Geçtiğimiz hafta evinde konuk ettiği ligin zayıf ve mütevazi kadrolu takımı Gümüşhane maçında oynadığı etkisiz bir oyunla berabere kalarak 2 puanı çimlere gömen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü konuk olduğu grubumuzun lige iddialı başlayan, ancak son haftalarda duraklama devrine giren ve puan kaybetmeye devam eden Sancaktepe’yi nefes kesen bir mücadele sonunda 3 golle geçerek, uzun süreden beri ilk defa derin bir nefes aldı. Adeta heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta, son 2 golün 90+2 ve 90+4’te atılması bu heyecanın bir göstergesiydi. İnegölspor bu çok önemli deplasmanda önemli bir takımdan aldığı 3 altın puanla puanını 17 ye çıkarırken fikstürde 11 sıraya yükseldi.

Rakip Sancaktepe 2 sezondur, 2. Ligde oynuyor. 2. Lige çıktığı günden bugüne kadar iyi top oynayan, dinamik kadrolar kuran ve zirveyi zorlayan bir ekip oldu. Bu sezon da lige iyi başlamış ve zirveye yakın veya zirveyi zorlayan bir grafik çiziyor. Ancak son haftalara büyük bir düşüş içerisine girdi. Çok sürpriz takımlara sürpriz puanlar dağıtıyor. Buna rağmen sezon başındaki çıkışıyla zirveye yakın yerde duruyor. İnegölspor’la evinde kritik bir maç oynadı. Her iki takım açısından zor bir maçtı. Hakeme ve 2 penaltıya rağmen 3 puanı alamadı. Bu mağlubiyet onları zirveden bir hayli uzaklaştıracak.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Orhan-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Serhat-Taner-Emirhan-Osman, ileride Okan ve Yaşar tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Emirhan’ın yerine Birhan, Yaşar’ın yerine Ahmet Hakan ve Okan’ın yerine Ozan’ı oyuna aldı. Yapılan bu değişiklikler takımımızı ateşledi ve uzatmalarda maçı bırakmayarak, son saniyelerde Yasin’in hayat veren golüyle, sahadan zaferle çıkmayı başardı. Bu galibiyet ciddi bir takımdan alındığı ve hakemin çaldığı penaltılara rağmen ilaç gibi geldi. İnegölspor uzun bir süredir aldığı kötü sonuçların üzerine, kaymak gibi geldi. İnegölspor’un tecrübeli kadrosu tecrübesini her nedense evinde değil de, deplasmanda gösteriyor. Her şeye rağmen heyecan fırtınası şeklinde geçen maçta, atılan kritik goller maçın heyecanını bir kat daha arttırdı. Bu tecrübeli kadro tecrübesini kalan 2 maçımızda da sahaya yansıtabilirse, bu son 2 maçta alınacak 6 puanla düşme potasından tamamen uzaklaşabilir. 2. yarıda da üst sıraları hedefleyebilir. Bu galibiyetin iç sahada da bir dönüm noktası olmasını ve içeride oynanacak maçlara motive etsin. İnegölspor’un kalesinde çok tecrübeli ve iyi bir kaleci var. Kötü ve sıradan goller yemiyor. Kaleyi kapatıyor. Müdafaamızda Şener’e ayak uydurup hatalarını azaltsa, orta sahamız çok daha etkili ve verimli olabilse, forvetimizde gol noktalarında biraz daha etkili olabilse beklediğimiz goller ardından da puan veya puanlar gelecek. Orta sahamızdaki tecrübeli ayaklar forvetimize çok daha fazla destek vermeli. İleride çok daha fazla çoğalmalıdır. Bunu önümüzdeki hafta konuk edeceğimiz Eyüpspor maçında yapmaya çalışmalıdır. Bu hafta oynayacağı Eyüpspor çok gergin maçlar oynadığımız, İnegölspor’la yıldızları barışmayan birkaç sezon önce İnegölspor’u son maçta Eyüp’te yenerek Play-offtan eden ters bir takım. Bu sezon fikstürün diplerinde sürünüyor. Buna bakıp aldanmamalıyız. Dikkatli oynayıp Eyüpspor’u ligin diplerinde ve 14 puanına bakmadan ciddiye alıp sahamızda yenmeli.

Sonuç olarak, İnegölspor deplasmanda ciddi bir rakibi uzatmanın son saniyelerinde bulduğu hayati golle yenerek, aldığı 3 altın puanla puanını 17’ye çıkararak fikstürün 11. sırasına yükseldi. Bu başarıyı kazanan başta teknik heyetimizi ve bu galibiyetin mimarları oyuncularımızı kutluyor, devrenin bitimine 2 maç kala bu son iki maçta başarılar diliyoruz. Önümüzdeki hafta evinde oynayacağı Eyüpspor maçlarımız sürekli gergin ve olaylı geçiyor. Eyüpspor birkaç sezon önce son maçta Eyüp’te İnegölspor’u yenerek Play-offtan etti. Ardından gelen sezonda çok stresli maçlarımız oldu. İnegölspor bunu göz önünde bulundurarak, bu maça çok iyi hazırlanmalı ve ilk yarıda işi bitirmelidir. Eyüpspor’un 14 puanına ve fikstürdeki yerine bakıp aldanmamalı. Kalan 2 maçı kazanarak devreye rahat girmelidir. Bu son iki maçta puan kayıpları Sancaktepe’den alınan 3 puanı etkisiz kılar. Bu nedenle önümüzdeki hafta evinde Eyüpspor’la ve devrenin son maçı Ankara’da Ankara Demirspor’la yapacağı maçları kazanıp, devreye rahat girmelidir. İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…