İlk yarıyı 29 puanla 7. sırada tamamlayan temsilcimiz İnegölspor, devre arasını Antalya kampı ile geçirerek hazırlık maçlarını Antalya´da yaptıktan sonra Pazar günü evinde Tuzla maçı ile ikinci yarıya merhaba dedi. İlk yarıda 1-1 berabere kaldığı maçın rövanşında yine 1-1 giden maçın bitti bitecek dediğimiz son dakikasında yine ilk yarının kapanış maçında olduğu gibi Kaptan Kemal´in bir son dakika golü ile maçı kazanarak ikinci yarıya moralle başladı.

Rakip Tuzlaspor maddi problemleri nedeniyle lige kötü başladı ve hala öyle devam ediyor. İlk yarıyı 13 puanla düşme potasında bitiren Tuzla devre arasında eski ve tükenmiş oyunculardan yaptığı takviyelerle ligde tutunmaya çalışacak. Bunu yapabilir mi bekleyip göreceğiz. Bir puan için geldikleri İnegöl´den bir son dakika golü ile eli boş dönmek zorunda kaldılar.

İnegölspor´da teknik heyet maça devre arasında çok şanssız bir sakatlık geçiren ve ameliyat olan ilk yarıda İnegölspor´un en istikrarlı ve müdafaamızın temel direği kaptan Bilal´den yoksun bir kadro ile kalede Şener, geride Anıl-Kemal-Gökhan-İsa, ortada Enes Ata-Emrah-Ali-Barış Sinan, ileride Raif ve Okan tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Ali Sakal´ın yerine Emirhan, Raif´in yerine Kaan ve Barış Sinan´ın yerine Cengiz´i oyuna aldı. İnegölspor ilk yarıda etkili olamadığı maçın ikinci yarısında toparlanarak aradığı galibiyet golünü Kaptan Kemal son dakikada filelere göndererek gemisini kurtardı.

Alt sıraların İnegölspor´u ilgilendirmediği bu ligde zirvedeki takımlar maçlarını kazandığı için sıralama değişmedi. Sadece Sancaktepe Belediyesi, Sivas Belediyesini tek golle geçerek kendisine ilk beş takım içerisinde yer buldu. Keçiörengücü, Bucaspor ile evinde berabere kaldığı için İnegölspor kendisine 2 puan daha yaklaştı.

Devre arasında takviye yapması beklenen temsilcimiz bunu yapmadı, sadece 3 tane gurbetçi genci Antalya kampında deneyerek kadrosuna kattı. Bence doğru yaptı. İlk yarı değerlendirme yazımda da yazdığım gibi grubumuzda zirvedeki yani play-of sınırı içerisindeki takımlar bu sezon bir hayli iddialılar. Kadroları kaliteli ve geniş. Zirveye baktığımızda, ilk üç takımın eşit puana sahip olmaları bunun en güzel göstergesidir. Ardından 4 ve 5. sıralardaki takımlarda aynı iddia ile mücadele ediyorlar. Bu takımların arasına girmek hem zor hem de girse dahi play-of mücadelesi daha da zor olur.
Bu nedenle İnegölspor´un mevcut tecrübeli ve birbirini tanıyan bir kadrosu var. Takımımızın tartışmasız en istikrarlı, tecrübeli ve bence müdafaamızın sigortası Bilal´in şanssız sakatlığı ve sezonu kapamış olması çok üzücü. Kaptan Bilal´in yerini dolduran genç oyuncumuz Gökhan inşallah yakaladığı bu forma şansını çok iyi kullanır ve kaptanımızı aratmaz. Gökhan için büyük bir şans doğdu. Umarım bu şansını en iyi şekilde kullanır. En büyük avantajı Kaptan Kemal gibi tecrübeli bir abisi ile yanyana oynayacak. Ondan büyük tecrübeler edinebilecek.

İnegölsporumuzun son dakikada bir şans golü ile yakaladığı galibiyetten alacağı çok dersler var. İkinci yarıya iyi başlama fırsatını son dakikada yakaladı. Bu durum her zaman olmaz. Yapacağı şey, bundan sonraki maçlara daha iyi hazırlanıp eksiklerini gidermektir.

Bu maçın ardından deplasmanda Bodrum maçı var. Bodrum bu ligin yenisi, sürekli bocalıyor. 16 puanla 14. sırada. Bu maç kolay gibi görünsede öyle değildir. İnegölspor tecrübeli oyunculardan kurulu bir takım. Bu tecrübe deplasmanlarda bir avantajdır.

Enes Ata oynamaya başladı. Bu iyi bir gelişmedir. Golünü de attı. Devamı gelsin diyorum. Raif´ten tık yok. Umarım Bodrum´da tıklar. Gollerimizi Kaptan Kemal ve Bilal atacaksa forvete sorarlar siz ne iş yaparsınız? İnegölspor Bodrum´da tecrübe ve motivasyonunu kullanarak 3 puanla dönerse Play-of´u iyice zorlar.

Sonuç olarak İnegölspor ikinci yarıya evinde iyi başladı. Takımımız son dakikaları seviyor. Kaptan Kemal herkesten çok seviyor. İlk yarının kapanış maçında olduğu gibi ikinci yarının bu açılış maçında da yine bir son dakika golü ile gemisini kurtardı. Kaptanımızı kutluyor, devamını diliyor, ayağına sağlık diyoruz.

Bu hafta deplasmanda oynayacağı Bodrum maçını bu maçtan çok daha iyi ve gayretli oynayarak kazanması dileğiyle, Tuzla maçını kazanan başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle…