Yeni sezona yeni yönetim, yeni teknik heyet ve yenilenmiş kadrosuyla lige Niğde’de başlayan temsilcimiz İnegölspor, iyi bir hazırlık döneminden sonra beklemediği bir dirençle karşılaşarak, mutlak 3 puan için gittiği bu deplasmandan maçın uzatma dakikalarında yedek kulübesinden maçın son yarım saatinde sahaya sürdüğü tecrübeli golcü Yaşar’ın golü ile 1 puanı kurtardı.

Rakip Niğde takımı, bu sezon bir-iki etkili oyuncusunun etrafında oluşturduğu mütevazi bir kadro ile evinde şampiyonluk hedefi olan alternatifli ve iyi hazırlanmış İnegölspor’a karşı iyi bir direnç göstermiş. Hatta bir-iki net pozisyondan da yararlanamadığı maçı kazandığını düşündüğü biranda uzatmada yediği golle 2 puanı çimlere gömdü. Bu 1 puana İnegölspor burun kırabilir. Ancak Niğde için kazanç olacağı kanaatindeyim.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Volkan-Kemal-Osman, ortada Orhan-Emirhan-Serhat-Ömer Ozan, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibi ile çıktığı maçın, son yarım saatinde Raif’in yerine Arif, Ahmet’in yerine Yaşar ve Osman’ın yerine Cengiz’i oyuna sürdüğü maça iyi başlayamadı. Ardından forvette istediği pozisyonları bulamayınca müdafaasında da açıklar verince, ikinci yarının başlamasıyla kalesinde Musa Caner’in golü ile geriye düşen temsilcimiz, yaptığı değişikliklerle canlanmış ve uzatmada tecrübeli golcümüz, yeni transfer Yaşar’ın golü ile beraberliği kurtararak evine 1 puanla döndü. Bu 1 puandan hedefini şampiyonluk olarak koyan teknik heyetimiz ve yönetimi memnun etmemiştir. Ancak ligin ilk maçları fazla ölçü olmaz. Hem ilk maç hem de deplasmanda olunca, her ev sahibi evinde ve seyircisi önünde lige galibiyetle başlamak ister. Uzun bir yaz tatilinden sonra futbolu özleyen taraftarlarını memnun etmek her oyuncunun arzusudur. Bu nedenle ben bu 1 puanı önemsiyorum. Umarım ligin ilerleyen bölümlerinde altın değerini alır. Kalede Şener’e güveniyoruz. Geçtiğimiz sezon ki başarısının tekrarlar, hatta üzerine koyar. Sadullah arkadaşım maçtan önce takım kadrolarını atınca ilk yorumumu kadroda sürprizler olduğu yönündeydi. Bu nedenle maça tereddütle baktığımı ifade ettim. Çünkü ben kadroda sağ bekte Orhan’ı, forvet arkasında Yasin Görkem’i, sanraforda da Yaşar’ı kadroda göreceğimi umut ediyordum. Ancak öyle olmadı. İlk maç böyle şeyler olur. Teknik heyet uzun bir süredir takımla haşır neşir oluyor. Onların bu maç için düşündüğü başka şeyler vardır. Ancak bunlar neyse bu maçta tutmadı. Umarım bu hafta evinde tutar.

Sonuç olarak grubumuzda sadece 3 takım lige galibiyetle başladı. İnegölspor ilk haftayı boş geçmedi. 1 puan sıfır puandan iyidir. Teknik heyetimiz önümüzdeki hafta evimizde oynayacağımız Gaziantep maçına bu maçtan gerekli dersleri çıkararak maça hazırlanır. Evinde kazanacağı maçla lige ısınarak ilerleyen haftalarda zirveyi zorlayacağına inanıyorum. Ancak maçlara en doğru kadrolarla ve çok iyi hazırlanmak şart. İnegölspor’un kadrosu iyi ve alternatiflidir. Lige en kısa sürede ağırlığını koyar. İnegölspor’umuzun  Gaziantep maçı başarılarını yazmak dileğiyle. Başarılar diliyorum…