Hafta içi Çarşamba günü -14 puanlı ve -80 averajlı  fikstürün son sırasındaki Şanlıurfa deplasmanından uzatmalarda attığı tek golle 3 puanı alıp evine dönen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde ağırladığı 36 puanla 8’nci sıradaki  Sarıyer’i tek golle geçerken, puanını 43 yaparak fikstürde 5’nci sıraya kalıcı olacak şekilde oturdu. Küme düşmesi kesinleşen Şanlıurfa’ya az daha 2 puan kaptıracakken, uzatmalarda bulduğu hayati golle ipten dönen temsilcimizin, Sarıyer gibi ciddi bir rakibi evinde de olsa yenmesi ve Play-off sınırından uzaklaştırması başarıdır.

Rakip Sarıyer takımı yıllardır aynı gruplarda mücadele ettiğimiz ve Sarıyer’de bizi genelde yenen, ancak İnegöl’de de genelde eli boş dönen ciddi bir takım. Her sezon başlarında ciddi kadrolar kurup  lig başlayınca başarısız olunca bu kadroları dağıtan daha doğrusu bulunduğu 2.ligden memnun olan bir takım. İnegöl’e mutlaka puan veya puanlar için geldi. Çünkü Play-off için  3 puan  şarttı. Ancak İnegöl deplasmanından 3 puan almak için bir hayli iyi oynamak gerekiyor. Sarıyer bunu yapamadı. Yan hakemin ofsayt diye kaldırdığı ancak orta hakemin bu karara uymayıp golü vermesi dengelerini bozdu. Bu dakikadan sonra dikiş tutmadı. Eli boş dönmek zorunda kaldılar.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça Cengiz-Niyazi ve Tayfundan  eksik bir kadroyla  kalede Şener, geride Enes –Gökhan-Bilal-Abdullah, ortada H.Mustafa-Selimcan-Ömer Faruk, ileride  Emir- A.Hakan-Yasin tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında  Ö.Faruk’un yerine Cumhur, Emir’in yerine Uğur ve Yasin’in yerine Raif’i oyuna aldı. Play-off sınırı içerisinde kalmak için bu maçı mutlaka kazanması gerektiğini bilen takımımız, maçı kazanmak için arkasına aldığı müthiş taraftar desteğini de kullanarak tek golle 3 altın puana ulaştı. Bu 3 puan İnegölspor’a Play-off yolunda büyük bir avantaj getirdi. İçeride oynadığı maçları saha ve tribün desteği ile kazanmaya devam ettiği takdirde Play-off sınırı dışına çıkmaz. Bundan sonra zor maçları olmasına rağmen kolay maçları da var. Önümüzdeki hafta Ertuğrul Sağlam  yönetimindeki grubumuzun lideri ve  1.lige direk çıkmayı hedefleyen Samsun’a konuk olacak ardından evinde 1922 Konya’yı ağırladıktan sonra küme düşme potasına iyice yerleşen Gümüşhane’ye konuk olacak. Bu maçların ardından Pendik ve Manisa’yı konuk ederken BAK Spor-Afjet Afyon ve AMED’e konuk olup ligi tamamlayacak. Play-off sınırı içerisinde kalırsa Play-off oynayacak. Bu Play-off’lardan 1. Lig neden çıkmasın. Hayırlısı olsun diyor, bu yolda  yönetime-teknik heyete ve oyuncularımıza başarılar diliyoruz. İnanmak başarmanın yarısıdır. Öncelikle Play-off’u isteyeceksin, ardından  bunun için gerekli performansı göstereceksin. Temsilcimiz  son haftalarda oynadığı oyun ve enerjisiyle bunu istiyor. İnşallah başarırlar.

Sonuç olarak İnegölspor’umuz  Çarşamba ve Pazar günü oynadığı iki maçtan 6 puan çıkararak Play-off sınırı içerisinde yerini sağlama aldı. Fikstüre bakıldığında ve 6 puanlık farkı da göz önüne aldığımızda İnegölspor’umuz Play-off’a çok yaklaştı. 6 puanlık fark az değildir. Ancak kapanmaz da değildir. Şanlıurfa ve Sarıyer maçlarını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, Samsun maçı başarılarını yazmak dileğiyle…