Geçtiğimiz hafta Salı akşamı olağanüstü kongresini yapan temsilcimiz İnegöl spor yeni yönetimi ve yeni teknik heyeti ile çıktığı ilk Maçta Sarıyer’e son dakikada yediği golle boyun eğerken iyi bir başlangıç yapamadı. Çok çekişmeli ve gol düellosu şeklinde geçen maçtan eli boş dönerken zirveden bir hayli uzaklaştı.

Rakip Sarıyer yıllardır aynı gruplarda mücadele ettiğimiz istikrarsız bir takım bazen sıra takımı gibi giderken bazen de Play-off oynuyorlar. Bu istikrarsızlığını bu sezon da devam ettiriyor. Evinde oynamasına rağmen İnegöl spor bu kadar tecrübeli oyuncusuna rağmen biraz dikkatli olabilseydi evine 1 puanla dönebilirdi. Sarıyer aldığı bu 3 puanla zirve iddiasını sürdürmeye devam edecek.

İnegölspor’a gelince teknik heyet, maça kalede Şener, geride Uğur-Gökhan-Emre-Yasin, ortada Ö.Faruk-H.Mustafa-Cumhur-Cengiz, ileride A.Hakan ve Niyazi tertibi ile çıktığı maçın, 2. yarısında H. Mustafa’nın yerine Abdullah, A.Hakan’ın yerine Muharrem ve Niyazi’nin yerine Tayfunu oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı biraz olsun ateşledi ve 2.ci beraberlik golünü  Muharrem’le bulmasına rağmen, maçın son dakikalarında kalemizde gördüğümüz hatalı bir golle, maalesef bu deplasman maçından da puan çıkaramadı. Halbuki Sarıyer’i hem de kendi evinde böyle yakalamışken ve kalesine 2 gol bırakmasına rağmen evine eli boş dönmekten kurtulamadı.

Kalemizde tecrübeli ve gerçekten iyi bir kaleci, müdafaamızda Uğur Emre ve Yasin, ortada H.Mustafa, Cumhur, ileride Niyazi gibi tecrübeli oyuncularımıza rağmen maçın son dakikalarına beraberlikle girdikleri maçın son dakikasında gol yiyorlar. Bu üzerinde durulacak ve çözülmesi elzem olan bir sorun. Kalede tecrübeli kaptanımız Şener, takımımızı sürekli kurtardığı mutlak gollerle ve kaptan olarak sürekli ikaz ediyor, ateşliyor. Ancak müdafaamız bu sezon adeta yol geçen hanı gibi oldu. Gelen gol oluyor, rakip forvetler elini kolunu sallaya sallaya kalemize geliyorlar. Müdafaamıza acilen bir çeki düzen vermek gerekiyor. Orta alanımız tecrübeli oyunculardan oluşuyor. İsteseler son 10-15 dakika rakibe top göstermezler. Ancak bunu yapabilmeleri için öncelikle istemeleri ve gerekli gücü idmanlarda depo etmeleri gerekiyor. Forvette bir tek Cengiz var. Rakipler artık onu izliyor ve tanıyor. Maçlarımızda Cengiz’e gerekli önlemi alıp, maçlarımızdan ellerini kollarını sallayarak puan veya puanlarla ayrılıyorlar. Deplasmanlarda aldığı sonuçlar içler acısı. İçeride kazanamıyor. Buna birde deplasmanlarda gelen hezimetler eklenince bıraktık zirveyi, küme düşecek takımlar belli olmasa, küme düşme potasında sallanırdı. Altyapıda minik takımlardan başlayıp 20 yaşına gelen ve A takım kadrosunda bulunan gençlerimizden de şu ana kadar kadroda bazen yedek kulübesinde de olsa gençlerimizi göremiyoruz. Bunlar oynatılmayacaksa, şans verilmeyecekse altyapının ne anlamı kalır.

Sonuç olarak çok tecrübeli ve alternatifli kadromuza rağmen çok önemli bir deplasmandan daha eli boş döndü. Geçen hafta olağanüstü kongre yapmak zorunda kalan eski yönetim bu sezonun en büyük sorumlusu geçen sezon İnegölspor’a kayıp bir sezon yaşatmalarına rağmen Mayıs’ta kongreye gitmediler. 10 yönetici istifa etmesine rağmen eksik yönetimle devam ederek yedekten yönetici almadılar. Sadullah Organ birinci yedekti, çağırmadılar. Teknik heyeti daha önce denenmiş ve çok başarısız olmalarına rağmen kendi görüşlerine göre dizayn ettiler. Bu sonuçları alan transferleri teknik heyetleri ile birlikte kendileri yaptı. Sonra da  lig başlamış sonuçlar tribünleri üzmeye, camiayı üzmeye başlayınca Olağanüstü kongreye gittiler. Bu olağanüstü kongre çok farklı şartlarda geçti. Belediye Başkanımız kongreye katılmadı. Daha önceki kongrelerde toplantıya gelenlerin büyük bölümü katılmayınca protokol konuşması değerli dostum ve arkadaşım Yavuz Uğurdağ tarafından yapılmış. Ancak bu kongrede İnegölspor sahipsiz kalmamış ve daha önce başkanlık yapan Münür Kanar Listesini hazırlayarak tek liste halinde yapılan kongrede bir kez daha İnegölspor başkanlığına getirilmiştir. Münür  başkanımıza ve yönetimine hayırlı olsun başarılar diliyoruz. Allah utandırmasın. 2 sezon önce getirdiği Murat Yoldaş ile bir hayli güzel sonuçlar aldı. İnşallah bu sezon da alırlar. Sayın başkan ve yönetimi rahat olsun. Küme düşecek takımlar hemen hemen belli. Yani küme düşme sorunu yok. Zirveden de iyice uzaklaştılar. Ancak  arada sadece 12 puan var. Belki Play-off’u zorlayabilirler. Devir aldıkları takım çok tecrübeli, ancak performansları çok düşük ve heyecanlarını kaybetmişler. Başarıya aç değiller. Çünkü başarılı takımlarda oynayan oyuncumuz çok az. Murat Yoldaş hocamız ve ekibinin işleri bu sezon çok. İnşallah başarılı olurlar. İnegölspor’umuz bu hafta evinde 18 puanla 2.ci sıradaki Y.Samsunspor’u ağırlayacak. Umarım 3 puanla yeni bir çıkış yakalayarak, yeni bir sayfa açar. Bu maçta teknik heyetimize ve takımımıza başarılar diliyor, İnegölspor’umuzun başarılarını yazmak dileğiyle…