Geçtiğimiz hafta evinde Bodrumspor’a çarpılan temsilcimiz, Pazar günü çıktığı Van deplasmanında Bodrum maçında aynı nakarat oyunu tekrarlayarak maalesef kalesinde gördüğü 3 golle donarak evine başarısız döndü. Van’da çimlere gömdüğü 3 altın puanla 24 puanla 12’ci sırada kalırken play-off sınırından hızla uzaklaşmaya başladı. Play-off’taki rakipleri ise maçlarını kazanarak her geçen hafta temsilcimizle arayı açıyorlar.

Rakip Vanspor iddialı başladığı ligde bu iddiaya uygun oynamayan ve beklediği performansı gösteremeyen oyuncularını kadro dışı bırakarak yoluna devam ederken evinde 3 golle İnegölspor’dan aldığı 3 altın puanla play-off iddiasını sürdürdürdü. Bu maçta İnegölspor’u düşündüğünden çok daha kolay geçmeyi başardı.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Gökhan, geride Y.Emre’nin yerine Aykut ve Furkan Mızrak’ın yerine geçen hafta oyuna 2.yarıda alınan ve bir hayli gayretli olan H.İsmet’i ilk 11’e alarak geride Aykut-İbrahim-Samet-Serkan, ortada Selimcan-Emir-Bahadır, ileride Enes-Ömer Faruk-Hakkı İsmet tertibiyle başladığı maçın son çeyreğinde Ömer Faruk’un yerine Gülhan, Enes’in yerine Bünyamin’i, Emir’in yerine Furkan Özyapı ve Selimcan’ın yerine Mustafa’yı oyuna aldı. Bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye yetmedi. Maça temkinli ve biraz olsun dirençli başlayan temsilcimiz, maalesef rakip takımın oyunun ilerleyen bölümlerindeki baskısına dayanamadı ve 2.yarıda takımımız rakibine adeta teslim oldu. Takımımızın özellikle 2.yarıda oynadığı hatalı ve etkisiz oyunla ne yapmak istediğini anlamak zordu. Nitekim bu hatalı ve etkisiz oyunun karşılığı doğal olarak kalesinde tam 3 gol gördü. Bu gollerdeki kişisel veya takım olarak yapılan hataların bence artık fazla önemi kalmadı. Çünkü ilk yarının son maçına dayandık. Yani devre geldi. Teknik heyet ve yönetim devre arasında kafa kafaya vererek bu hiç beklemediğimiz sonuçları ve bu sonuçların müsebbibi oyuncuları oynadıkları maçlara, kulüpten aldıklarını ve buna karşı kulübe verdiklerini teraziye koyarak gereğini yapmalıdır. Yapmalarını da tüm camia ısrarla bekliyor. Kaleci Gökhan’dan çok şeyler bekledik ancak takımla beraber o da dağıldı kayboldu. Müdafaamıza 37 yaşında çok zayıf fizikli Türker’i alıyorsun, sezon başladı sahada yok olup ıskartaya çıktı. İbrahim müdafaamızın bel kemiği ve maçlarda uyuyan gezinen forvetimizin yerine golcümüz oldu. Samet’in ne oynadığını anlayamadık. Sol bek Serkan hepimizi çok hem de çok şaşırttı. İnegölspor forması altında adeta amatör bir oyuncuya döndü. Orta sahamız 2.Ligin en yaşlı ve tecrübeli orta sahası olmasına rağmen Mustafa Kayabaşı-Erdem-Ali Kılıç- orta sahamızı yok ettiler. Bunların yerine genç Selimcan ilk yarı boyunca direndi durdu. Şaban hoca gelir gelmez geçen yıl 20 maçın üstünde forma şansı bulan Emir’i ilk 11’e oturttu. Netice ortada. Forvette Ersel lige şanssız başladı. Bir türlü iyileşemedi. Ersel’in yokluğu büyük boşluk yarattı. Aykut-Ömer Faruk-H.İsmet-genç Gülhan ilk yarı boyunca tribünlere saç baş yoldurttu. Forvetimiz golü adeta unuttu. Müdafaadan İbrahim gelip birkaç gol atmasa, şimdi fikstürün neresinde olurduk düşünmek bile istemiyorum. Hasan hocanın kurduğu ve yönetimi maddi ve manevi büyük fedakarlıklara sürüklediği bu Türkiye’nin en yaşlı kadrosunun bu kadar tecrübesine rağmen İnegölspor’u düşürdüğü bu durumu objektif bir şekilde değerlendirmeden 2. Yarıda başarıyı yakalamak çok zor olur.

Sonuç olarak İnegölspor, Bodrum yenilgisinden hiç ders almadan çıktığı Van deplasmanında çok önemli bir 3 puanı daha oynadığı etkisiz ve yanlış oyunla çimlere gömdü. Önümüzdeki Pazar günü evinde lig 2.cisi Hekimoğlu’na evinde tam 3 gol atan Soma’yı konuk edecek. Soma 30 puanla 9’ncu, temsilcimiz 24 puanla 12’nci sırada. İlk yarının bu son maçında 3 puan olur mu bilemem bunu teknik heyetimiz ve oyuncularımız bilecek. Umarız devreyi 3 puanla kapatır. Böylece ilk yarı bitecek. Devre arası boşluğun nasıl değerlendirileceğini hep birlikte izleyip göreceğiz. Umarım İnegölspor takımı için verimli geçer. Bu takımdan kimler gider kimler kalır kimlerin yerlerine kimler gelir bekleyip göreceğiz. Bunu yönetim ve teknik heyetimiz bilecek ve gereğini yapacak. Umarız 2.Yarıda özlediğimiz İnegölspor’u izleme imkanı buluruz. Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor’umuzun Soma maçı galibiyetini yazmak dileğiyle, başarılar diliyoruz.

“BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK”