Son dört maçın üçünü kazandıktan sonra geçtiğimiz hafta küme düşme potasında alt yapı oyuncularıyla lige devam eden Kocaeli Birlikspor´a 2 puan bırakan temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü evinde ağırladığı Sarıyer´i yenerek haftalardır aldığı başarılı sonuçlarla zorladığı Play-of sınırı içerisine girmeyi başardı. Bu başarısını maç sonunda taraftarlarıyla paylaşarak kutladı. 43 puanla evinde ağırladığı 36 puanlı Sarıyer´i yenerek puanını 46´ya çıkardı.

Rakip Sarıyer ile senelerdir aynı grupta oynuyoruz. İlk maçı kazanan rakip takım. İki hafta önce Teknik Direktörleri Bahri Kaya ile yollarını ayırmış ve yardımcı Antrenörü ile yola devam eden Sarıyer son iki maçta 6 puan alarak İnegöl´e bir hayli iddialı geldi.

Maçtan önce Kulüp Başkanları ve yöneticileriyle yaptığımız sohbette, bu maçta iki süper lig tecrübesi olan Serkan Balcı ve Adem Koçak´tan yoksun geldiklerini, bu maçı kazanmak istediklerini, aksi bir neticenin onları tatmin etmeyeceğini, kazanmaları halinde yeni bir teknik direktör arayışına gireceklerini, aksi takdirde bu şekilde devam edeceklerini bizzat başkanlarının ağzından yani birinci ağızdan öğrendik.

Başkanlarına İnegölspor´un mevcut şartları ile play-of´u zorladığını, bir önceki maçında Kocaeli Birlikspor´a 2 puan bıraktığını, bu nedenle bu maçı kazanmak zorunda olduğunu söyledim. Başkan bana ısrarla bu maçın beraberliği olmadığını, kazanmaya geldiklerini, oyuncularının gözlerinde bunu gördüğünü söyledi. Başarılar dileyip maça geçtik. Sonuç ortada. Başkanı çıkışta görmedim. Sarıyer´in bu kadro ve bu oyunla play-of oynaması mucize gibi duruyor. Son derece sıkıntılı ve uyumsuz bir kadrosu var.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride kart cezalısı Anıl´ın yerine Enes Bayır-Gökhan-Kemal-İsa, ortada Cengiz-Emirhan-Emrah-Ali Sakal, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibi ile çıktığı maçın ilk yarısında sakatlanan Ali Sakal´ın yerine Uğur, daha sonra Uğur´unda sakatlanması ile oyuna ikinci yarıda Enes Ata alındı.

Maça fırtına gibi başlayan İnegölspor, ilk beş dakikada üç net pozisyona girdi ancak bu net pozisyonları gole çeviremedi. Ardından Sarıyer´in bir atağında Alim Parlak bomboş durumda altı pasa kadar taşıdığı topu arkadaşlarına kesebilse öne geçebilirlerdi. Bu dakikalardan sonra karşılıklı ataklarla geçen maçın 34. dakikasında sahneye yine Alim Parlak çıktı ve bu sefer ceza yayı üzerinde yakaladığı topu mükemmel bir şutla Şener´in üzerinden doksana taktı.

Bu şok gol İngölspor´u ateşledi ve bu dakikadan sonra baskısını arttıran temsilcimiz, günün adamı olan Cengiz´in aynı güzellikte ve aynı mesafeden güzel golü ile eşitliği sağladı. Cengiz maçın başından itibaren etkili ve başarılı oyununu bu güzel golle süsledi.

İkinci yarıya oyuna girdiği gibi sakatlanan Uğur´un yerine Enes Ata ile başlayan İnegölspor, ikinci yarıda baskısını arttırarak iki kanattan Enes Ata ve Cengiz´le rakibe yüklenen ve galibiyet golünü ısrarla arayan temsilcimize beklediği golü rakip stoper 44 nolu Yusuf Yalçın adeta altın tepsi içerisinde sundu. Aut çizgisine yakın bir yerde Enes Ata´ya kaptırdığı bir topun telaşı ile aut çizgisinde kolundan çekerek yaptırdığı çok lüzumsuz bir penaltı ile takımının sonunu hazırladı. Raif penaltıdan attığı golle sonucu ilan ediyordu.

Kalede Şener her zamanki formu ile yine başarılı oldu. Geride Anıl´ın yerine oynayan Enes Bayır ilk yarım saatte rakip takımın en etkili oyuncusu Alim karşısında bocaladı ancak daha sonra toparlanarak görevini iyi yaptı. Müdafaamız rakip forvetin son derece etkisiz olması nedeniyle zorlanmadan maçı tamamladı. Rakip santraforu Emrah o kadar etkisiz kaldı ki adeta rakipten yana oynadı. Onu sahada 77 dakika tutan teknik heyetin maç kazanma şansı olamazdı.

Orta sahamız Ali Sakal ve Uğur´un sakatlanmaları nedeniyle yük Emirhan ve Emrah´a kaldı. Onlar maçı idare ederken, sağ kanattaki Cengiz rakibi dağıtmaya devam etti. Cengiz bu maçın en etkili oyuncusuydu. Şanssız bir şekilde sakatlanan ve sezonu kapamak zorunda kalan Okan Deniz´i aratmadı. Okan Deniz´e geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyorum. En kısa sürede sahalara döneceğine inanıyorum.

İleride Raif beklenen etkili oyununu oynayamadı ancak attığı kritik penaltı ve penaltı sonrası oyunu ile görevini yaptı. Ahmet Hakan ikinci yarıda bir süre formasını Kaan´a kaptırdı. Bu maçta banko yer aldı. Eski istek ve arzusunu göremedik. Acaba bu kadar övgülerden sonra ayakları yerden mi kesildi, ben oldum demeye mi başladı. Umarım bunların hiç birisi değildir. Bu gencimizin çok çalışması ve kendisini geliştirmesi gerekiyor. Oynadığı yer kritik bir yer, gözaltında olan bir yer. İzlemeye devam edeceğiz.

Sonuç olarak sezona istikrarsız başlayan ancak ilerleyen haftalarda toparlanarak sürpriz puanlar toplayan İnegölspor, özellikle devre arasında sadece 3 gurbetçi oyuncu alarak mütevazi ancak tecrübeli kadrosuyla başladığı ikinci yarıda müthiş bir çıkış yakalayarak play-of´u zorladı ve nihayet bu maçta Sarıyer´i devirerek play-of sınırı içerisine puan farkıyla girdi. Bu başarıda emeği geçen başta Başkan ve yönetim kurulu üyelerini, teknik heyetimizi, bu başarının gerçek kahramanları oyuncularımızı ve onlara müthiş bir destek veren cefakar taraftarlarımızı kutluyor, Play-of´ta kalıcı olması dileğiyle başarılar diliyorum.

İnegölsporumuzun bu hafta Buca deplasmanı ile devam edecek lig maratonu Sancaktepe deplasmanı, evinde Hatayspor ve deplasmanda Afjet Afyon maçları var. Bu dört maç ligdeki son durumunu belirleyecek. Zor bir dönemeç ancak takımımız play-of havasına girdi. Önünü kesmek zor. Umarım bu dört maçtan en iyi sonuçlarla çıkıp play-of´u kucaklar.

Bu duygu ve düşüncelerle İnegölsporumuzun başarılarını yazmak dileğiyle….