Bu kadar şans bulupta kendini geliştirememesi çok ilginç. Umarım Teknik Heyet buna bir çözüm bulur. Sağ kanatta Niyazi Batuhan çok teknik ve ayağına hakım bir kanat oyuncusu ancak gerektiği gibi koşmuyor. Yaptığı ortalara biraz daha özen göstermeli. Forvette bu sezon nazar değmesin bir Cengiz’imiz var. Ayağına her top alışında tribünleri ve yedek kulübesini ayağa kaldırıyor. Rakip müdafaayı tek başına salladı. Geçen hafta yazdım, bu hafta yine yazıyorum. Bizim orta sahamız Cengiz’i iyi tanıyacak. Sevdiği topları onunla buluşturacak, gerisi çok kolay. İçeride veya dışarıda kolay maç kazanabiliriz. Cengiz bu sezon her maçta rakiplerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. Cengiz’i kutluyor, Allah sakatlıklardan ve cezalardan korusun diyorum. 
Sonuç olarak İnegölspor 2. yarıdaki dirençli ve atak oyunu ve de orta hakemin çaldığı penaltı ile çok önemli bir maçı kazandı. Orta hakem sonucu belli maçlarda çalınan bir penaltıya benzer penaltı çaldı. Bu her zaman olmaz. Teknik heyetimiz ve oyuncularımız bunu iyi bilirler. Maçı kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, önümüzdeki hafta Zonguldak deplasmanında oynayacağı maçın başarılarını yazmak dileğiyle. Takımımıza Zonguldak deplasmanında başarılar diliyoruz.